MED247E406136EE4E85A25C3706128C759E

Välkomna till Villa Sofiero, en sekelskiftesdröm i absolut närhet till Bråviken.

Boka visning

Krokek, Kolmården

Ryttarstigen 21

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea275 kvm
Biarea142 kvm
Tomtarea3,000 kvm
Byggår1911
Driftskostnad3,590 kr/månad

Utgångspris: SEK 6,300,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
September | Friday
Kl 15:30 - 16:30
Endast tidsbokade visningar.
27
September | Sunday
Kl 12:00 - 13:00
Endast tidsbokade visningar.

Välkomna till Villa Sofiero, en sekelskiftesdröm endast några få promenadsteg från Bråviken! Här bor du med ett ogenerat läge på en stor och uppvuxen tomt om 3000 kvm och inbäddad i grönska med flertalet fruktträd och härliga utemiljöer.

Invändigt har nuvarande ägare lagt ner mycket engagemang till att bevara den gamla stilen med modern touch. Hallen välkomnar oss med 4,70 m i takhöjd och här behöver man inte vara orolig för att det blir trångt när barn och gäster kommer in. Från hallen tar man sig sedan vidare in i huset och dess sociala ytor på entréplan. 3 fungerande eldstäder, stort kök och en härlig glasveranda är b.la rum som entréplanet har att erbjuda. Ovanvåningen består idag av 3 sovrum med möjlighet till ett 4:e sovrum där det idag är inrett som ett dressingroom. 2 renoverade duschrum varav det på övre plan renoverades 2017. Effektiv bergvärme med frikyla vilket är passande under de heta sommardagarna.

Från hallen når du genom de härliga dubbeldörrarna i glas en veranda på ca 70 kvm som är något som måste upplevas på plats. På tomten står även en gammal tjänstebostad som har goda sov- och förrådsmöjligheter.

Bostaden är uppförd 1911 som sommarresidens åt James Von Leesen med familj. Von Leesen var en känd fabrikör som gjorde mycket för Norrköping stad och har b.la fått en gata i Norrköping uppkallad efter sig.

Läget strax utanför Norrköping och närhet till E4:an möjliggör pendling till såväl Linköping som Nyköping och Stockholm

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Om området

Krokek kallas i folkmun det samhälle som ligger i det stora skogsområdet Kolmården och tillhör numera Norrköpings Kommun. Krokek ligger vackert beläget vid Bråvikens norra strand, ca 2,5 mil från Norrköping, med mycket nära till skog och naturområden. Krokeks tätort har ca 4300 invånare och är mycket barnvänligt med många barnfamiljer som bosatt sig här. Här finns stora möjligheter att leva nära naturen samtidigt som all service man kan tänka sig finns nära till hands. Centralt i Krokek finns två skolor, en med årskurs 0-5 och en med årskurs 0-9 belägna, samt ett flertal förskolor. Här finns bland annat bibliotek, vårdcentral med apotek, två mataffärer, flera pizzerior och ett gatukök. Till Kolmården hör även Kvarsebo och Marmorbruket. I Kvarsebo finns också en grundskola för årskurs 0-5.

Kommunikation

Från Krokek går två busslinjer, 432 och 433 in till Norrköping. Busstiderna är ungefär en gång i timmen, men går tätare under tidig morgon och sen eftermiddag. Restiden är ca 30-40 min. Det går även tåg från Krokek, dels till Norrköping-Linköping och dels regionaltåg till Nyköping-Stockholm, så även kommunikationerna till Stockholm är bra. Till Stockholm är restiden ca 1,5 timme.

Närservice

I centrum finns två matvaruaffärer, Ica och Coop Konsum. Här finns även två pizzerior, ett Café och ett Gatukök. Centralt i Krokek finns också vårdcentral med apotek och barnavårdcentral. Två grundskolor är belägna i centrala Krokek, Råsslaskolan för årskurs 0-9 och Uttersbergskolan för årskurs 0-5. Vid Råsslaskolan finns även bibliotek, simhall och idrottshall för allmänheten.

Parkering

På anvisad plats. Ingen avgift.

Övrigt

Till Råsslaskolan som är den största skolan i Krokek kommer elever från Uttersberg, Kvarsebo och Stavsjö från och med sjätte klass. Här finns även Krokeks bibliotek och simhall beläget.
Ca en mil från Krokeks centrum ligger Kolmårdens djurpark som främst är öppet på sommaren. Här finns Vildmarkshotellet för gäster som är öppet året runt, men många turister kommer även till Kolmårdens Camping som ligger vackert beläget vid Bråviken. Här finns en närservicebutik, minigolfanläggning, badplatsen Bodaviken, nyrenoverad vattenrutschbana (öppet på sommaren), pizzeria, café och restaurang beläget. På sommaren finns här även några hantverksbutiker och flera glassbarer.
I Kolmården ligger flera vackra badsjöar, bland annat Torssjön, stora och lilla Älgsjön och Böksjön. Älgsjön ligger beläget i ett stort skogs- och naturområde. Här spelades flera säsonger av Tv-serien Wild Kids in och området används av skolorna under friluftsdagar. Vid Böksjön finns på sommaren simskola för barn.
Invånare i Krokek har goda pendelmöjligheter dels till Norrköping och Linköping, dels till Nyköping och Stockholm. Detta innebär att man som Krokeksbo har stora möjligheter till arbete även i dessa orter och städer, vilket gör området mycket attraktivt.

Bilder

Välkomna till villa Sofiero, en sekelskiftesdröm!

Välkomnande entré med robust betongtrappa som leder oss vidare till huset

Allrummet har ett skönt utrymme för häng framför brasan

Pampig veranda, delvis under tak

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
- ENTRÉPLAN

Hall
Välkomnande hall med en takhöjd om hela 4,70 m. Bra med plats för klädavhängning både i hall men även i den intilliggande klädkammaren. Här tar du dig vidare in i huset via den robusta betongtrappan eller ut på verandan via altandörrarna. Vitmålad träpanel på vägg och tak samt klinkergolv med golvvärme.

Allrum
Direkt från betongtrappan når du detta rum som ger ett avtryck. Här kan du under de kalla vinterdagarna värma dig från den öppna spisen som murats på plats en gång i tiden. Stora timmerstockar på vägg och breda golvtiljor gör detta rum till till något utöver det vanliga.

Veranda
Veranda eller matsal, det bestämmer du själv. Här finner vi ett rum som har stora fönsterpartier med utsikt över tomtmarken. Här finner vi ett ljust rum med plats för många gäster. Vackert trägolv samt målade väggar.

Vardagsrum
Mellan kök och verandan ligger detta vardagsrum med b.la yta för soffgrupp samt en smakfull braskamin. Trägolv samt målade väggar.

Kök / matplats
Här har du stora ytor både för matbord men även för förvaring och arbetsyta. Här finns utöver den moderna utrustningen även en gammal hederlig vedspis som både är vacker att titta på men framförallt väldigt effektiv för uppvärmning. Bänkskiva i laminat samt stänkskydd ovan diskbänk i form av glasskiva. Parkettgolv samt tapetserade väggar.

Utrustning: Inbyggdnadsugn, inbyggnadsmicro, kyl- och frysskåp, diskmaskin, kaffemaskin, induktionsspis samt köksfläkt.

Tvättstuga
Bredvid köket ligger husets tvättstuga med nedgång till matkällare samt utgång till den inhägnade hundrastgården om ca 500 kvm. I tvättstugan finns sedvanlig utrustning med tvättmaskin, torktumlare och vask. Målad bröstpanel, tapetserade väggar och gediget trägolv är ytskikten i detta utrymme.

Badrum
Renoverades 2008. Klinkergolv med behaglig golvvärme samt kaklade väggar. Här får vi plats med både badkar, duschutrymme bakom glasväggar, handfat i kommod samt WC-stol.

- ÖVRE PLAN

Hall
Möblerbar hall med vinylgolv samt målade väggar. Längre in i hallen i anslutning till sovrum 2 finns en rymlig skjutdörrsgarderob.

Dressingroom
Eller ett 4:e sovrum, du bestämmer. Idag inrett som dressingroom med gott om förvaring i garderoberna samt den intilliggande klädkammaren. Här är det målade väggar, fondtapet samt gediget trägolv.

Sovrum 1
Första sovrummet beläget i till vänster när du kommer upp från hallen. Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Klädkammare finns även i detta rum. Målade väggar, fondtapet samt gediget trägolv.

Sovrum 2
Mellan sovrum 1 och 3 ligger detta sovrum som har ljust målade väggar samt parkettgolv. Bra med klädförvaring i skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 3
Det största av de 3 sovrummen. Gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring. Utgång till mindre vädringsbalkong. Här har vi delvis tapetserade väggar, bröstpanel samt laminatgolv.

Duschrum
Renoverades 2017. Klinkergolv med behaglig golvvärme samt helkaklade väggar. Dubbla handfat stående på bänkskiva med underliggande kommod. Separat utrymme med sminkbord och spegel med belysning.

Utrustning: Dusch, dubbla handfat med kommod, speglar samt belysning ovan dessa

- KÄLLARPLAN

I källaren finns gott om förvaringsutrymmen i de 4 förråden av varierande storlek. Här har du även ett garage med plats för både bil och förvaring.
Antal rum
7 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
275 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
142 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med delvis källare
Byggnadsår
1911
Byggnadsår kommentar
Enligt taxering byggår 1922.Ombyggt 2009
Uppvärmning
Bergvärme med luftkonvektorer
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/24/2020
Energiklass
B
Energiprestanda
41 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
66 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Torpargrund och delvis källare
Grundmur
Bohusgranit
Stomme
Timmer & trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas / 2-glas isolerglas
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Råssla 1:41
Övrigt
Fönster har löpande bytts ut mellan åren 2009 och 2017

2007-2008
Ombyggnad/tillbyggnad av entréhall

2007
Installation av utespa

2008
Renovering av badrum på entréplan

2009/2010
Köksrenovering

2014
Installation av bergvärme

2016
Renovering av vardagsrum och glasveranda
Installation av braskamin i vardagsrum

2017
Renovering av matsal och TV-rum
Renovering av duschrum övre plan

2018
Renovering av sovrum på övre plan

2019
Dressingroom övre plan
Delvis målning av fasad
Övriga byggnader
På tomten finns idag en före detta tjänstebostad som har stora möjligheter till extra bostadsutrymme eller uthyrningsbostad. Stora förvaringsutrymmen i förråd samt ett oinrett loft med alla möjligheter till både festlokal, tonårsavdelning eller liknande.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 43,080 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 24,000
VA
SEK 7,600
Renhållning
SEK 2,180
Väg, samf
SEK 1,300
Försäkring
SEK 8,000
Beräknat antal personer
3
Kommentar
I posten El inkluderas även kostnaden för uppvärmning

Dessa uppgifter är baserade på säljarens uppgifter för ett års driftskostnader i ovannämnda fastighet för 3 personer. Den angivna driftskostnaden är individuell och kan variera beroende på egen förbrukning.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,964,000
Byggnadsvärde
SEK 2,182,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,484,000
Tomt
Areal
3000 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Stor tomt härlig syrénberså, flertalet fruktträd samt en inhägnad hundrastgård om ca 500 kvm.
Uteplats
Stor veranda delvis under tak. Med bästa solläget ligger denna veranda strategiskt beläget och härliga ytor för många gäster.
Parkering
Asfalterad garageuppfart med plats för minst 5 bilar.
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Norrköping Kolmården GA:7 ändamål: Vägar

Karta

Krokek Kolmården

Ryttarstigen 21

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg