510
MED2D4A2E86E72D4D4E8EAFC2CBA2921031

Såld!

Bekvämt på lugna gatan

Södra Park, Vaggeryd

Hagagatan 10

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea145 kvm
Tomtarea982 kvm
Byggår1973
Driftskostnad2,202 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,000,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

På Hagagatan 10 erbjuds nu en fin villa med trädgård angränsande till skog och natur. Huset bjuder på fyra rum och kök, dubbla duschutrymmen och fina sällskapsytor som inbjuder till en ljus och trivsam boendemiljö, Huset har genom åren fått en hel del uppdateringar såsom moderna isolerglasfönster, nytt duschrum, nytt soldäck, installation av badtunna, byggt förråd och installerad pelletskamin för att nämna några, En uppvuxen grönskande västervänd trädgård med härligt inglasat uterum förlänger sommaren och här finns optimala förutsättningar för odling, trädgårdsaktiviteter eller bara avkoppling på en plan och lättskött trädgård fri från insyn.

Hagagatan ligger på en av Södra Parks lummiga gator intill Lagans fina stråk, vilket gör detta till en av Vaggeryds kanske mest eftertraktade adresser. Ett stenkast från centrum och skolor men med naturstråk och motionsspår i området. Utöver lugna återvändsgator som kännetecknar Södra Park finns också två förskolor i området, varav en helt nybyggd. Sammantaget en välskött pärla med trevliga sällskapsytor såväl inne som ute är nu redo för nästa par eller familj som önskar ett inflyttningsklart hem på familjevänlig gata. Nuvarande ägare har haft förmånen att både bo och trivas där i hela 48 år.

Vaggeryd som kommun och ort ökar allt mer i popularitet. De goda kommunikationsmöjligheterna till Jönköping och Värnamo samt ett levande samhälle utan att för den delen göra avkall på det naturnära läget sägs bidra till denna effekt. Här erbjuds dessutom flera förskolor och skolor upp till gymnasieålder och idrottsaktiviteter. Oavsett vad som lockar varje enskild person finns något för alla.

Varmt välkomna med Er intresseanmälan!

Besiktningsprotokoll och energideklaration kommer inom kort läggas upp under fliken "Viktiga dokument".

Om området

Lugnt villaområde med återvändsgator och i anslutning till grönområden. I närområdet finns dessutom fina promenadstråk samt närhet till frilufts -och motionsspår.

Kommunikation

Bra kommunikationer med både buss och tåg. Se www.jlt.se. Närhet till Jönköping och Värnamo, ca 25 minuter med bil.

Närservice

I Vaggeryds centrum finns all tänkbar service så som affärer, butiker, restauranger och banker. Här finns även sim -och sporthall, nybyggd familjecentral samt station för tåg och buss

Bilder

Välkomna till Hagagatan 10!

Med lummig baksida som angränsar till skog och natur

På lugn återvändsgata utan genomfartstrafik

U-format kök med bra skåpsförvaring

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Säljaren avser att ta med några jordgubbsplantor, alprosen och sin gamla pion som står i landet.
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
145 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall/entré
Entré via groventré/tvättstuga då gamla huvudentrén byggts bort på husets framsida och ersatts med ett burspråk. Rakt finns en möblerbar hall samt en klädkammare i anslutning.
Tvättstuga
Avdelning för klädvård med goda arbetsytor och förvaring i skåp. Här finns ett fönster mot husets baksida som ger naturligt dagsljus.
Sovrum 1
Detta rum är stort i sin storlek och vetter mot husets framsida. Detta sovrum ger plats för större dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang.
Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum som ger plats för både soffgrupp och matgrupp. Flera fönster ger rummet generöst ljusinsläpp och centralt placerad i rummet finns en pelletskamin som ger både mysfaktor och extra värme i komplement till uppvärmning vintertid. Här finns en utgång till husets baksida trädgård med inglasat uterum och soldäck. Vardagsrum har öppnats upp mot kök och matplats för att ge en mer öppen planlösning med ljusinsläpp från tre väderstreck. Tidigare sovrum 4 är nu plats för en soffgrupp.
Kök
U-format kök med gott om skåpsförvaring och utrustat med kombinerad kyl och frys, spishäll, ugn, micro, diskmaskin samt köksfläkt. Diskho framför fönster som vetter mot husets baksida trädgård. Köket är öppet mot matplats och vardagsrum.
Duschrum
Rymligt helkaklat duschrum från 2018 utrustat med, wc, duschhörna, stort tvättställ med spegel och god förvaring undertill och i garderob bredvid, samt fönster som släpper in naturligt dagsljus.
Allrum - ovanvåning
Luftigt allrum på husets ovanvåning med god plats för större soffmöblemang. Härifrån förgrenas sovrum 2 och 3 samt duschrum och extra förråd. Dubbla fönster ger rummet generöst ljusinsläpp.
Sovrum 2 - ovanvåning
Sovrum 2 på husets ovanvåning ger god plats för säng med tillhörande sovrumsmöblemang.
Sovrum 3 - ovanvåning
Sovrum 3 på husets ovanvåning ger plats för enkelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang. Detta rum är spegelvänt mot sovrum 2 som ligger vägg-i-vägg.
Duschrum 2 - ovanvåning
Duschrum på ovanvåning har våtrumstapet och våtrumsmatta. Här finns ett tvättställ, spegel, wc, duschhörna samt litet takfönster som ger naturligt dagsljus.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1973
Uppvärmning
Direkt El + Pelletskamin
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 6/21/2021
Energiklass
E
Energiprestanda
149 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
122 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Åhagen 1
Övrigt
2021 Fiber
2018 Duschrum
2018 Pelletskamin
2016 Trädäck
2016 Tak uterum
2015 Centraldammsugare
2010 Fönster
2006 Badtunna
2002 Kök
2001 Varmvattenberedare
1994 Oljefyllda radiatorer
1994 Öppnat upp planlösning med järnbalk
Övriga byggnader
Friggebod
Flaggstång
Badtunna
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 26,428 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 4,652
Uppvärmning
SEK 19,668
Renhållning
SEK 2,108
Beräknat antal personer
2
Kommentar
I uppvärmningen ingår även all hushållsel och elnät. Säljaren har eldat i pelletskaminen i vardagsrum och driften är därför också inkluderad och baserad på totalkostnaden för pellets per år som uppgår till ca 2,5-3 pall pellets. Driften i ovan är räknad på 3 pall pellets, då det varit kallare vinter än vanligt.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,151,000
Byggnadsvärde
SEK 907,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 320,000
Tomt
Areal
982 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Uterum samt soldäck
Parkering
Garage med parkeringsplats på uppfart framför
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 06-IM2-78/5833.1

Karta

Södra Park Vaggeryd

Hagagatan 10

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg