510
MED4302E49C353F4D50B30DEA699323D863

Såld!

Kungsholmen Nedre, Stockholm

Kungsholmstorg 14

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,273 inkl värme, VA, digital-TV och bredband (100/10 Mbit)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea140 kvm
Biarea1 kvm
Våning1.5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer09875-02-01-0002/1102
Byggår1929

Såld!
Slutpris: SEK 13,800,000

Ansvarig mäklare

På en av de mest attraktiva adresserna på Kungsholmen ligger denna fina 5:a. Bostaden är smakfullt renoverad med påkostade materialval i kombination med bevarade tidstypiska detaljer. Planlösningen är genomgående och vetter både mot föreningens innergård och Kungsholmstorgs lummiga grönska. Planlösningen är mycket väldisponerad med generösa sällskapsytor och fyra riktiga sovrum. Fönster i dubbla väderstreck vilket ger bostaden ett fantastiskt ljusinsläpp och en takhöjd över 3 meter som ger en härlig rymd. Här bor du centralt men med ett ostört och insynsskyddat läge.
Otroligt stabil förening med en extremt låg avgift om endast 1 273 kr/mån. Stor ICA-butik i huset och ett brett utbud av även andra butiker, restauranger och caféer utanför huset. Även närhet till skola, förskola samt parker, trevliga promenadstråk och Norr Mälarstrand.

Om området

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom nya Ica Kvantum på Scheelegatan, Ica Kungsholmstorg och Coop. Nya sats bara ett stenkast bort.
Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Bilder

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Denna lägenheten har utsökt interiör med många bevarade tidstypiska detaljer. I majoriteten av rummen ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Fönstren är spröjsade med djupa nischer. I taket finns takrosetter bevarade och originalmålningar har sparats.
Antal rum
5 rum
Boarea
140 kvm
Biarea
1 kvm
Areakälla
enligt uppmätning
Hall
Redan när du kliver in i hallen möts du av lägenhetens smakfulla och genomtänkta interiör. Här finns den platsbyggd bänk, platsbyggd förvaring samt gott om plats att hänga av sig ytterkläderna. Bostadens ursprungliga köksingång har byggts om till ett förvaringsutrymme på 1 kvm som nås både från trapphuset och från lägenheten.
Innan för entrén finns en inre hall med mer platsbyggd förvaring. En utsökt kombination av originaldetaljer och nyare inredning i samma mjuka färger.
Kök
Exklusivt kök, delvis från Gaggenau, med påkostade materialval. Stilren bänkskiva samt stänkskydd i marmor. Otroligt generöst med arbetsyta och förvaring. Två fönster som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Plats för ett stort matbord där det med fördel ryms 8-10 personer samt ytterligare utrymme om man vill duka upp med långbord.
Vardagsrum
Vardagsrummet är beläget i anslutning till köket och är perfekt när man vill samla familj samt vänner och bekanta. I vardagsrummet finns en fungerande öppen spis som bidrar till extra trivsamhet under de lite mörkare månaderna. Här finns det gott om utrymme för en stor soffgrupp och soffbord. Platsbyggd förvaring längs ena väggen med plats för tv.
Sovrum 1
Lägenhetens största sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Platsbyggd förvaring med skjutdörrar längs rummets ena vägg, samt överskåp så går ända upp till tak.
Sovrum 2
Mysigt sovrum som vetter som föreningens gård. Platsbyggd våningssäng och gott om plats för förvaring. Heltäckningsmatta på golvet med parkettgolv inunder.
Sovrum 3
Det ena av två identiska sovrum med en platsbyggd loftsäng som rymmer förvaring under samt ett skrivbord. Lekfull lösning med hyllor om fungerar som trappa. Även en platsbyggd bänk/säng invid fönstret.
Sovrum 4
Detta sovrum är spegelvänt mot sovrum 3 med en platsbyggd loftsäng som rymmer förvaring under. Väggfasta hyllor samt skrivbord längs ena väggen. Även här finns en platsbyggd bänk/säng invid fönstret.
Badrum
Stilrent badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Inkaklat badkar, handfat med kommod, handdukstork och wc.
Dusch
Funktionellt utrymme med dusch och tvättmaskin. Spegelskåp med plats för förvaring. Klinkergolv och kaklade väggar.
Gästtoalett
Gästtoaletten med handfat och wc, som är praktiskt belägen i entrén vid ytterdörren.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1.5 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 1,273 inkl värme, VA, digital-TV och bredband (100/10 Mbit)
Andel i föreningen
4.4875 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/8/2009
Energiprestanda
118 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Förening
Namn
Brf Murmästaren 12
Om föreningen
Brf Murmästaren registrerades 1999 och omfattar fastigheterna med fastighetsbeteckningarna Murmästaren 11 (16 lägenheter) samt Murmästaren 12 (11 lägenheter) och adresserna Kungsholmstorg 14 och Garvargatan 14. Bostadsytan omfattar 3079 kvm och summa lokalyta är 978 kvm. Fastigheten byggdes 1929 och renoverades 2005.

Föreningen är mycket välskött ekonomi och äger marken, Den stora lokalen hyrs ut till ICA Kungsholmstorg med goda hyresintäkter.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
27
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Tv och bredband levereras av ComHem.
Renoveringar
Utförda renoveringar
1999 - Nytt hissmaskineri, Kungsholmstorg 14.
1999-2001 - Byte V/A stammar i kök och badrum.
2000 - Byte el-stigare, 3-fas.
2001 - Fasadrenovering mot gata, Kungsholmstorg 14 och Garvargatan 14.
2002 - Målning trapphus, Garvargatan 14.
2004 - Relining källarstam, Garvargatan 14.
2005 - Renovering av altaner/balkonger.
2006 - Fönstermålning mot gård, ca 100 luft.
2008 - Fönstermålning mot gata, ca 120 luft.
2009 - Målning falsat plåttak.
2009 - Renovering hisskorg, Kungsholmstorg 14.
2011 - Förstärkning av samtliga lägenhetsdörrar.
2011 - Nytt avlopp till gata, Kungsholmstorg 14.
2012 - Belysning samt trädgårdsmöbler till gården.
2013 - Ny takbeläggning på större delen av taket.
2013 - Nytt avlopp till ICA:s kök.
2014 - Renovering av hisskorg, Garvargatan 14.
2016 - Renovering av gårdsbjälklag.
2016 - Nytt hissmaskineri, Garvargatan 14.
2018 - Renovering av trapphuset på Kungsholmstorg 14.
2019 - Elen i huset bytt.

Kommande renoveringar
2020 - Renovering av fönster på Kungsholmstorg 14.
2021 - Renovering av fönster på Garvargatan 14.
Ekonomi
Föreningens ekonomi är mycket god och det finns inga planer på ändra avgiften.
Övrigt
Gemensam tvättstuga som är belägen i föreningens gårdshus. Barnvagnsrum finns.

Karta

Kungsholmen Nedre Stockholm

Kungsholmstorg 14

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg