KarriärOm oss
230
MEDA241D70A6F1A494789E30BF5689A6298

Stilren tvåa högst upp i huset!Skarpnäcks Allé 5, 3tr Skarpnäck, Skarpnäck

Budgivning
Budgivning pågår

Skarpnäck, Skarpnäck

Skarpnäcks Allé 5, 3tr


Högsta bud: 2 250 000 kr
Utgångspris: 2 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

63,5 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

20642

MÅNADSAVGIFT

4 014 kr

BYGGÅR

1984

PRIS

2 195 000 kr Utgångspris

Stilren tvåa högst upp i huset!

Högst upp i huset finner du denna välplanerade och smakfullt renoverade lägenhet om 63,5 kvm med genomgående ljusinsläpp från flera håll, en stor balkong i sydväst läge, vilket lämpar sig perfekt för odling av grönsaker och umgänge - varmt välkomna till Skarpnäcks Allé 5!

Genomgående för denna bostad är harmoniska färger och stilrena materialval. Köket har renoverats omsorgsfullt med noga utvalda detaljer som köksluckor i trä, kaklade köksväggar, komplett maskinell utrustning och gott om arbetsytor. Kökets generösa storlek har plats för ett stort matbord vilket skapar gott om möblerbart utrymme i det anslutande vardagsrummet. Den halvöppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en härlig rymd och sociala ytor.
I det intilliggande vardagsrummet ligger en fin träparkett och det finns gott om plats för ett större sällskapsmöblemang. Via vardagsrummet når du den möblerbara balkongen med ett fritt läge på tredje våningen. Här finns även ett stort sovrum med gott om ljusinsläpp och en rogivande, jordfärgad ton. Sovrummet erbjuder gott om plats för såväl garderober, skrivbord och nattduksbord på bägge sidor.
Det helkaklade badrummet är mycket generöst i storlek och utrustat med bl.a. badkar och tvättmaskin. Här har man fräschat upp ytskikt och målat tak, bård och bytt ut spegelskåp. I den möblerbara hallen finns gott om förvaring i flera stora garderober och den generösa takhöjden i lägenheten möjliggör även flera förvarings- och möbleringsalternativ, dessutom finns en klädkammare.

Lägenheten ligger centralt i Skarpnäck - ett stenkast från bostaden ligger affärer, apotek liksom buss och T-bana några minuter bort. Nackareservatet ligger på behagligt gångavstånd.
Belägen i den populära BRF Navigatören. vilken funnits sedan 1984 och är en mycket stabil förening med god ekonomi. I föreningen finns bl.a. två garage, förråd, bastu, gym, snickeri och föreningslokal samt gästlägenhet.

Varmt välkommen på visning!

Bilder

MEDA241D70A6F1A494789E30BF5689A6298
MED8BE02B8DC71343F3805DA96320EE8418
MED108B74CE37834A9FAE55501A25DF135C
MEDB570C3ED8C6C425AA972CF320AA5F61B
MEDFDD71C2CB3B64B6BB7FDD22A5EC2CFF8

Planritningar

Planritning 1

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

63,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

20642

VÅNING

3 av 3, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 014 kr

BYGGÅR

1984

PRIS

2 195 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL – Välkomnande hall, med ljusa ytskikt och gott om ljusinsläpp från det intilliggande vardagsrummets fönsterpartier. Till vänster om ingången finner du hatthylla och klädhängare, stora garderober längst med väggen och en klädkammare längst in i korridoren.

VARDAGSRUM – Rymligt och luftigt vardagsrum med generösa fönsterpartier och en fin träparkett. Väggarna är målade i en härlig ljusbeige nyans från Jotun. Rummets generösa storlek ger plats för en stor soffgrupp, soffbord, såväl som tv möblemang och skrivbord.

KÖK – Stilrent kök renoverat 2020 med noga utvalda detaljer som köksluckor i trä, kaklade köksväggar, komplett maskinell utrustning och gott om arbetsytor. Kökets generösa storlek har plats för ett stort matbord vilket skapar gott om möblerbart utrymme i det anslutande vardagsrummet. Väggarna är målade i en harmonisk grön färg och har en trevlig träparkett.

SOVRUM -Luftigt sovrum med fönster från två håll vilket skapar ett härligt ljusflöde. Väggarna har en härlig rödbrun, färg även den från Jotun. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord på bägge sidor, stor garderob och skrivbord.

WC –Helkaklat rymligt badrum utrustat med badkar och tvättmaskin. Här har man fräschat upp ytskikt och målat tak och bård i olika gröna nyanser samt bytt ut spegelskåp och satt upp handukskrokar i trä.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Området är under utveckling, läs mer om byggplaner på stadens hemsida: https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-gard/

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går till Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

NÄRSERVICE

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad, Plantagen, Nordic Wellness, Max och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

PARKERING

Flera av föreningarna i området har egna parkeringsgarage, bland annat Brf Vingen, Brf Segelflygaren samt Brf Navigatören. De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet externa parkeringshus/garage i området.

ÖVRIGT

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,2554 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Uppgiften om andelstal presenteras av föreningens ekonomiska förvaltare, Fastighetsägarna.

Ekonomi

EL

3 500 kr

FÖRSÄKRING

2 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

5 500 kr / år

KOMMENTAR

Driftkostnaderna är en ungefärlig kostnad baserat på standard.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

339 514 kr Beräknad enligt underlag ur bostadsrättsföreningens årsredovisning för räkenskapsåret 2021.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1984

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-01-02

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA

151 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

159 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

I föreningen finns bl.a. två garage, förråd, bastu, gym, snickeri och föreningslokal samt gästlägenhet.

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

Förening

NAMN

BRF Navigatören

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

331

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

3

EKONOMI

Föreningen kommer att höja avgiften med 5% från och med april 2023. det kan även komma att ske ytterligare en höjning i juli med anledning av att tomträttsavgäld omförhandlas i dec 2024. (Kontrollerat 28/2-23)

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Föreningen ser helst att ägarskapet ska vara minst 85% resp. 15%.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, tomträtt (avtalet löper ut 2024-12-31)

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar. Alla medlemmar i Navigatören rekommenderas starkt att teckna ett eget bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

OM FÖRENINGEN

Bostadsföreningen Navigatören är en mycket populär förening med bra ekonomi. Föreningen bildades och registrerades som bostadsrättsförening augusti 1984. Byggstarten skedde i november 1984.

Navigatören består av tre gårdar. På de olika gårdarna finns gemensamhetslokaler som föreningens medlemmar kan nyttja till en billig penning. Det finns även övernattningsrum och ett gym med bastu.

Gårdarna:
På gård 1 finns:
Ett parkeringshus med vissa gemensamma utrymmen som bland annat inrymmer grovtvättmaskin och skyddsrum med plats för 180 personer, här finns även ett litet snickeri. En gemensamhetslokal för möten, fester och dylikt, en fast utegrill och ett daghem.

På gård 2 finns:
En gemensamhetslokal med styrelserum, övernattningsrum med pentry, en grillplats och en förskola.

På gård 3 finns:
Ett parkeringshus (100 platser), en gemensamhetslokal som inrymmer en bastu och ett stort gym, en grillplats och ett daghem. Nybyggd boulebana.

Föreningen har även en trevlig och informativ hemsida för ytterligare info: https://www.navigatoren.se/

TV OCH BREDBAND

Installerat fibernät, ett gruppavtal med Telenor för internet på 250 Mbit/s. Avgiften för internet läggs på månadsavgiften för samtliga föreningens lägenheter, 165 kr/mån. TV-utbud finns att beställa via både Com Hem och Telenor.

PARKERING

Totalt har föreningen 206 garageplatser samt 9 st uteplatser, kostnaden för garageplats är 390 kr i månaden (+160 kr/månad vid laddplats), samt 212 kr i månaden för uteplats. Nyligen installerades 32 st laddplatser i garagen. Frågor angående köanmälan mm. hänvisas till parkering@fastighetsagarna.se

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
2021 - Byte av av ventilationssystem till EcoHeater, kostnads- och miljöeffektivare
2020 - Renovering av fasaderna på garagen
2020 - Renovering av taken på garagen
2020 - Stamspolning
2019 - Byte av alla termostater i lägenheterna till energieffektivare variant
2018 - Boulebana, fibernät har kopplats in, och samtliga fönster i föreningen har renoverats under sommaren.
2014 - Hissarna totalrenoverades och är handikappanpassade.
2014 - Stamspolning genomfördes på alla fastigheter i föreningen.

Andra projekt som utförts under senaste tiden är bland annat byte av låssystem, underhåll/byte av tvättstugeutrustning, åtgärdat ventilation, åtgärdat lek-utrustning på gårdar, byte av cirkulationspump för värme.

Kommande renoveringar finns diskuterade för vindarna och för skyddsrummen men inget som påverkar medlemmarna. (Kontrollerat 2023-02-28)

Karta

Stockholm Skarpnäck

Skarpnäcks Allé 5, 3tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg