230
MED34F5B8A45EEC4952A24B7C85643797F0

Fjällboende med direkt närhet till golfbana, skidåkning och skoterBruksvägen 36 lgh 201 Funäsdalen - Ljusnedal, LJUSNEDAL

watermark

Funäsdalen - Ljusnedal, LJUSNEDAL

Bruksvägen 36 lgh 201


PRIS1 920 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

56,5 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

13/201

MÅNADSAVGIFT

4 698 kr

BYGGÅR

2012

PRIS

1 920 000 kr

Fjällboende med direkt närhet till golfbana, skidåkning och skoter

Här har du ett fjällboende som med sitt läge är fantastiskt både vinter och sommar. Ljusnedal är en oas och en levande fjällby som erbjuder en genuin miljö året om. I byn och i omedelbar närhet till det här boendet hittar du Gyllene Bocken som serverar god mat, fixar vinterns afterski och erbjuder ett allmänt skönt häng. Du har också närhet till både skoterled, skoteruthyrning, fina längdspår och padelbana utomhus, för att inte tala om golfbanan som ligger några kliv ut från boendet (Funäsfjällens golfklubb). “BANAN ÄR INTE VACKER, DEN ÄR HELT BEDÅRANDE…”. Så beskriver Tidningen Svensk golf 18-hålsbanan.

Lägenheten är ljus och inbjudande med mycket bra planlösning. Hela boendet målades om invändigt 2021 och man uppdaterade hela möblemanget vilket givit hela boendet en ny känsla och fräschör. Här finns tre sovrum samt två toaletter varav den ena med dusch. Köket och vardagsrummet i kombination gör att lägenheten känns mycket rymlig och öppen. Huset som lägenheten ligger i är ett rejält trähus målad i mörk ton med detaljer i rött. Inomhus är det trägolv och målade väggar och tak. Från vardagsrummet nås balkongen som har trägolv samt insynsskydd till grannen. Från balkongen är det utsikt mot golfbanan och Ljusnedalssjön. Från sovrummen blickar man ut mot Funäsdalsberget och skidbackarna. För dig som vill hyra ut ditt boende kan du enkelt göra det via Hotell Gyllene Bocken. För mer information kontaktar du hotellet direkt.

Missa inte möjligheten till ett prisvärt och praktiskt boende med hela Funäsfjällens aktiviteter inom räckhåll!

Varmt välkommen på visning!

Bilder

MED34F5B8A45EEC4952A24B7C85643797F0
MED49047C986FCD4E8482B4240E814AB815
MEDE435BBF8FC36425DA20836BCB156F858
MEDE6EC94C1AAC14BD380699C21D7E4E303
MEDD1660B489E764618BEDC047E3D2535D2

Planritningar

Planskiss är från spegelvänd lgh

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

56,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

13/201

VÅNING

2 av 2

MÅNADSAVGIFT

4 698 kr

BYGGÅR

2012

PRIS

1 920 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Balkong med utsikt över golfbanan, fjäll och sjö. Insynsskydd till grannen. Plats för möbler.

Öppet, fritt och ljust! Hallen är rymlig och har plats avhängning, sittbänk samt torkskåp som är smart placerat. Skyddande klinker på golv med elgolvvärme. Lägenheten har tre sovrum. Sovrum 1 med våningssäng, sovrum 2 med en våningssäng och sovrum 3 med dubbelsäng. Samtliga sovrum har en eller flera garderober. Det större badrummet har klinker på golv med elgolvvärme samt kakel på väggarna. Gästtoaletten har klinker på golv med el-golvvärme samt målade väggar. Utrymme finns att installera mindre tvättmaskin i det större badrummet. Köket är ett Marbodalkök som är utrustat med spis, diskmaskin, micro och en rejäl diskbänk. Större matgrupp får plats samt för den som önskar ytterligare ett skåp att förvara köksgeråd i. I vardagsrumsdelen får större soffgrupp plats samt tv möbel. Utgång till balkong med utsikt över golfbanan, fjäll och sjö

Om området

Ljusnedal ligger mitt i Funäsfjällen. Här har du nära till högklassigt fiske, golf, vandring och cykling. Byn ligger vackert inbäddat med vackra Anåfjället och Funäsdalsberget i fonden. Ljusnedal har med sitt läge nära till samtliga alpina anläggningar som Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket och Funäsdalsberget. Lättåkta längdskidspår löper runt byn. Ljusnedal lockar även många skoteråkare då Funäsfjällen har Europas bästa skoterledsystem med sina 450 km pistade skoterleder.

Sommartid är det lika vackert och roligt som på vintern. Att golfa med de snöklädda fjälltopparna i bakgrunden är en mycket speciell upplevelse. Golfbanan som byggdes 1972 gör den Sveriges äldsta fjällbana. Vid två tillfällen har proffstouren förlagt tävlingar här.

Hotell Gyllene bocken stoltserar i Ljusnedal by. Hotellet är ett gediget fjällhotell med god mat och dryck. Här anordnas afterski och täljstenskvällar.

KOMMUNIKATION

Till Ljusnedal är det enklast att ta sig med bil eller buss. Det går även flyg till Sveg. Under vintersäsongen är det även möjligt att flyga till närliggande Röros i Norge. Från Sveg till Ljusnedal är det 13 mil och från röros 8 mil.
Avståndet från Stockholm är 56 mil

NÄRSERVICE

För att handla mat och nå ett större utbud av service som apotek, vårdcentral övriga butiker och restauranger behöver man ta sig in till Funäsdalen by.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,62 %

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plans flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2012

UPPVÄRMNING

Vattenburna radiatorer via bergvärme. El-golvvärme i hall, badrum och toalett

VENTILATION

Till och frånluft med återvinning.

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-01-30

ENERGIKLASS

D

ÖVRIGA BYGGNADER

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare finns i byggnaden på nedre plan

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Nuvarande ägare målade om hela lägenheten i dec 2021.
Fiber finns framdraget till fastigheten men föreningen har inte tagit beslut att ansluta än då de flesta använder mobilt bredband. Kostnad om man väljer att ansluta är 15 000 för föreningen, ingen kostnad för bostadsrätterna.

Förening

NAMN

BRF Fjällripan

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

17

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 183 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

473 kr

FÖRSÄKRING

BRF Fjällripan har fullvärdesförsäkring

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger tre fastigheter med beteckningarna Härjedalen Ljusnedal 1:25, 1:3 och 1:5. Fastigheterna är bebyggda med 17 lägenheter med en total boarea om 1091 kvm samt en lokal om 201 kvm. Föreningen bildades 2010.
Föreningen är idag registrerad som oäkta men kommer troligen efter årskiftet övergå till äkta. Men för närvarande är föreningen en så kallat skattemässigt oäkta bostadsrättsförening då flera lägenheter är upplåtna till juridiska personer. Konsekvensen för föreningen av detta är att verkliga intäkter redovisas med avdrag för verkliga kostnader, dock att föreningen på intäktssidan skall redovisa hyra enligt schablon och avdrag för värdeminskning får göras. Föreningens eventuella vinster beskattas med 26,3 %. Enligt gjorda beräkningar kommer inte föreningen att vinstbeskattas alls under överskådlig tid då det kommer att redovisas negativa resultat p.g.a. stora skattemässiga avskrivningar, se punkt 6b.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar 2021

Målning av träräcke på framsida och baksida i "längan" (slutförs 2022)
Målning av tvättstuga "längan"
Renovering av 3 trappor "alphyddan"
Byggnation av trappor till samtliga lgh på bottenplan i "längan"
Byte av bergvärmepump "alphyddan"
Byte av samtliga radiatorventiler i "alphyddan" samt justering av flöde, byte av rem för ventilationfläkt i "alphyddan och installation av mekanisk ventilation i källaren till "lokalen"
OVK samt rengöring av ventilation "längan"
Byte av vattenpump till brunnen "alphyddan"


Planerade underhåll

Stolpar på framsidan ska riktas och få bättre stödunderlag "längan"

Karta

Härjedalen Funäsdalen - Ljusnedal

Bruksvägen 36 lgh 201

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg