190
MED1D9F970131AC4D7D94082848116939A5

Lantlig och barnvänlig idyll endast 15 minuter från Uppsala!

Såld!

Vänge, Vänge

Långmyran 467

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea157 kvm
Tomtarea3,082 kvm
Byggår2002
Driftskostnad2,179 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,050,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till detta välskötta 1-planshus byggt 2002 som är belägen i en lantlig och barnvänlig idyll endast ca 15 minuters bilväg till Uppsala. Även perfekt för hundägaren med smidig hundgård på sidan av huset med hundlucka in i bostadshuset.

Här finner du en mycket trivsam planlösning som fördelar sig på ett stort och rymligt vardagsrum med braskamin och utgång till uterum och altan, delvis öppen planlösning mot matplats och kök, hela 5 sovrum, varav master bedroom i tillbyggnad med egen walk-in closet och vattenburen golvvärme, tvättstuga, bra badrum med dusch samt gästtoalett.

Bilarna förvarar ni i det stora dubbelgaraget eller på den stora, grusade uppfarten. Vacker och uppvuxen trädgårdstomt om ca 3082 kvm som gränsar mot ängsmark på framsidan och med utmärkt solläge och baksida utan insyn. På tomten finns fina gräsytor och för den trädgårdsintresserade finns här gott om utrymme för odlingar. Stort altandäck, delvis inglasat uterum, i soligt sydvästläge. Vid altanen så finner du även en härlig jacuzzi.
Till huset hör även ett oisolerat förråd samt ett gästhus om ca 15 kvm.

Rogivande läge i lantlig idyll endast ca 15 minuters bilfärd in till Uppsala. Omgivningen erbjuder bland annat bra svamp och bärskogar samt närhet till Fiby urskog. Skolbuss går ca 100 meter från huset. Endast ca 5 km in till Vänge med skolor och förskolor.

Huset samt garaget är noggrant besiktigat samt försäkrat mot dolda fel. En extra trygghet för dig som köpare. Du hittar besiktningsprotokollet på HusmanHagberg.se

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

Om området

Vänge är en tätort i Uppsala kommun, på Uppsalaslätten ca 12 km väster om Uppsala (7 km från Stenhagen). Orten består mestadels av villabebyggelse och radhus där merparten uppfördes i slutet av 1960-talet. Uppsalahem uppförde några flerfamiljshus i början av 1990-talet. Vänge har anor från järnåldern men är idag ett levande och utbyggt samhälle med restauran, närbutik, postombud, kyrka, hembygdsförening, förskola, grundskola och bibliotek. I Vänge finns även motionsspår och tennisbanor. Ungefär tre km väster om Vänge ligger en ridskola och det finns golfbanor på sju km avstånd. Hagunda idrottsförening har en bred ungdomsverksamhet och motions- och utelivs möjligheterna är stora på orten. Närområdet bjuder även på en hagmark, lantlig miljö och närhet till naturreservat Fiby urskog, vilket är känt för sin trevliga promenadstig och sitt mycket rika djurliv, speciellet fåglar.

Kommunikation

Pendlingsmöjligheterna till Vänge är mycket goda, det finns cykelväg från centrala Uppsala och med bil tar det cirka 10 minuter. Även bussförbindelserna till Vänge är mycket goda, linje 848.

Närservice

I Vänge finns en pizzeria/pub, en närlivs, ett bibliotek, en kyrka, en förskola samt en skola för årskurs 1-6.

Övrigt

Skolskjuts avgår ca 100 meter från fastigheten.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
- Säljaren berättar -
Att börja morgonen med en stor kopp kaffe på trappan och se ut över de stilla ängarna det är att vara HEMMA eller att få komma hem efter en arbetsdag och krypa upp i fåtöljen i uterummet med en bra bok i handen och lyssna på ljudet av de prasslande asplöven... Denna sköna oas bara måste upplevas, här finns lugnet i vardagen.
Antal rum
6 rum varav 5 sovrum
Boarea
157 kvm
Areakälla
säljarens information
Areakälla kommentar
Taxerad boarea är 121 kvm.
- Hall -
Välkomnande hall med vitmålade panelväggar. På golvet ligger mörk filtmatta, under finns ett klinkergolv. Gott om plats för jackor och skor på bl.a. hatthylla och i garderob.
- Kök -

Ljust och praktiskt kök i härlig design med köksskåp med vita luckor och bänkskiva i laminat. Ovanför arbetsytan finns ett svart mosaik kakel. Bra avställningsytor. Utrustat med spis med ugn, kyl, frys, diskmaskin samt köksfläkt i vitt utförande. Köket rymmer även ett generöst utrymme för matgrupp. Tapetserade väggar samt parkettgolv. Utgång till tvättstugan samt vidare till sovrum 5.
- Vardagsrum -
Väl tilltaget vardagsrum med härligt ljusinsläpp, parkettgolv och tapetserade väggar. Dörrar ut till det inglasade uterummet samt vidare till altan och baksidan av tomten. Öppen planlösning mot kök. Härlig stämningshöjande täljstenskamin som ger bra med värme till huset.
- Inglasat uterum -
Via vardagsrummet når man husets härliga uterum som förlänger säsongen vår och höst med ett stort skjutbart glasparti emot soldäcket och den vedeldade badtunnan.
- Altan -
Stor härlig trä belagd altan som löper längs med hela långsidan av huset som är perfekt för varma sommardagar och med en böljande utsikt emot trädgården. Här finner du också en härlig vedeldad badtunna.
- Sovrum 1 -
Stort och härligt sovrum med plats för både stor säng och skrivbord. Bra förvaring i klädkammare med linneskåp. Här finns nedgång till krypgrunden. Dörr ut till altanen. Heltäckningsmatta och tapetserade väggar.
- Sovrum 2 -
Sovrum med rikligt ljusinsläpp från fönster. Laminatgolv, tapetserade väggar.
- Sovrum 3 -
Bra sovrum. Parkettgolv, ljusa väggar.
- Sovrum 4 -
Tillbyggt sovrum av vad som tidigare var förlängning av vardagsrum. Heltäckningsmatta och tapetserade väggar.
- Sovrum 5 -
Husets master bedroom. Stor tillbyggnad om ca 36 kvm med vattenburen golvvärme i plattan. Klädkammare bakom sänggaveln. Pardörrar ut till altanen och den vedeldade badtunnan men också praktisk hundlucka ut till hundgården på kortsidan av huset.
- Gästtoalett -
Våtrumsmatta på väggar och golv. Utrustat med toalett, tvättställ samt spegel.
- Badrum -
Rymligt badrum med fönster för härligt ljusinsläpp och med bra plats för morgonbestyren. Utrustat med badkar, toalett, spegelskåp, handfat och underskåp. Våtrumsmatta på golvet och på väggar. Här finns även en linnegarderob.
- Tvättstuga -
Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torkskåp och värmepanna. Här finns även grovvask och arbetsbänk med förvaring under samt ett överskåp. Våtrumsmatta på väggar och golv. Här finns även städskåp samt värmepump med värmeåtervinning för varmvatten.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2002
Byggnadsår kommentar
Om-/Tillbyggnadsår: 2014
Uppvärmning
Vattenburen med frånlufts värmepump, radiatorer och golvvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 9/9/2020
Energiklass
C
Energiprestanda
42 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
76 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund samt betongplatta på mark i utbyggnad
Stomme
Trä
fasad
Träpanel
Fönster
3-glas isoler samt 2+1-glas
Tak
Sadeltak med betongpannor
Fastighetsbeteckning
Hillinge 1:27
Övrigt
Renoveringar:
2003 - Garage, från början carport och sedan inbyggt och isolerat löpande.
2005 - Installation täljstenskamin.
2007 - Ny spis.
2009 - Inglasat uterum samt ny diskmaskin.
2012 - Ny kyl samt frys.
2014 - Tillbyggnad med master bedroom.
2018 - Ny värmepanna.
2020 - Ny tvättmaskin, finns oöppnad som lämnas kvar.
Övriga byggnader
Dubbelgarage
Härligt dubbelgarage med portar, här finns plats för både bil, redskap, och verktyg. Portarna är motoriserade och öppnas lättvindigt med fjärrkontroll ifrån bilen. Garaget värms upp med luftvärmepump.

Uterum
Via vardagsrummet når man husets härliga uterum som förlänger säsongen vår och höst med ett stort skjutbart glasparti emot soldäcket och den vedeldade badtunnan.

Lillstuga
Lillstuga på tomten om ca 15 kvm, perfekt som gäststuga eller för tonåringen som vill ha lite eget.

Trädgård
Härlig trädgård med stor grön yta och flaggstång. Vacker utsikt utöver de angränsande ängarna och omgivningarna på framsidan och mer privat på baksidan.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 26,152 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 11,271
VA
SEK 1,980
Renhållning
SEK 1,812
Väg, samf
SEK 1,800
Sotning
SEK 571
Försäkring
SEK 8,718
Beräknat antal personer
3
Kommentar
I elkostnaden så ingår uppvärmning. Kaminen sotas årligen för 571kr, var 3e år genomförs en brandkontroll och då är totalsumman 1372kr. Enskilt avlopp töms 2ggr/år för 1980kr.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,400,000
Byggnadsvärde
SEK 1,746,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,242,000
Tomt
Areal
3082 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Vatten/avlopp
Vatten: Djupborrad brunn
Avlopp: Avloppsbrunn 3-kammare med infiltration
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Kraftledning
Förmån: Officialservitut Väg, 0380-2001/35.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0380-2001/35.2
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 03-IM1-85/7668.1

Karta

Vänge Vänge

Långmyran 467

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg