KarriärOm oss
230
MED35E416DD83D44469A4391B1FC969E937

Exklusiv, påkostad och havsnära fastighet på attraktiva Björkudden som har allt man kan önska sig!Rönnerdahlsvägen 9 Björkudden, Kalmar

Björkudden, Kalmar

Rönnerdahlsvägen 9


PRIS (eller högstbjudande)6 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

156 kvm

BIAREA

47 kvm

TOMTAREA

1 280 kvm

BYGGÅR

2014

DRIFTSKOSTNAD

3 094 kr/månad

PRIS

6 995 000 kr eller högstbjudande

Exklusiv, påkostad och havsnära fastighet på attraktiva Björkudden som har allt man kan önska sig!

Din dröm om att bo vid havet i ett eftertraktat och exklusivt bostadsområde kan bli sann. Tillfällen som detta kommer sällan. Välkommen till Björkudden och Rönnerdahlsvägen 9, en modern fastighet på hela 156 kvm som ger dig möjlighet att bo vid havet, känna lugnet och samtidigt ha närheten till stadskärnan i Kalmar. Området är vackert beläget strax norr om Kalmar intill Krafslösaviken. Varför inte börja dagen med ett morgondopp i antingen din egna uppvärmda pool eller gå ner till havet och ta dig ett dopp. Här finns verkligen möjlighet till avkoppling i de olika oaserna i trädgården. Trädgården är mycket väl genomarbetad och välplanerad. Trevlig häck som inramar tomten och gör den fullständigt insynsskyddad. Sprinkler i gräsmattan gör bevattningen till en lätt match. Välkommen till den påkostade villan i 1,5 plan med öppen planlösning och 3-5 sovrum, beroende på hur du önskar att ha det och vilka behov du har. Planlösningen är flexibel. Havsutsikt från övervåningen. Ladda elbilen på ett enkelt sätt då det finns en laddare för elbil. Bo med låga driftskostnader pga solceller på både villa- och garagetak. Passar perfekt när elpriserna är högre än normalt för närvarande. Rönnerdahlsvägen 9 erbjuder verkligen allt man kan önska sig i en fastighet och mer därtill.

Välkommen till villan med modernt utförande i form av en öppen planlösning och stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus och havsutsikt erbjuds från flera utav rummen. På nedervåningen finner vi två sovrum, tvättstuga med groventré, badrum, två sovrum, öppet kök tillsammans med matsal med täljstenskamin och vardagsrum. Allrum på övervåningen i öppen planlösning och högt i tak, badrum med spa och två sovrum. Här går det att sätta upp väggar och göra det till två extra sovrum (se alternativ planlösning). Genomgående parkettgolv i hela huset. Bostaden har ett sådant genomgående fint skick att du kan flytta in direkt utan att behöva renovera. Det är något som många uppskattar. Huset bjuder på hela 3-5 sovrum och på övervåningen är det högt i tak och det skapar en känsla av rymd. Huset är överlåtelsebesiktat med dolda fel försäkring.

Här erbjuds även ett rymligt och isolerat dubbelgarage och attefallshus. Fiber är indraget i huset och robotgräsklippare följer med i köpet. Lättskött tomt med större träaltan, plattor samt gräsytor i sydväst-läge och perfekt frukostaltan på husets framsida. Med detta läge blir säkerligen gästerna många och grillkvällarna sena. Med båt tar man sig enkelt ut i skärgården. Eller varför inte ta en tur med SUP-brädan.

På Björkudden bor du bekvämt med närhet till affärer, vård och omsorg, service och skolor (förskola, familjedaghem och särskola på Björkenässkolan och på Kalmarsundsskolan finns fritidshem och skola åk 1-9) men ändå nära till stadskärnan i Kalmar. Eftersom du bor nära naturen och havet inbjuder området till flera friluftsaktiviteter. Du kommer snabbt in till centrum med t.ex. cykel. Du har flera badplatser i närheten så som Norrlidsbadet och Björkenäsbadet.

För att fresta dig lite extra så titta på drönarfilmen! Är detta din dröm? Tveka då inte att kontakta ansvarig mäklare för mer information och för din anmälan till någon av de bokade visningarna. Jag ser fram emot att få visa dig en riktig pärla! Vid intresse är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare Beathrice Odén för mer info på tel: 072-8884231 eller på mail: beathrice.oden@husmanhagberg.se!

Bilder

MED35E416DD83D44469A4391B1FC969E937
MEDC98414E1F940439FAE54BEA3B59ACFEB
MED27E4A847C1CC41FEA164EDCE061855B5
MED6641356F07C24EACAAD58930A5F457F5
MED23E4412403334197925B232CE2863E25

Planeringsverktyg

Planritningar

Entréplan

Övervåning

Övervåning. Alt planlösning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

156 kvm

BIAREA

47 kvm

TOMTAREA

1 280 kvm

BYGGÅR

2014

DRIFTSKOSTNAD

3 094 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3-5 sovrum

AREAKÄLLA

Säljarens information

ENTRÉ / HALL

Välkomnande ljus entré med vackert klinkergolv som övergår i ett fint parkettgolv. Väggarna är vitmålade vilket ger en ljus härlig karaktär. Härifrån mår man dessutom entréplanets samtliga utrymmen.

KÖK

Underbart kök från Vedum som bjuder på mycket förvaring och avlastningsytor. Fullutrustad maskin park med vitvaror från Bosch bestående av hel kyl och frys. Inductionshäll, fläkt samt diskmaskin. Micro och varmluftsugn är placerade i bekväm arbetshöjd. Flyttbar köksö samt utgång till en härlig uteplats på fastighetens gavelsida. Köket är dessutom intrigerat med vardagsrummet vilket ger en öppen social planlösning.

VARDAGSRUM

I anslutning till köksavdelningen finner vi ett underbart vardagsrum med plats för både matsalsmöbel och soffgrupp. Rummet har en ljus härlig karaktär tack vare stora fönsterpartier vilket gör att solens strålar letar sig in i rummet. Och som ett värmande inslag finner vi även en effektiv täljstenskamin. Från vardagsrummet når man fastighetens fantastiska insynsskyddad baksida med härliga uteplatser och den underbara uppvärmda poolen med dekorativ poolfontän.

BADRUM

Helkaklat våtrum med behaglig golvvärme. WC, badrumsmöbel med handfat och badrumsskåp. Handdukstork, dusch och vädringsfönster.

SOVRUM

Entréplanet består av 2 st sovrum med fina parkettgolv och ljusa väggar. Just nu är samtliga garderober placerade i ett av sovrummen men går såklart lätt att fördela mellan rummen efter eget önskemål.

TVÄTTSTUGA / KLÄDVÅRD

Mycket praktiskt rum som rymmer många användningsområden. Här finner vi bl.a. fastighetens värmepump ( Nibe F 750 ), tvättmaskin och torktumlare. Tvättho samt förvaringsskåp. El-central och internet.

ALLRUM

Underbart luftigt utrymme med härlig rymd. Öppet till nock och både gavel och takfönster. Utrymmet inbjuder till många användningsområden där nuvarande ägare nyttjar rummet som ett underbart socialt rum. Men om familjesituationen kräver flera rum så kan man istället med fördel skapa 1-2 extra sovrum.

SOVRUM

Trevligt sovrum med plats för säng och kontorsmöbel.

BADRUM

Helkaklat våtutrymme med jacuzzi, wc-stol, badrumsmöbel med handfat och badrumsskåp. Golvvärme, handdukstork, förvaringsskåp och vädringsfönster.

Om området

Björkudden ligger 5 km norr om Kalmar centrum. Ett lugnt och familjärt område och med närhet till Kalmarsund. Bor du i Björkudden har du tillgång till bra cykelbanor samt bussförbindelser så att du enkelt kan ta dig runt om i Kalmar.

KOMMUNIKATION

Bra förbindelse med bland annat buss.

NÄRSERVICE

Livsmedelsbutiker, skola, förskola m.m

Ekonomi

EL

8 098 kr

VA

8 000 kr

UPPVÄRMNING

18 894 kr

RENHÅLLNING

1 974 kr

SOTNING

165 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

37 131 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

KOMMENTAR

Fastigheten är ansluten till 25 Ampere som huvudsäkring.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

2014

UPPVÄRMNING

Vattenburetsystem, Värmepump ( Nibe F750), braskamin Contura

VENTILATION

Mekanisk frånluft, tilluft via yttervägg

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-08-04

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA

34 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

67 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

19 500 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund ( isolerad varmgrund ).

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Västanvind 1

ÖVRIGA BYGGNADER

SmålandsVillan; Villa Kalmar.
Isolerat dubbelgarage på ca 50 m² med fjärrstyrd port. (Förvaringshyllor som går att köpa till ).
Attefalls hus på 25 m² med skjutbara glaspartier. Utedusch.
Uppvärmd pool ( ca 7,00 x 4,00 m ) via luft/luft värmepump.
Solceller på både fastigheten och garaget. Även inkopplad laddstation för elbil.
Villa-larm. Fiber.
Robortgräsklippare.
Eldriven markis på baksidan.
Trädgårdsbevattning och exotiska japanska träd.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

4 321 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

3 205 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

5 482 500 kr

Tomt

AREAL

1280 kvm

TOMTTYP

Friköpt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

TOMTBESKRIVNING

Hörntomt

Karta

Kalmar Björkudden

Rönnerdahlsvägen 9

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg