MED356F6E97463947C2B4F07F6240590437

Familjevilla med stora sociala ytor med utsikt över trivsamma och natursköna Åsa

Boka visning
Klarlagt

Åsa, Åsa

Norra Stallåsliden 6A

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea180 kvm
Tomtarea977 kvm
Byggår1986
Driftskostnad3,078 kr/månad

Utgångspris: SEK 6,500,000

Ansvarig mäklare

Visningar

29
October | Thursday
Kl 17:15 - 18:15
Bokad visning. Föranmälan krävs!
1
November | Sunday
Kl 11:00 - 12:00
Bokad visning. Föranmälan krävs!

Nu kommer det en chans att slå till på denna familjevilla i populära Åsa. Denna villa är genomtänkt och välbyggd från grunden där inget lämnades åt slumpen. Här finner ni plats för hela familjen samt gäster där de 180 kvm är fördelade över 7 rok varav 5 st sovrum. Genomgående finner ni god standard i huset där ljusa ytskikt varvas med rikligt med ljusinsläpp. Detta hem rymmer även ett badrum i vardera plan, perfekt för er som har en stor familj eller gäster på besök. Dessutom erbjuds ni rikligt med förvaringsmöjligheter, vilket gör att både säsongbetonade kläder och säsongsprydnader utan problem kan stuvas undan i väntan på användning.
Från entréplan leds ni upp till ovanvåningen där ni möts av en utsikt utöver det vanliga. Här ser ni ut över Åsas natursköna omgivningar utan att något stör ert synfält. Genom altandörren tar ni er sedan ut till balkongen som sträcker sig runt huset. Här kan ni njuta av solen en varmare sommardag med familj, släkt och vänner samtidigt som ni har Åsa framför er i all sin prakt att blicka ut över. För de kallare eller regnigare dagarna har ni så väl ett tak över uteplats som ett uterum att spendera tid i. Kort och gott lämnar inte detta boende mycket i övrigt att önska.

För er som jobbar inne i eller gillar att ta de del av Göteborgs rika utbud av aktiviteter, restauranger och butiker så passar husets placering er utmärkt, då det endast tar 35 minuter att ta er in till stan. Lägg därtill att Åsa har en pendelstation och det möjliggör även en bilfri tur in till Göteborg.
Vidare är bostaden som bekant belägen i naturskönt område med så väl hav som skog och mark i närheten, vilket gör att du under de hetare sommardagarna lika enkelt som smidigt kan ta dig ner för ett svalkande dopp i det blå vid några av dina nästkommande smultronställen.
Genom en promenad eller med cykel kan ni enkelt ta er till skolor för barn i alla åldrar, matbutik eller annan närservice.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse till ansvarig mäklare Gustav Westergren redan idag för mer information och visningsbokning!

Om området

Åsa är en populär plats att hitta hem eller tillbaka till var i livet du som letar hem är. Här finns allt inom räckhåll, fina havsbad, naturreservat, skolor, förskolor och fritidsaktiviteter för både stor och liten, gammal som ung. Här har vi något för alla, havs lägen, mer lantliga lägen och allt däremellan. Åsas mysiga centrum bjuder på fler matställen, ICA, Åsas hembageri och mycket annat. Pendeltåget gör det dessutom smidigt att pendla även för dig som inte vill ta bilen. Välkomna att trivas!

Kommunikation

Under 2000-talet har invånarantalet ökat mycket beroende på att Göteborg har vuxit vilket har medfört utbyggd infrastruktur och att "Storgöteborg" nu även sträcker sig ned i Halland. Kungsbacka kommun inklusive Åsa hör sedan 1980-talet ihop med Göteborg avseende kollektivtrafik.
En regionaltågsstation 1,5 km från Åsa centrum invigdes den 14:e december 2013. Med tåg är pendlingstiden till Göteborg C 30 minuter.

Närservice

På orten finns livsmedelsbutik, bageri, bensinstation med bilverkstad, restauranger och några specialbutiker.

Övrigt

Orten har en idrottsförening, Åsa IF, som är aktiv inom fotboll, innebandy, bordtennis med mera. Varje år arrangeras Åsa-cupen i fotboll för flickor och pojkar upp till och med 12 år. Cupen lockar lag från hela södra Sverige. I bordtennissektionen arrangeras årligen Åsacup-poolen, med deltagare från stora delar av västra Sverige.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entré
Denna villa är belägen på en höjd med utsikt över Åsa. När du träder in i bostaden möts du av en ljus och rymlig entré. Det ljusa klinkergolvet är försett med golvvärme och passar därmed perfekt för kyligare vinterdagar. I hallen finns möjligheter för avhängning av ytterkläder samt avställning av skor till vänster.

Sovrum 1
Till höger om hallen har ni det första sovrummet. Ett rymligt sovrum med plats för säng, sängbord, byrå eller skrivbord. Från fönstret i det charmiga burspråket får ni dessutom ett behaglig ljusinsläpp till detta rum.

Sovrum 2
Mittemot det första sovrummet har ni det andra. Detta rum är varvas med ljusa och mörkare ytskikt, vilket skapar kontrast. Detta rum har ett lika charmigt burspråk som det första sovrummet med lika behagligt ljusinsläpp. Även här har ni plats för säng, sängbord byrå och skrivbord.

Badrum
Vidare i hallen har ni nedre plans badrum. Detta badrum inhyser wc, kommod, badrumsspegel, samt dusch. Ytskikten består av kakel och klinker. Bänkytor varvas med skåpsförvaring. Här har ni Tvättmaskin, torktumlare och tvättho samt frånluftsvärmepump.

Förråd 1
I anslutning till tvättstugan ligger ett stort och rymligt förråd beläget. Detta förråd nyttjas med fördel som just förråd där diverse säsongsprydnader och annat kan stuvas undan. Alternativt kan ni ha det som syrum , kontor eller någonting annat som passar just era önskemål. I ena hörnet finns det ett skafferi som för extra förvaring.

Förråd 2
Bredvid badrummet ligger ett till förråd där ni får plats med fler saker eller kan nyttja till annat som täcker era behov. Detta förråd fungerar också som genomfartsled till hobbyrummet/biorummet.

Hobbyrum/Biorum
Genom det andra förrådet leds ni in till detta sällskapsrum. Detta rum ger plats för soffgrupp, soffbord, bokhylla samt mediavägg. Detta rum är dessutom utrustat med ett pentry. Här kan ungdomarna eller familjen spendera fredagskvällarna i glatt sällskap av varandra. För den som värdesätter en god film en fredagskväll är denna typ av rum perfekt.

Ovanvåning

Badrum
En trappa upp möts ni av en hall som leder er till ovanvåningens badrum till höger. Detta badrum är både klätt i klinker och kakel. Här finner ni två stycken handfat, wc, handdukstork, bidé samt dusch.

Uterum
Intill badrummet ligger uterummet beläget. Detta uterum fungerar som extra rum, framförallt under sommarhalvåret. Här kan ni njuta av trevliga samtal med vänner och middagar, utan att behöva bry er om väderlek. från uterummet tar ni er enkelt ut till tomten på baksidan av huset. Först möts ni av en uteplats med praktiskt skärmtak. Denna plats är lika insynsskyddad som behaglig då ni både får sol som skugga beroende på tidpunkt under sommarhalvåret. Tomten som sådan är en charmig naturtomt på denna sidan. Här sätter endast fantasin gränser mot hur ni använder de naturliga beståndsdelarna för att skapa er egen oas här på baksidan av huset. Från tomten tar ni er sedan vidare till en stig med utsikt över Åsa. En drömmig vy att blicka ut över samtidigt som ni tar en promenad med hunden.

Sovrum 3/kontor
Väl inne igen har ni ett sovrum som i dagsläget nyttjas som kontor. Detta rum är rymligt och plats ges till säng, sängbord, byrå, bokhylla och skrivbord för den som önskar detta.

Sovrum 4/gästrum
Det fjärde sovrummet är något mindre men fungerar absolut fullgott som ett sovrum eller gästrum. Detta rum ger också plats för säng, sängbord och byrå. Dessutom får ni här ett ljusinsläpp från två väderstreck, vilket skapar ett härligt ljus i detta rum.

Hall
Utanför det fjärde sovrummet har ni en hall belägen. Ett perfekt substitut till hallen på entréplan. Även här finner ni avhängning- och avställningsytor till ytterkläder och skor.

Master bedroom
Bredvid hallen ligger master bedroom. Detta rum är väl tilltaget och ger er på det sätt utrymme för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt garderobsvägg. Ett komplett sovrum helt enkelt. Dessutom med ytskikt som skapar en härlig kontrast tillsammans.

Vardagsrum
Tillslut når ni fram till vardagsrummet med matplats. Detta rum är ett sådant som inbjuder till umgänge. Ljusa ytskikt skapar en trevlig atmosfär i sig tillsammans med ljusinsläppen från flertalet fönsterpartier. Ytan ger er gott om plats för soffa med soffgrupp, mediavägg och bokhyllor samt matbord med tillhörande stolar. Här kan anordna kalas, festligheter eller trevlig middagar med familjen för att sedan slå er ned framför Idol en fredagskväll.

Kök
Intill vardagsrummet ligger köket beläget. Rikligt med skåpsförvaring varvas med stora bänkytor. Detta kök är även det ett socialt rum med flertalet sittplatser och matbords-plats vid fönsterpartiet. Tänk er att sitta och äta morgonflingorna samtidigt som ni blickar ut över Åsa och dess vackra miljöer. Det är få förunnat. Den maskinella utrustningen består vidare av diskmaskin, ugn, spis, köksfläkt, kyl och frys. Som pricken över i:et har en gjutjärnsspis som inte bara ger charm till detta kök, utan också fungerar i allra högsta grad med som värmekälla och mysfaktor.

Balkong/terrass
Sist men inte minst har ni balkongen/terrassen som är mer än njutbar. Denna terrass rymmer både soffgrupp, matsalsbord och sittgrupp. Dessutom ger den er fri vy över Åsa med allt från skog, åkrar, hus och framförallt havet i bakgrunden. Dessutom i söderläge som övergår i västerläge med kvällssol. Tänk er in i en situation när ni sitter en sommarkväll med familjen och vänner och samtalar över en bit mat, samtidigt som kvällssolens strålar värmer gott och ni har en fantastiskt vy att blicka ut över. Det är svårslaget!
Antal rum
7 rum varav 5 sovrum
Boarea
180 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla i souterräng
Byggnadsår
1986
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump, el-golvvärme
Ventilation
Frånluftsventilation med återvinning
Energideklaration
Utförd 10/8/2020
Energiklass
E
Energiprestanda
80 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
157 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Souterräng samt krypgrund/plintgrund
Grundmur
Betong
Stomme
Träreglar, murad leca
fasad
Mexisten
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä, betong
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Åsa 1:331
Övrigt
Fiber finns indraget.

2020: Ny tvättmaskin och torktumlare.
2019: Ny kyl och frys.
2018: Nytt tak. Ny diskmaskin.
2015: Trä och ståltrappa vid entrén.
2014: Rivit väggar och byggt biorum i det före detta hobbyrummet.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 36,932 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 25,447
VA
SEK 7,385
Renhållning
SEK 2,400
Väg, samf
SEK 1,200
Sotning
SEK 500
Beräknat antal personer
4
Kommentar
I kostnaden för el ingår också kostnaden för uppvärmning. Säljarens kostnad för försäkring uppgår till ca 577 kr/mån. Det rekommenderas att ni tar kontakt med ert respektive försäkringsbolag för kostnadsförslag.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,395,000
Byggnadsvärde
SEK 2,340,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,195,000
Tomt
Areal
977 kvm
Tomttyp
Trädgårds-/Naturtomt
Tomtbeskrivning
Planare del på framsidan med naturtomt på baksidan, med möjlighet till promenadstråk med utsikt över Åsa och dess vackra vyer.
Uteplats
Uteplats i österläge med skärmtak i anslutning till uterummet. Väl tilltagen balkong i söder läge som löper runt husknuten till västerläge med kvällssol.
Parkering
Uppfart med plats för 2st bilar. Tidigare fanns där här ett bygglov för garage/carport. Denna bygglovsansökan får göras om om detta önskas.
Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Åsa GA:8 ändamål: Vägar, Grönområden

Karta

Åsa Åsa

Norra Stallåsliden 6A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg