190
MED4AB79B05532F4347B83FCAAE01165080

Stilren bostad om 2 rum och kök!

Kommande®

Centralt, Södertälje

Övre Villagatan 28B


Utgångspris: SEK 1,750,000

Inom kort kommer ni ha chansen att köpa denna stilrena bostad om 2 rum och kök! Bostaden kommer saluföras så snart säljarna hittar sin nya drömbostad!

Bostaden präglas av fina ytskikt, stilren design, parkettgolv och ljusa väggar. Detta, tillsammans med stora fönsterpartier bidrar till att bostaden blir ljus och ungdomlig. Samtliga rum har fönster som vetter mot en mysig innergård. Bostaden är välplanerad med en yteffektiv planlösning som gör bostaden lätt möblerad och med flertalet praktiska förvaringsmöjligheter finns det plats för alla era tillhörigheter.

Det tar bara några minuter för er att ta er in till Södertälje Centrum där det finns ett brett utbud av butiker, cafeér, restauranger, mataffärer och barer. I nära anslutning till bostaden finns även populära parker, naturområden och restauranger som M&M Burger, Teso sushi och Dalparken grill och sushi.

Välkomna hem till Övre Villagatan 28B!

Om området

Södertälje är beläget där Mälaren är förbunden med Östersjön genom slussen i Södertälje kanal, och är den största orten i landskapet Södermanland. Sjön Maren i centrala Södertälje gör det mer mysigt och mer som en liten stad och änden av sjön kallas Marenplan där det finns restauranger och brukar hållas festligheter.
På stenåldern, omkring 4000 år f.Kr. beräknas de första människorna ha kommit till trakten omkring det som idag är Södertälje. Bofasta blev de runt 3 000 år f.Kr. när bondekulturen bedöms ha nått området.
Samhället växer till under 600-talet e.Kr. i samband med att landhöjningen hade gjort att farleden mellan Mälaren och Östersjön försvunnit, men trots det fortfarande var den snabbaste vägen in i Mälaren.

Kommunikation

Från Södertälje centrum finns mycket god kommunikation till alla områden i kommunen. Med pendeltåg 36 mot Uppsala åker du till Stockholm Central på ca 45 min. Med pendeltåg 36 mot Gnesta kan du ta dig till Järna, Mölnbo och Gnesta. Sörmlandstrafiken med destinationer Trosa och Nyköping har avgångar från Södertälje Syd.

Närservice

I Södertälje centrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutiker. Galleriorna Telgehuset, Kringlan och Lunagallerian ligger alla på bekvämt avstånd i stadens centrum och bjuder in till bra shopping med god matupplevelse.
I Södertälje centrum finns flera förskolor och grundskolor att välja på bl.a. Oxbacksskolan F-9, Södertälje Friskola F-9 och även högskolan KTH.
Södertälje stadshus ligger vid Campusgatan 26 i Södertälje. Södertälje stadshus är både kommunhus och kulturhus. Däröver finns två publika våningar som innehåller teater, konferens, restaurang och utställning.

Övrigt

Med en kort promenad kommer man till friluftsmuseet Torekällberget. Vid bondgården och torpet kan de träffa kaniner, getter, får, hästar och kossor. I Lillboden kan barnen leka handelsbod förr och pyssla. Vetenskapsmuseet beläget på Storgatan heter Tom Tits Experiment. Det är idag Sveriges största science center. Årligen har museet över 300 000 besökare.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,620 I avgift ingår TV basutbud, internet, sophämtning, grovsophämtning av glas och tidningar.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea56 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer3-2023-2-48-4
Byggår1972
Driftskostnad561 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2019
Stadgar
Kommande

Bilder

kök

Vardagsrum

För din och andras hälsa

Kök

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
56 kvm
Areakälla
Föreningens information
Hall
Välkomnande hall som leder till samtliga rum i bostaden. Direkt till höger finns avhängningsmöjligheter samt flertalet garderober. Den fina parketten tillsammans med vita väggarna gör att det känns ljust och fräscht.
Sovrum
Rogivande sovrum med fönster som vetter mot en trevlig innergård. Här får ni plats med säng och sängbord. Kläderna förvaras i de rymliga garderoberna.
Kök
Stilrent kök med gott om förvaring och noga utvalda materialval. Köket präglas av vita väggar och vita köksluckor, en arbetsbänk i träimitation. Det svarta kaklet på väggen ger en trevlig kontrast mot allt de ljusa. Maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, micro, diskmaskin, spis och fläkt. Samtliga vitvaror är av märket Bosch. De stora fönsterpartiet i kombination med spotlightsen i taket gör att ljuset blir förträffligt. Här finns plats för ett köksbord för ca 4 personer.
Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med plats för både soffgrupp, tv möbel, skrivbord och en skänk om så önskas. Franskabalkongen och det stora fönsterpartiet ger ett behagligt ljusinsläpp. Golvet består av fin parkett och väggarna är tjusigt vita.
Badrum
Helkaklat badrum i svart och vitt. Här finns wc, två handfat med kommod, spegel, handdukstork, dusch och ett fönster som tillsammans med spotlightsen i taket gör att ljuset blir svårslaget. Önskas ett badkar eller en tvättpelare så finns det plats för det.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Pris
SEK 1,750,000
Avgift
SEK 3,620 I avgift ingår TV basutbud, internet, sophämtning, grovsophämtning av glas och tidningar.
Driftskostnad
SEK 6,734 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,300
Försäkring
SEK 3,434
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
1.27268 %
Andel av årsavgiften
1.27268 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Lägenhetsaggregat
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Fjärilen i Södertälje
Om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Dagsländan 1 och Tordyveln 9, vilka byggdes år 1971-72. Totalt finns 68 lägenheter och 4 lokaler. Fastighetsskötsel, ekonomisk-, teknisk- och administrativ förvaltning sker via HSB. Föreningen har stabil ekonomi med låg belåningsgrad.

I föreningen finns även två tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp vardera. Det finns även en grovtvättstuga som är belägen i källaren på Övre Villagatan 28.

Det finns en föreningslokal som medlemmarna får nyttja. Det finns även barnvagnsrum, cykelrum och soprum. På innergården finns det en gemensam grill, bänkar och lekplats.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på: www.hsb.se/stockholm.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
68
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till TV via Comhem och Bredband /fiber via Bredbandsbolaget.
Parkering
På föreningens fastigheter finns 11 garageplatser och 6 parkeringsplatser.
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
2017 - Portlås utbytt, En torktummlare utbytt, Ytterbelysning utbytt
2014 - Stambyte genomfördes i föreningen
2010 - Byte av ventilationsanläggningen
2008 - Tilläggsisolering av vindarna
2006 - Nya fönsterbyte och balkongdörrar- Säkerhetsdörr

Planerade underhåll 2019:
Ett balkonräcke mot gård i plåt Dalgatan 28 längst ned mot gård byttes till nytt vitt.
Byte av diverse förbrukningsinventarier; exempelvis åtgärder med ett nytt kodlås/dörrlås.
Uppsättning 3-fasuttag inför målning.
Åtgärd av en mindre vattenläcka som inte gav bestående skador.
Montering av lagstadgade förbud mot rökningskyltar.
Gungställning på gård Ö Villagatan.
Borttagen/skrotad pga. rost och obefintlig användning.

Genom att BrF Fjärilen har en stabil ekonomi avser styrelsen att planera för fortsatta åtgärder i form av
renovering av trapphus. Om möjligt i den takt att egenfinansiering klaras.
Därefter besluta om ytterligare fastighetsunderhåll, för att vidmakthållit fastigheternas värde och
funktion.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Äger föreningen marken
Föreningen äger fastigheterna Dagsländan 1 och Tordyveln 9.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Centralt Södertälje

Övre Villagatan 28B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg