230
MED07729F78E32B43348468CD078A6292FD

Nyrenoverat 2015! Belägen på grym Citynära adress!Odengatan 15B Jönköping Öster, Jönköping

Jönköping Öster, Jönköping

Odengatan 15B


PRIS1 550 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2.5 rok

BOAREA

71 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

1201B

MÅNADSAVGIFT

7 435 kr

BYGGÅR

1941

PRIS

1 550 000 kr

Nyrenoverat 2015! Belägen på grym Citynära adress!

Prissänkt! 71 nyrenoverade kvadrat år 2015 i skandinavisk stil. Fina furugolv, ljusa väggar och en enhetlig stil fördelat på 2,5 välplanerade rum och kök. Nära Citys rikliga utbud/Högskolan/JU och goda kommunikationer. Läge, läge, läge! Det enda du inte kan ändra på!

Interiört ett vitt kvalitetskök med fina vitvaror och väldisponerade ytor. Ett väl tilltaget vardagsrum och ett sovrum som ansluter sig till balkongen i väderstreck norr. Soft att stiga i morgonrocken och tofflorna och förflytta dig ut hit under sommarmorgnar.
Badrummet är helkaklat och bjuder egen tvättmaskin som tar hand om vardagstvätten. Hallen är central och bjuder rymliga ytor att möblera och förvara på. Eftertanke och noggranna val som framförallt genomsyras av en skandinavisk röd tråd har resulterat i ett hem i skandinavisk designanda där materialen ger uttryck och står i händelsernas centrum.

Brf Droskan 6 är en välskött förening där de större renoveringarna på fastigheten är gjorda så sent som 2015 då byggnaden genomgick en totalrenovering. Byggnaden andas nytt och fräscht. Flertalet mervärden för dig som bostadsrättsinnehavare. Här finns indragen fiber, gemensam tvättstuga, torkrum och cykelrum. P-platser utanför porten till vilka det finns möjlighet att ansöka om plats hos föreningen.

Området Jönköping Öster är beläget med närhet till city samtidigt som du bor nära stadens tre sjöar och fina promenadstråk. I Jönköping City strosar du mellan småbutiker och stora kedjor. Här är det aldrig långt till en kopp kaffe eller en bit mat. Restaurangutbudet är stort både vid Atollen men också i gränderna som bjuder lokala bagerier, vinbarer och småställen som överraskar. Närhet till all önskvärd service, resecentrum och goda busskommunikationer som går frekvent ett par kvarter bort. Lokalt på området finner du Coop Östra torget och parkeringshuset Biblioteket bara runt hörnet.

Varmt välkommen till trendiga Odengatan 15 B. Visning sker efter bokning till ansvariga mäklare, Amanda Emme & Amelie Sjöbring Cimen.

Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED07729F78E32B43348468CD078A6292FD
MED819A7AE5055D4511B10F4BCA8575EF77
MEDE4604E94ED0347378D4604D4809B8FE0
MEDEEC3695ADC8247EBA9E98802F0252433
MEDC9EC567C65374F968CB3B719C1A5C4FB

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2.5 rok

BOAREA

71 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1201B

VÅNING

3 av 3

MÅNADSAVGIFT

7 435 kr

BYGGÅR

1941

PRIS

1 550 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2.5 rum

AREAKÄLLA

säljarens information

BALKONG

Ja

Vackra furugolv restaurerade i samband med totalrenoveringen 2015. Samtliga ytskikt är nyrenoverade och ger ett fräscht och fint intryck. Genomgående och genomtänkt hela vägen.

HALL

Öppen och välkomnande hall som utgör bostadens centrala mittpunkt. Köket nås direkt till vänster följt av sovrummet. Rakt fram badrummet och längre in till höger vardagsrummet. På golvet ligger de fina trägolven och väggarna är ljusa. Välkommen in till en trendig inredningsdröm.

KÖK

Vitt fullutrustat kök med naturlig matplats invid fönstret för fyra personer.
Vitt liggande kakel ovan bänk i grafitgrått utförande harmonierar med de vita skåpsluckorna som bjuder fin förvaring. Köket är utrustat med rostfria vitvaror: kombinerad kyl/frys, spishäll, inbyggnadsmicro, ugn, fläkt och integrerad diskmaskin.
På golvet återfinns de fina trägolven och väggarna är ljusa och vita.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum som rymmer plats för både den större soffan och matsalsbord. Perfekt att mingla här när gästerna kommer över på besök eller när finmiddagen är framdukad.
De fina furugolven kommer igen och väggarna går naturligtvis i ljus trendig kulör.

SOVRUM

Ljust sovrum med hotellkänsla. Från sovrummet når du balkongen i väderstreck norr. Underbart att starta dagen med att ta ett kliv ut här. Kanske med en rykande morgonkopp i handen?

BALKONG

Fin balkong som vetter åt norr med plats för soffgrupp eller caféset. Här finns även utrymme att odla på både längden och bredden. Perfekt för dig som vill haka på ordningstrenden.
Här kommer du garanterat spendera många timmar under sommarhalvåret och lyssna till stadens sorl.

BADRUM

Helkaklat badrum med vita liggande kakelplattor på vägg och grått klinker på golvet.
Badrummet är utrustat med egen tvättmaskin, handfat med kommod, spegelskåp, WC och dusch. Stilrent!

AMANDA EMME OCH AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR:

- Totalrenoverat 2015 och i en förening med de största renoveringarna bakom sig. Här krävs knappt något underhåll kommande åren.
- Till lägenheten hör ett större vindsförråd samt ett mindre matkällarförråd i källarplan.
- P-plats och garageplats finns att ansöka om via föreningen. 450 kr/mån för garageplats och 300 kr/mån för p-plats.
- Läge, läge, läge – det enda som inte går att ändra på. Bo på City-adress med allt vad det innebär. Citylivet inom räckhåll när du vill men ändå lite off med lugnare puls utanför porten.

UPPLYSNING:

Sovrumsdörr saknas.

Om området

Jönköping Öster är belägen i östra delen av Jönköping i nära anslutning till Atollen och Jönköpings innerstad. Här bor du vackert med närhet till både Munksjön, Vättern och Rocksjön. Unikt läge mitt i Jönköping!

Utbud på området
På Jönköping Öster finner du närhet till allt du kan önska av båda delarna stadsliv och naturnära miljöer. Ett rikligt utbud av flertalet matvarubutiker, butiker, systembolag, frisörsalonger och restaurang- och caféliv.

Naturnära områden
Området med närheten till Vätterns är ett mycket naturskönt område med fina ströv- och aktivitetsområden. En lyxig kombination med sjön Vättern i anslutning till Jönköpings innerstad. Här kan du verkligen välja att bo med båda delar av stadsliv och naturnära miljö.

Restaurang- och caféutbud
Mitt i Jönköpings City och Öster finner du ett rikligt restaurang- och caféutbud. Här finns allt du kan önska dig och tänkas behöva. Trevliga butiker såsom klädbutiken Story och Fabriken samt systembolaget Atollen och Coop Atollen bara rund knuten. Även Kajen 23 finner du runt hörnet med utsikt över Munksjön och likaså El Gordo om du vill byta ut den italienska middagen mot middag med tapaskaraktär. Här bor du så nära city det bara går att komma. Bekvämt och trevligt läge!

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av samtliga linjebussar som går mycket frekvent.

Skola och barnomsorg
I området och angränsade områden erbjuds flera förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med olika inriktningar för den som önskar specialisera sig inom visst ämne. Här kan du välja allt från natur och teknik till sång och dans. Här finns något för alla när gymnasium ska väljas.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Högst upp och med ett privat läge.

ANDEL I FÖRENINGEN

8,5 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

9,1 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

1 184 994 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2022. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1941

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Totalrenovering vid ombildning 2015

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2015-06-06

ENERGIKLASS

F

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Droskan 6

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

12

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Droskan 6 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningens fastighet är bebyggd med ett bostadshus i tre våningar med totalt 12 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.
Fastigheten är byggd 1941 och har i samband med att föreningen bildades under 2015 genomgått en omfattande renovering och ombyggnation. Ekonomisk förvaltning sköts via AllaBrf och föreningen. Teknisk förvaltning sköts av extern part som b.la. utför trappstädning åt föreningen.

Ägandeformer:
Juridisk person: tillåts ej.
Andelsägande: tillåts exempelvis om en förälder med barn önskar samäga. Den boende ska äga viss %-sats, vanligen 10 %.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Dina försäkringar Göta. De boende tecknar själva bostadsrättstillägg och hemförsäkring.

Parkeringsmöjligheter:
Föreningen håller med 7 st parkeringsplatser och 2 st garageplatser.
P-plats: 300 kr/mån. Samtliga p-platser har uttag för motorvärmare.
Garage: 450 kr/mån.
Kösystem tillämpas för både garage och p-plats. 2 st i kö till p-plats samt 1st i kö till garage per 2023-10-12.

Renoveringar:
2015 Nytt tak
2015 Stamrenovering
2015 Fönsterbyte
2015 Ny el
2015 Ny fasad
2017 Asfalterat innergården för att skapa parkeringsyta
2017 Byggt en gemensam uteplats på innergården.
2017 El har dragits för belysning och eluttag för motorvärmare.
2019 Ny uteplats färdigställd för föreningens medlemmar
2019 Innergård och parkering har färdigställts
2020 Nya utemöbler inköpta

Kommande renoveringar:
Inget större på gång. Förbättringsåtgärder avseende dränering har diskuterats i föreningen men inget beslut taget. De flesta större renoveringarna genomförda i samband med totalrenoveringen.
I övrigt ska föreningen i höst gräva för kommunens nya dagvattenledning.
Föreningen kommer göra om uteplatsen/trädäck till förmån för extra parkeringsplats.

Ekonomi:
Avgifterna kan komma att förändras framgent med anledning av inflation och ökade levnadskostnader i stort. Diskussioner förs i de allra flesta föreningar för närvarande.
I samband med omförhandling av lån under Q4 2023 har föreningen genomfört en höjning om 35 % 2023-10-01.

TV/bredband och telefoni:
Fastigheten är ansluten till Wetternet fibernät.
Avtal tecknas separat av respektive medlem. Inte låst till någon specifik leverantör.

Gemensamma utrymmen:
I källarplan har föreningen en gemensam tvättstuga, torkrum och cykelrum. Uteplats på innergården finns också tillgänglig för föreningens medlemmar.
Till lägenheterna hör ett större vindsförråd samt ett mindre matkällarförråd i källarplan.

Övrigt:
Medlemmarna i föreningen hjälps åt med snöskottning och en årlig gemensam städdag.
Föreningen kommer framgent att fördela ut städning av trapphus för de boende. Mer info om det kommer tilldelas de boende i höst i samband med föreningsmöte.

Informationen avstämd med styrelsen/ordföranden.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Jönköping Jönköping Öster

Odengatan 15B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg