230
MED9EC5CFD678BE4643BE7F038EC32E7FB6

Inglasad balkong och uteplats mot innergårdsmiljön.Kålgårdsgatan 33 Kålgården, JÖNKÖPING

Kålgården, JÖNKÖPING

Kålgårdsgatan 33


PRIS2 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

63 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

6-1001, (61001)

MÅNADSAVGIFT

3 804 kr

BYGGÅR

2018-2020

PRIS

2 500 000 kr

Inglasad balkong och uteplats mot innergårdsmiljön.

Kvadratsmart 2 rok i markplan med egen inglasad balkong och uteplats! Perfekt för dig som vill downsiza och behålla trädgårskänslan eller dig som vill till hus men ändå föredrar bostadsrättens trygga famn. Här har du även nära anslutning till kanske stans största takterrass? Bo i ett projekt med trevlig arkitektur, materialstandard utöver det vanliga och med närhet City och Högskolan/JU! I en förening med moderna mervärden och där det mesta önskvärda (värme, vatten, kabel-tv, bredband och br-tillägget) ingår i den förmånligt låga månadsavgiften!

Interiört finner du materialval av hög kvalité, välplanerade ytor in i minsta detalj för praktiska lösningar, god förvaring och flexibel möblering. En välkomnande hall som öppnar upp mot både kök och vardagsrum och möjliggör ett härligt cirkulärt rörelsemönster. Här finns avhängningsmöjligheter direkt till vänster.
Köket är ett fint vitt kvalitétskök som öppnar upp mot allrummet och de sociala ytorna. Köket är även utrustat med köksö och vinkyl och är som gjutet för socialt häng! Sovrummet är välplanerat och stort vilket möjligör god möblering med både säng och skrivbord om så önskas. Även här finns mycket förvaring och här når du även den inglasade balkongen och uteplatsen mot den moderna och grönskande innergården. Här blir grillkvällarna både många och långa under sommarhalvåret!
Badrummet är helkaklat i stilrena toner och bjuder både tvättmaskin och torktumlare som löser vardagstvätten ypperligt! Gott om bra förvaringslösningar i lägenheten och för sådant du önskar tillgång till mindre ofta placerar du med fördel i förrådet som följer med lägenheten på källarplan.

Brf Postiljonen bjuder all tänkvärd lyx för dig som boende. Hyr festlokalen eller njut av en bastukväll i föreningens gemensamma bastu och för att inte tala om föreningens gemensamma takterrass. Övernattningslägenhet finns även för dina övernattande gäster att boka. På gården finns både cykelställ och ett utegym att nyttja för dig som bostadsrättsinnehavare. Detta projekt är verkligen något alldeles särskilt.

På Kålgården bor du med närhet till city samtidigt som du bor nära stadens tre sjöar och fina promenadstråk. Närhet till Högskolan/Jönköpings University (JU) som du når på bara en kort promenad över Munksjöbron. I Jönköping City strosar du mellan småbutiker och stora kedjor. Här är det aldrig långt till en kopp kaffe eller en bit mat. Restaurangutbudet är stort både vid Atollen men också i gränderna som bjuder lokala bagerier, vinbarer och småställen som överraskar. Närhet till all önskvärd service, resecentrum och goda busskommunikationer som går frekvent ett par kvarter bort. Lokalt på området finner du flera matbutiker och även bageri Rosetten där helgens frukost gärna inhandlas för en god start.


Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att anmäla ditt intresse redan idag!

Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Ansvarig mäklare

Bilder

MED9EC5CFD678BE4643BE7F038EC32E7FB6
MED06432C0B3B2D451C914C5AFBB1604000
MED2B88E4EC53694E509292346C9B7A0FC9
MED13EB6716C05A4102839474EB4F3F3170
MED2C04E396B178434BB10A02A99DD118E4

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

63 kvm

LÄGENHETSNUMMER

6-1001, (61001)

VÅNING

1 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 804 kr

BYGGÅR

2018-2020

PRIS

2 500 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Inglasad balkong följt av egen uteplats mot innergården.

Ekparkett och ljusa släta väggar är det genomgående temat.

HALL

Bakom säkerhetsdörren välkomnar en rejäl hall som öppnar upp vyn möt kök och vardagsrum. Varmt välkommen till denna nyproducerade Kålgårdstvåa med inglasad balkong och uteplats. 63 fina kvadrat som inte lämnar något att önska.

KÖK

Snyggt och stilrent Marbordal-kök med vita, släta luckor med rostfria handtag öppnar upp mot vardagsrummet. Här finner ni K/F, diskmaskin, ugn/spis och fläkt samt inbyggd micro (Siemens).
Köket ansluter trevligt till vardagsrummet via öppen planlösning och hallen som möjliggör ett cirkulärt rörelsemönster. Här kan man med fördel delat av med en stilren köksö som dessutom bjuder en vinkyl och där bänksskivan går i samma "marmor-mönster" som kökets skiva.
Socialt, trevligt och här vill vännerna gärna hänga!

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med lättmöblerade ytor och släta väggar som möter ekparketten. Vardagsrummet och köket är i öppen planlösning och passar perfekt för större sociala tillställningar.

SOVRUM

Stort sovrum "Master bedroom" med gott om plats för den större dubbelsängen. Här blir hotellkänslan påtaglig även till vardags och de fina skjutgarderoberna sväljer kläderna snyggt och prydligt. Från sovrummet når du den stora, inglasade balkongen som både förlänger och ger ett ombonat intryck.

INGLASAD BALKONG OCH UTEPLATS

En inglasad balkong att inreda med flera sittgrupper och som är perfekt för socialt häng med vännerna som ansluter till den egna uteplatsen. Tänd ett par ljus och njut av höstkvällarna med en god bok i handen eller bjud in vännerna på en uppskattad helkväll genom lägenhetens olika sektioner. Den gemensamma takterrassen blir ett alternativ om ni är väldigt många.

BADRUM

Helkaklat badrum utrustat med mörkt klinker på golv och vita, helkaklade väggar. Utrustat med WC, duschhörna bakom väggar i klarglas, kommod, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare samt smart förvaring ovan arbetsbänken.

AMANDA EMME INFORMERAR:

- Tillgång till grym takterrass som bara måste upplevas på plats och får nyttjas av dig som bor i Brf Postiljonen.
- Lagom cykel- och gångavstånd till Högskolan/Campus dit du tar dig på en kvarts promenad eller 5 minuters cykel över Munksjöbron.
- Förråd tillhörande lägenheten finns beläget i källarplan dit går hissen ända ner. Här finns även förråd för barnvagnar och rullstolar. Cykelförråd finner du i komplementbyggnad på gården och i källarplan.
- Övernattningslägenhet finns att hyra när övernattande gäster kommer på besök för symbolisk summa. Belägen i trapphus 14, plan 0.

Om området

Jönköping Kålgården är belägen i östra delen av Jönköping i nära anslutning till Atollen och Jönköpings innerstad. Området kännetecknas av dess variation mellan moderna bebyggelser och äldre sekelskifteshus.
Här bor du vackert med närhet till både Munksjön, Vättern och Rocksjön. Unikt läge mitt i Jönköping!

Utbud på området
På Kålgården finner du närhet till allt du kan önska av båda delarna stadsliv och naturnära miljöer. Ett rikligt utbud av flertalet matvarubutiker, butiker, systembolag, frisörsalonger och restaurang- och caféliv.

Restaurang- och caféutbud
Mitt i Jönköpings City och med närhet från Kålgården finner du ett rikligt restaurang- och caféutbud. Här finns allt du kan önska dig och tänkas behöva. Trevliga butiker såsom klädbutiken Story och Fabriken samt systembolaget Atollen och Coop Atollen bara rund knuten. Restaurang Kajen 23 ligger nära Kålgården. Här äter du middag med utsikt över Munksjön och likaså El Gordo om du önskar byta ut den italienska middagen mot en middag med tapaskaraktär. Här bor du så nära city det bara går att komma. Bekvämt och trevligt läge!

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av samtliga linjebussar som går med täta mellanrum.

Skola och barnomsorg
I området och i angränsade områden erbjuds flera förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med olika inriktningar för den som önskar specialisera sig inom visst ämne. Här kan du välja allt från natur och teknik till sång och dans. Här finns något för alla när gymnasium ska väljas.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset Spira och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden bjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Markplan mot innergård men ändå upphöjt från gatan.

ANDEL I FÖRENINGEN

0,91788 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,91783 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

886 381 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2022. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2018-2020

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-10-20

ENERGIKLASS

C

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Postiljonen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

108

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 433 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

573 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Postiljonen passar dig som vill bo med det lilla extra. Det här är hem för dig som söker ett trendigt boende med bara ett par minuter från affärsgatorna. Alla moderna finesser finns på plats som underlättar vardagen. Lägenheterna är byggda med eftertanke och gott om moderna och praktiska lösningar. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Teknisk förvaltning sköts av Axcell sedan 16 januari 2023.

Fastighetsbeteckning: Jönköping Drotten 11
Antal lägenheter: 108 st.
Byggnadens total-yta: 10 253 kvm, varav 6 864 kvm utgör lägenhetsyta.

Ägandeformer:
Juridisk person: tillåts ej.
Andelsägande: tillåts.

Försäkring:
Fullvärdesförsäkring via Folksam.

TV/bredband/telefoni:
Via Telia där ett grundutbud bas-kanaler och bredband upp till viss hastighet ingår i månadsavgiften.

Parkeringsmöjligheter:
Under huset finns ett fint garage med 76 st garageplatser för 950 kr/månad. Ansökan görs till samfälligheten. Kösystem tillämpas.
För närvarande finns lediga platser dock finns ett par lägenheter till salu i föreningen f.n. och platserna kan således gå åt/bli upptagna inom kort.
Det finns ytterligare parkeringsmöjligheter runt huset på omkringliggande gator och en större parkering nära intill byggnaden.

Ekonomi:
Föreningen har ökat månadsavgifterna med 7% from 2024-01 pga att föreningen binder om ena lånet under februari 2024. De övriga lånen ligger bundna till 2026 och 2027.
Förändringar kan komma att ske framgent med anledning av inflation, räntor etc.

El: Elen debiteras månadsvis via förbrukning och aviseras på månadsavi.

Gemensam takterrass:
På innergården finns en gemensamhetslokal och bastu i ett härligt gårdshus. Här kan du varva ner efter jobbet en kylig höstkväll. Sommarkvällar njuter du av den grönskande innergården. Här finns även lekytor, utegym och möjlig boulebana. Takterrassen ger ytterligare möjligheter till umgänge med vänner och grannar med vackra vyer över staden. Hit tar du dig via hissen från Östra Holmgatan 4.

Gemensamma utrymmen:
På gården finner du en gemensam miljöbod med sopsortering. Ett källarförråd följer med varje lägenhet. Rum för barnvagn och rullatorer finns i källarplan.
För dig som tar dig runt med cykel kan du parkera tryggt i cykelförråd eller i några av våra cykelställ utanför husen.
Övernattningslägenhet i trapphus 14, plan 0 är möjlig att hyra från BRF Drotten 2.

Samfällighetsförening:
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Drottens Samfällighetsförening. Föreningens andel är 53 %. Samfälligheten förvaltar gårds-och garageanläggningar.

Kommande:
Föreningen undersöker om möjligt att sätta dit laddstolpar till parkeringar. Miljövänligt och en förening i framkant!

Övriga mervärden:
I Postiljonen bor du på bekvämt gångavstånd till Jönköpings city. Njut av närhet till shopping, caféer och restauranger i vardagen.

Välkommen hem till Brf Postiljonen!

Informationen avstämd med ordföranden/styrelsen februari 2024.

Karta

Jönköping Kålgården

Kålgårdsgatan 33

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg