Kallebäck, Göteborg

Kallebäcksvägen 13B


Accepterat pris: SEK 2,050,000

Ansvarig mäklare

Visningar

12
July | Sunday
Kl 14:00 - 14:30
Vänligen boka dig för visning
13
July | Monday
Kl 17:30 - 18:00
Vänligen boka dig för visning

ACCEPTERAT PRIS! Välkommen till denna välbevarade lägenhet med hög potential på 8e våningen. Här finns möjligheter att skapa ert drömboende utifrån bra grunder och förutsättningar då mycket av lägenhetens inredning är från originalutföranden. Den fantastiska utsikten bostaden erbjuder över Kallebäcks lummiga natur är genomgående från samtliga fönster. Föreningen HSB Brf Kallkällan är en utan Göteborgs större föreningar. Här råder det ordning och reda med såväl ekonomi som underhåll.
Lägenheten är belägen ett stenkast från kommunikationer som på 8 minuter tar dig till dom centrala delarna av Göteborg. Välkommen på visning!

Om området

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,193 inkl. sophantering, värme, vatten, kabel-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea59.7 kvm
Våning8 (hiss finns)
Lägenhetsnummer110
Byggår1961
Driftskostnad391 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
59.7 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Du kliver in i en inbjudande och praktisk hall som leder dig in till samtliga rum i lägenheten. Hallen är utrustat med en garderob samt en generös klädkammare som du finner direkt till höger när du kommer in i bostaden. På golvet ligger en fin stavparkett i ek.
Vardagsrum
Redan i hallen möts du av det behagliga ljusinsläpp från vardagsrummets fönsterpartier. På golvet i vardagsrummet ligger en vacker fiskbensparkett. Väggarna är tapetserade med en ljus vit/grå tapet som enhetligt följer resterande väggar genom hela lägenheten. Vardagsrummet rymmer såväl en större soffgrupp med tillhörande soffbord samt mindre matbord eller skrivbord. En fin detalj är de fina glasdörrarna som skiljer av till köket.
Kök
Köket andas 60-tal med dess originalinredning. Skåpsluckorna är målade med en vacker klarblå färg. Arbetsbänken är av tålig och praktisk rostfritt stål. Över arbetsytan är väggen utrustad med vita kakelplattor. Köket är välplanerat och från köksfönstret har du fantastisk utsikt över Kallebäcks lummiga natur. Rummet erbjuder gott om förvaringsutrymme och har en given plats för ett mindre matbord.
Sovrum
I andra änden av lägenheten ligger det rofyllda sovrummet. Här får du ett fantastiskt ljusinsläpp från fönsterpartierna samt dörren ut mot den mysiga inglasade balkongen. Här inne kan man utan svårighet möblera med dubbelsäng med tillhörande sängbord och även få in garderober.
Balkong
Från sovrummet har du direkt tillgång till den mysiga balkongen. Här kan du avnjuta morgonkaffet och se solens strålar komma fram bakom träden på sommar såväl som vinter tack vare balkongens inglasning.
Badrum
Från hallen tar du dig in till toaletten som är beläget på ett fint mörkblått kakelgolv som fint går ihop med de ljusa klinkerväggarna. Badrummet är utrustad med dusch, WC, tvättmaskin samt handdukstork.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
8 av 11, hiss finns
Pris
SEK 2,050,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 4,193 inkl. sophantering, värme, vatten, kabel-TV och bredband
Driftskostnad
SEK 4,692 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,148
Försäkring
SEK 2,544
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.18635 %
Andel av årsavgiften
0.18635 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 2/18/2019
Förening
Namn
HSB Brf Kallkällan i Göteborg
Om föreningen
Om föreningen
Föreningen HSB Brf Kallkällan i Göteborg bildades 1958. I föreningen finns 447 st bostadsrättslägenheter, 2 st hyresrätter, varav den ena används som gästlägenhet för medlemmarna samt 7 st lokaler.

Föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59.


Genomförda arbeten
2019, Samtliga hissar håller på att bytas ut i varje trappuppgång
2018 (digitalt bokningssystem tvättstuga)
2017, byte ut porttelefoner och passersystem
2016, OVK ( obligatorisk ventilations kontroll) har genomförts.
2016, Relining av de horisontella avloppstammarna i bottenplan på Ostgatatan 10-16.
2016, Renovering av tvättstugorna.
2016, Lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13 har renoverats
2015, Taket har renoverats på Ostgatan 18-22 samt på Gräddgatan 6-10
2015, Internet via fiber installerades
2014, Taket har renoverats på Ostgatan 2-8 och 12-16
2010, Maskinbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna
2007-2009, Stamrenovering och badrumsrenoveringar, renovering av ventilation, balkongrenoveringar, byte av fönster mm.


Kommande arbeten
Föreningen följer en underhållsplan.
Eventuellt planeras även längre fram att installera trefas i de mindre lägenheterna i huset. På 60-talet installerades enbart trefas i de större lägenheterna och enfas i de mindre.


Ekonomi
Brf Kallkällan har god ekonomi och gott om likvida medel. Avgiftshöjning av årsavgifterna höjdes med 1,5% i årsskiftet 2019-2020.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Föreningen har även en god strategi för placering av de lån som tagits för finansiering av det avslutade upprustningsprojektet.
Styrelsen vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.
För mer information om föreningen, se bifogad årsredovisning samt föreningens informativa hemsida www.brfkallkallan.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
447
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Bredband 250/100, Telenor fiber
TV (grundutbud)

Avtalet med Telenor förlängdes ytterligare ett år t.o.m 2021 samtidigt som bredbandshastigheten ökades till 250 Mbit/sek.
Parkering
Parkering
Föreningens parkeringsbestånd består av 267 p-platser samt 179 garageplatser.
P-plats: 150 kr/mån
Kallgarage: 330 kr/mån
Varmgarage: 430 kr/mån
Separat garage: 500 kr/mån
MC-plats: 300 kr/mån
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,137 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga (finns i varje hus)
På innergårdarna finns grillar uppsatta för medlemmarnas nytta och nöje.
Matkällare (10 kr/månaden)
Gästlägenhet
Hobbyrum
Fritidslokal
Cykelrum
Barnvagsrum

Karta

Kallebäck Göteborg

Kallebäcksvägen 13B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg