510
MED5CC9FFBBE1774C1E88C7CD765D981349

Såld!

Naturnära familjeidyll

Götafors, Vaggeryd

Mellängsgatan 9

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum8 rok
Boarea201 kvm
Biarea66 kvm
Tomtarea836 kvm
Byggår1972
Driftskostnad2,570 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till Mellängsgatan 9 - villan med ett prydligt och diskret yttre men som bjuder på hela 201 kvadratmeter härlig bostadsyta. På en lugn sidogata är nu detta optimala boende för familjen tillggängligt som önskar fem bra sovrum och dubbla allrum utöver vardagsrum. Här finns luftiga och många sällskapsytor då huset har ett souterrängplan mot husets helt insynsfria baksida. Här finns även två eldningsbara eldstäder att njuta av vintertid och totalrenoverade duschutrymmen på vardera plan, varav en med bastu. Interiören erbjuder i övrigt en väl genomtänkt planlösning med kök, matplats och vardagsrum som knyter samman i en trevlig rundgång. Den öppna ytan gör det enkelt att få plats och umgås med både familj och vänner. Hela huset har uppdaterats löpande genom åren med moderna ytskikt och enhetliga materialval. Här kan man finna sig tillrätta och leva hemmalivet med guldkant i vardagen i familjär omgivning.

Smidig och lättskött trädgård med fina och noga planerade stensättningar med flera trevliga uteplatser som inbjuder till umgänge och skapar möjligheter att följa solens strålar runt huset från morgon till kväll. Här bor man bekvämt i en solig västervänd privat oas med naturen bakom huset och Hjortsjöns bad och vackra omgivningar ett stenkast bort. Barn kan leka tryggt och fritt i trädgården då ett staket omgärdar tomten och ytan gör det möjligt att hålla god uppsikt. Den som flyttar in här har därutöver en uppvuxen grönskande trädgård med fruktträd, rabarber och bärbuskar att åtnjuta sommartid. Som granne med skogen erbjuds dessutom mer att utforska precis utanför tomtgränsen.

Mellängsgatan är en lugn sidogata endast en kort promenad från Hjortsjöns vackra natur. Från villan krävs endast enkla sandaler och en badrock för att ta sig till närmsta dopp i Hjortsjön. Omgivningen har en familjär stämning och inom gångavstånd nås bl.a. Götafors förskola och skola samt Slättens förskola. Centrum nås på cykelavstånd från området och för den som önskar smidigt pendlingsavstånd erbjuds här närhet till busshållplats samt möjlighet att smidigt ta sig av och på E4:an vid Vaggeryds södra infart. Vaggeryd är ett samhälle som präglas av starkt föreningsliv och ett levande samhälle utan att för den delen göra avkall på det naturnära läget. Här erbjuds dessutom flera förskolor och skolor upp till gymnasieålder och idrottsaktiviteter. Oavsett vad som lockar varje enskild person finns något för alla.

Varmt välkommen med Er intresseanmälan!

Om området

Trivsamt och familjevänligt villaområde med närhet till Vaggeryds centrum med all tänkbar service. I området finns grönområden, lekplats, fina promenadstråk vid Hjortsjön samt badmöjligheter.

Kommunikation

Bra kommunikationer med både buss och tåg. Se www.jlt.se. Närhet till Jönköping och Värnamo, ca 25 minuter med bil.

Närservice

Vaggeryds centrum erbjuder affärer, butiker, restauranger, apotek och banker. Här finns även gym, sim -och sporthall, nybyggd familjecentral samt station för tåg och buss.

Parkering

Garage med plats för en bil samt stensatt garageuppfart med plats för en bil och ytterligare en parkeringsplats för en bil.

Övrigt

Frysbox i matkällare och lekstuga på tomten ingår inte i köpet.

Bilder

Välkommen till Mellängsgatan 9

Stor balkong längs med hela husets långsida

Kort promenad ner till en av Hjortsjöns mysiga badplatser

Planritningar

Planritning

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
8 rum varav 4-6 sovrum
Boarea
201 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
66 kvm
Entré
Välkomnande entré med plats för ytterkläder och värmande golvvärme.
Kök
Modernt kök som öppnats upp mot matplats. Bra arbetsytor och förvaring i skåp. Köket är utrustat med spis, köksfläkt, kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, micro samt ugn. Kökets fönster vetter mot husets baksida och är således helt insynsfritt då trädgård angränsar mot skogsområde.
Vardagsrum
Ljust vardagsrum med stort fönsterparti. Här finns plats för både soffmöbler och matgrupp för större sällskap. I mitten av rummet finns en braskamin placerad som ger både värme och mysfaktor vintertid.
Allrum/sovrum
Vidare in från vardagsrum och matplats finns ytterligare ett sällskapsrum som används som tv-rum med plats för större soffa och tillhörande möblemang. Detta rum kan med fördel också användas sovrum, vilket skulle innebära fyra sovrum på entréplan utöver de två som finns i källarplan. Stort fönsterparti ger generöst ljusflöde och här finns också en utgång till stor balkong som knyter an med kök -och master bedrooms utgång då balkong byggts till längs med hela husets långsida som vetter mot helt insynsfri baksida.
Badrum
Totalrenoverat och utbyggt kombinerat badrum och duschrum. Helkaklat med golvvärme, vägghängt tvättställ, skåp och wc. Stort bubbelbadkar och god plats för skötbord.
Sovrum 1
Sovrum 1 ger plats för enkelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang. Detta används som barnrum.
Sovrum 2
Sovrum 2 är något större och ger plats för större säng med tillhörande sovrumsmöblemang. Detta används också som ett barnrum i anslutning till husets största sovrum.
Sovrum 3
Väl tilltaget sovrum med oanad plats för förvaring. Dubbla skjutdörrsgarderober och så även en vädringsdörr ut till balkong mot husets baksida trädgård.
Gillestuga - källarplan
Här finns eldningsbar öppen spis med kassett och plats för loungemöblemang. Då huset har en souterrängdel har denna gillestuga/umgängesyta riktigt fönster mot husets baksida.
Allrum - källarplan
Detta rum ligger i förlängning av husets gillestuga och används som biorum/tv-rum där stor soffa får god plats. Fönster i två väderstreck med två källarfönster och ett stort ljust fönsterparti med praktisk jalusigardiner.
Sovrum 4 - källarplan
Väl tilltaget sovrum som ger god plats för större dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang. Detta rum används som gästrum och hobbyrum med plats för både skrivbordshörna och syhörna. Fönster mot husets baksida trädgård.
Sovrum 5 - källarplan
Rymligt sovrum med garderober som används som lekrum. Här ryms också större säng med tillhörande möblemang. Fönster mot husets baksida trädgård.
Duschrum 2 - källarplan
Totalrenoverat och helkaklat duschrum med bastu i anslutning. Detta duschrum är utrustat med tvättställ, spegel, toalett, duschhörna med vikväggar samt ett källarfönster som ger naturligt dagsljus.
Tvättstuga - källarplan
Avdelning för klädvård. Husets originalkök har här fått återanvändas som smart förvaring och bra arbetsytor för att vika och sortera tvätt. Dubbla källarfönster ger naturligt dagsljus och här finns både tvättmaskin och torktumlare.
Förråd - källarplan
Ett stort förråd och i detta fall tillika hobbyrum ger plats för färgburkar, snickarbänk och diverse verktyg. Här finns också källarfönster som ger naturligt dagsljus,
Pannrum - källarplan
I detta utrymme står en värmepump och övrig plats lämpar sig väl som ytterligare förrådsyta.
Matkällare - källarplan
Rymlig matkällare med luftningsventil. Här finns också plats för en extra frys eller frysbox. Detta utrymme kan också tjäna som extra förråd då det är full takhöjd liksom övriga rum.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Jordvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 4/28/2021
Energiklass
D
Energiprestanda
51 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
91 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källargrund
Stomme
Trä
fasad
Tegel + trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Mellängen 7
Övrigt
2021 Parkettgolv kök, vardagsrum och allrum
2020 Parkettgolv hall
2020 Klätt in skorsten i plåt
2016 Byggt ut badrum entréplan med nytt fönster.
2016 Nytt fönster stora sovrummet entréplan.
2015 Tralldäck på balkong baksida
2014 Staket och grind mot skog
2014 Målning fasadträ
2014 Stålräcke balkong baksida
2014 Altandörr kök
2014 Källarfönster
2013 Duschrum och bastu på källarplan
2012 Byte av vatten- och avloppsledning mellan hus och gata.
2012 Dränering runt huset
2012 Omledning av dagvatten till stenkista med rensbrunn.
2012 Mur och stensättning
2008 Parkettgolv källarplan
2008 Jordvärme, (nyservad 2021)
2005 Kök
2005 Yttertak, samt papp och läckt
2001 Takpapp på låga delen

I övrigt har samtliga vitvaror har uppdaterats sista åren
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 30,839 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,778
Uppvärmning
SEK 22,314
Renhållning
SEK 2,747
Beräknat antal personer
4
Kommentar
I uppvärmningen ingår även all hushållsel samt kostnad för elnät.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,514,000
Byggnadsvärde
SEK 1,278,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 1,736,000
Tomt
Areal
836 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Stensatt stor uteplats på husets västervända baksida samt stensättning på husets framsida med god plats för utemöblemang även där.
Parkering
Garage samt uppfart framför
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Götafors Vaggeryd

Mellängsgatan 9

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg