510
MED1CB48D0D0AB54DC2B0AF7F2D9FD63EBA

Såld!

Anno 1859 med historisk atmosfär och moderna bekvämligheter.

Järpen

Norra vägen 1

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea224 kvm
Biarea46 kvm
Tomtarea15,731 kvm
Byggår1859
Driftskostnad4,415 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,100,000

Ansvarig mäklare

Kom och upplev denna unika fastighet anno 1859. Totalt 224 kvm spännande boyta precis som i gamla hus, med vinklar och vrår, knarrande trapp och spröjsade fönster. Huset utstrålar historisk atmosfär men har alla moderna bekvämligheter som den stora familjen behöver. Dubbelgarage byggt 2005. Ovanpå garaget finns en uthyrningslägenhet med pentry och duschrum som även passar som kontor för egen verksamhet. En stor ladugård med hästplatser, vedbod och förråd med garageportar. Runt trädgården finner du flera uteplatser, växthus, odlingsbäddar och bärbuskar. Det finns till och med ca 1 ha betesmark för hästar, som en del av denna gröna oas. Huset består av två våningsplan. Bottenvåningen har ett rymligt modernt kök, separat tvättstuga, vardagsrum samt bibliotek och sovrum. Övre plan har flertalet sovrum samt en stor härlig punschveranda. På båda våningarna finns bad- och duschrum varav det på övre plan har bastu. Huset har renoverats och underhållits kontinuerligt. Huset är besiktigat.

Om området

Järpen är kommunens centralort med kommunhus, skolor och äldreomsorg.

Kommunikation

Järpen ligger mellan Åre och Östersund och har bra kommunikationer. Med bil tar man sig till Östersund på knappt en timme (ca 7,5 mil) och till Åre är det ca 2,5 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund via tåg och buss. Norrtåg trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda.

Närservice

I Järpen finns flertalet butiker som ICA Supermarket, Coop, OkQ8, Shell, Lundhags m.fl. Här finns också Systembolag, Apotek, Hälsocentral, presentaffärer, bokhandel, optiker, frisörer och i övrigt allmän service som är brukligt i den här typen av centralort.

Här i Järpen finns också badhus, fritidsgård & bibliotek centralt. Järpen stoltserar med ett rikt föreningsliv med aktiviteter som ishockey, fotboll, längdåkning mm. Dessa engagerar både ungdomar och vuxna.

Järpen har barnomsorg, förskola och skola ända upp till gymnasienivå. Flera gymnasielinjer har riksintag och är populära val för ungdomar från hela Sverige. Högstadieeleverna går from höstterminen 2010 i Mörsils Centralskola ca 10 km öster om Järpen.

Bilder

Framsidan

Härlig uteplats

Växthus

Norra Vägen 1

Fastighetskarta

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ta tid på dig och gå långsamt genom rummen. Upptäck de gamla trägolven, beslagen på dörrar och fönster, de höga fotlisterna och de vackra spegeldörrarna. Vad är trärullen i tvättstugan för något? Lyssna på knarret i trappen medan du håller handen på den lackade ledstången... Missa inte det lilla fönstret i badrummet...

Bottenvåning:
Hall: En dubbeldörr med fönster leder dig in till den rymliga hallen. Under trappen finns utrymme med hatthylla och plats för skor och väskor. Trägolv och målad panel på väggarna. Från hallen leder den svängda trappen upp till ovanvåningen.

Kök: Det stora köket renoverades 2017. Köksluckorna är vita och arbetsbänken är i trä. Ovan arbetsytorna finns kakel på väggarna. Gott om förvaring. Den stora köksön har både förvaring och möjlighet att sitta bekvämt vid ena långsidan. En liten vacker kamin pryder ena hörnet. (Kaminen är inte inkopplad.) Golvet består av linoleumplattor och golvvärme. Väggarna är tapetserade/målade. Vitmålad träpanel i taket med spotlights. Från köket finns en utgång till den öppna verandan på framsidan.

Tvättstuga: Klinkergolv och målad strukturtapet på väggarna. Bra arbetsbänk i trä med en tvättho. Tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum: Trägolv och tapetserade väggar. Utgång till punschverandan. Kamin (dock ej använd av nuvarande ägare).
Verandan har golvvärme.

Sovrum/arbetsrum: Rummet har trägolv och tapetserade väggar.

Bibliotek: Detta rum pryds av väggfasta hyllor/skåp för böcker. Trägolv och målad träpanel på väggarna.

Badrum: Klinker med golvvärme och kakel/mosaik/tapet på väggarna. Badkar, handfat med spegel ovan och WC.

Ovanvåning:
Hall: Rymlig möblerbar hall med trägolv och målad träpanel på väggarna.

Badrum: Stort badrum med klinker/trä på golvet och timmerväggar samt kakel runt våtzonerna. Dusch, handfat med förvaring och spegel ovan, WC. Bastu med klinkergolv.

Walk-in closet: Litet möjligt sovrum omgjort till klädkammare.

Sovrum/master: Trägolv och tapetserade väggar. Utgång till veranda. Kakelugn (ej i bruk).

Arbetsrum/sovrum: Genomgångsrum med utgång till verandan. Kakelugn (ej i bruk).

Sovrum: Trägolv och tapetserade väggar. Inbyggda garderober.
På var sin sida av sovrummet finns förråd. Den ena med garderobsskåp för klädförvaring och den andra med hyllor och klädstänger.

---------------------------------------------------
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär vidare att säljaren avgör när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
7 rum varav 3-5 sovrum
Boarea
224 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
46 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med mindre källardel
Byggnadsår
1859
Uppvärmning
Jordvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 7/26/2019
Energiklass
C
Energiprestanda
71 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
76 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundmur
Natursten
Stomme
Timmer
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Österuppland 1:39
Övrigt
Mindre källardel under kök/tvättstuga. Krypgrund under övrig del av huset.
Övriga byggnader
Fristående dubbelgarage byggt 2005 med lägenhet på ovanvåningen. Eldrivna garageportar. Gjuten bottenplatta med golvbrunnar. Lägenheten på ovanvåningen har eget pentry och badrum.

Växthus med stensatt golv i anslutning till ladan. Växthuset har en härlig uteplats i söderläge.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 52,980 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 4,680
Uppvärmning
SEK 37,300
Försäkring
SEK 10,000
Övrigt
SEK 1,000
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Övrig kostnad är snöröjning.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 7,072 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 943,000
Byggnadsvärde
SEK 783,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 987,000
Tomt
Areal
15731 kvm
Tomttyp
Anlagd trädgård/ängsmark
Tomtbeskrivning
I trädgården finns både syrener och rosor. Det är även gott om vinbär, krusbär och äpplen. Jordgubbar finns i odlingslådor nära växthuset.
Uteplats
Uteplats med inramning av träbänkar och stensatt golv i anslutning till garagebyggnaden.
Parkering
Gott om plats framför garageportarna med möjlighet att parkera flertalet bilar.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Järpen

Norra vägen 1

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg