190
MED2DA850DC297C40D6988553CE971AAE3F

Såld!

Kungsholmen Fridhemsplan, Stockholm

Sankt Göransgatan 98, 2 tr


Såld!
Slutpris: SEK 8,900,000

Ansvarig mäklare

Med lugnt läge nära Fridhemsplan ligger denna trivsamma 4:a i genomgående mkt gott skick. Insynsfritt med vacker gårdsutsikt och balkong. Optimal planlösning med tre rejäla sovrum, klk, badrum, gäst-wc samt trevlig sällskapsdel med rymligt vardagsrum och trevligt kök. Strukturerad brf med vacker innergård och garage.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,803 inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (500/1000 Mbit) och IP-telefoni
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea104 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1776
Byggår1993
Driftskostnad555 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna ytterst välplanerade och fint renoverade fyra i attraktiv förening invid Fridhemsplan. Här bjuds tre rymliga sovrum, balkong i söderläge, stilrent kök med öppen planlösning mot luftigt vardagsrum, fräscht badrum, gäst-wc samt mycket goda förvaringsmöjligheter. Genomgående vitlaserade ekgolv och vitmålade väggar. Stabil och välorganiserad bostadsrättsförening med förskola på innergården.


Fräscht badrum med grått klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar. Här bjuds badkar med dusch, tvättställ med kommod, spegel med belysning, tvättmaskin (2017) och vattenburen handdukstork.

Wc:
Gäst-wc med klinkergolv och tapetserade väggar. Utrustat med wc och tvättställ med kommod samt spegel ovan. Förvaringsmöjligheter i väggskåp.
Antal rum
4 rum
Boarea
104 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 4,803 inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (500/1000 Mbit) och IP-telefoni
Driftskostnad
SEK 6,660 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,160
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
0.5373 %
Andel av årsavgiften
0.5325 %
Tillträde
Omgående eller enligt ök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1993
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 6/23/2008
Energiprestanda
112 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Förråd: Till lägenheten hör ett mycket rymligt källarförråd.
Tvättstuga: I trapphuset på entréplan finns en modern tvättstuga - utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och mangel. Det finns flera tvättstugor och grovtvättstugor i föreningen.
Föreningen tillhandahåller även cykelförvaring och barnvagnsrum i samma trappuppgång, källsortering och en vacker, populär innergård med grillplats, sittplatser, fontän och lekplats m.m.
Förening
Namn
Brf Herden 8
Om föreningen
Brf Herden 8 omfattas av 237 lägenheter varav 10 hyreslägenheter samt 4 hyreslokaler. Stabil och mycket välorganiserad bostadsrättsförening.

Se gärna föreningens årsredovisning samt hemsida för komplett info; http://herden8.bostadsratterna.se/.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
237
Varav hyreslägenheter
10
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till kabel-tv via ComHem. Vi har gruppavtal som ger alla lägenheter gratis (ingår i hyran/månadsavgiften) digital-tv "Medium 8 Favoriter".
Föreningen har bredband med Ownit Broadband AB som operatör sedan våren 2006. Från januari 2013 ingår bredband med 500-1000 MBit/s och 5 epost-konton i årsavgiften/hyran.
För att bredbandet ska fungera fordras ett abonnemangsavtal (gratis) mellan den boende och Ownit. När man tecknat det får man inloggningsuppgifter etc från Ownit.
Parkering
I fastighetens källare finns garage med 74 platser för bil och 4 platser för MC, som upplåts separat. Boende har företräde framför icke-boende i kön. Garageplats utan bur 1365 kr/månad. Garageplats med bur 1505 kr/månad. Mc-plats 890 kr/månad. Förvaltas av SBC, tel: 0771-722 22 e-post: kundtjanst@sbc.se.

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 27 000. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1.100 kr alternativt löses parkeringsbiljett per dygn.
Renoveringar
Följande renoveringar är gjorda senaste åren:
2019: Bättringsmålning av trapphus genomförs. Renovering av fontänen.
2018: Stamspolning genomfört i samtliga lägenheter som en förebyggande åtgärd. Ommålning av taken på Sankt Göransgatan 96, 98, 102 och Mariebergsgatan 30. Cykelställ utanför St Göransgatan 100 mot gården utökas. Slutför installation av dörrautomatik på alla portar. Målning av golv i undercentralen.
2017: Ommålning av taken på Arbetargatan 23A och B samt 27A och B. I garaget installerades två laddstationer för elbilsladdning, vilka ger uttag för fyra laddplatser. OVK på förskolan genomförd och godkänd. Ett hantverksrum på Arbetargatan 23B omgjort till lånetoalett och dusch för boende, vid t.ex. renovering av den egna lägenheten. Utökning av cykelställ mellan Arbetargatan 23 A och B. Påbörjar installation av dörrautomatik på tunga dörrar till och från garaget.
2016: Slutför utbyte av undercentral och OVK för bostäder. Byte av garageportar till åtvervinningsrum och sopcontainer. Inför porttelefoner och elektroniskt nyckelsystem (brickor) samt nytt bokningssystem för tvättstugor. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex. Ansöker om bidrag för installation i garaget av laddplatser för elbil.
2015: Energi: Utbyte av frånluftsfläktar, återvinningsbatterier, värmeväxlare och värmepumpar samt anpassning av och utbyte av styr- regler- och övervakningssystem. Tidigareläggning av OVK. Påbörja byte av låssystem på entréer och allmänna utrymmen. Översyn av fler cykelparkeringar. Fortsatt arbete kring eventuellt nya balkonger.
2014: Ommålning av samtliga trapphus (februari-april). OVK i förskola (Arbetargatan 27). Stamspolning i alla lägenheter samt förskola och gruppbostäder. Fortsatt översyn av undercentralen.
2013: Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2012: Slutför OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.
2011: Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfört på förskolan. OVK genomförs i bostäderna. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2010: Besiktning av samtliga lägenheter slutförs. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Ytterligare översyn av gårdsbelysningen genomförs. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2009: Spolningen av avloppsstammarna avslutas. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras. Fastigheten ska inspekteras varefter Underhållsplanen ska uppdateras. Besiktning av lägenheter påbörjas.
2008: Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar kommer att ske. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2007: Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.
2006: Bredbandsnätet färdigställdes. Gården rustades vidare. Översyn av gårdsbelysningen påbörjades.
2005: Delar av fastighetens tak målades. Installation av vårt eget bredbandsnät påbörjades.
2004: Fortsatt översyn av gården.
2003: Upprustning av gården samt installation av brandvarnare i samtliga lägenheter.
2002: Ommålning av samtliga trapphus.
Ekonomi
I nuläget (dec 2019) finns inga planer på förändring av årsavgifterna för medlemmarna. Tomträttsavgälden kommer fortsätta att höjas successivt för åren 2020-2025 för att sedan ligga fast åren 2025-2030. För att möta de ökade kostnaderna har man bland annat omförhandlat hyresavtal för lokaler och garageplatser (ger ca 440+360 tkr mer per år) samt även omförhandlat avtal för återvinningsrummet (ger ca 600 tkr mer per år).
Historiskt har årsavgifterna aldrig höjts sedan föreningen förvärvade fastigheten 2001. Däremot sänktes de med 10 % från och med 2008 med anledning av den sänkta fastighetsskatten.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Övrigt
Bokningsbar tvättstuga finns i samma port. Det finns även två spontantvättstugor - en på Arbetargatan 23 B och en S:t Göransgatan 102.
Föreningen tillhandahåller även cykelförvaring. Barnvagnsrum finns i samma trappuppgång. Sopnedkast finns på varje våningsplan (sopsugsanläggning), källsortering i separat återvinningsrum samt en vacker, populär innergård med grillplats, sittplatser, fontän och lekplats m.m.

Karta

Kungsholmen Fridhemsplan Stockholm

Sankt Göransgatan 98, 2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg