510
MEDE58A988A44A543218F0762562A20715F

Såld!

Sjönära med båtplats

Bondstorp, Månsarp

Bondstorp Sörängsliden 22

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea116 kvm
Biarea20 kvm
Tomtarea1,235 kvm
Byggår2000
Driftskostnad2,470 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,450,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson
Välkommen till Sörängsliden 22 vid Rasjön i Bondstorp!

På lugn återvändsgata närmst sjösidan njuts här kvällssol med västervänd stor hörntomt. För den som önskar semesterkänsla året runt med bekvämligheter såsom båtplats, båthus och bastu tillhör standard för villaägarna på Sörängen vid Rasjön. I grönskande omgivning med sjöar i området som kantas av skog, bad, badbryggor och vackra promenadstråk kan man i Bondstorp bo i en lugn och privat oas, men ändå behålla bekvämligheten med skola och förskola i samhället. Detta enplanshus hus erbjuder inte bara 116 bekväma kvadratmeter samlat i ett plan utan också ett gästhus med kontor och gym, samt ett stort fristående dubbelgarage. Nätverk har dragits ut till gästhus som möjliggör hemmakontor på heltid vid behov. Huset ligger på en hörntomt fri från insyn och med egen genväg ner till vattnet där sjö och bad väntar med eftermiddagssol. Ett isolerat uterum med golvvärme och både en braskamin och vedspis ger mysfaktor vintertid och komfort utöver genomgående bergvärme. De sista 100 metrarna ner till sjön består av en grön allmänning som inte får bebyggas till följd av gällande strandskydd och detaljplan för området.

Sörängen som område är ett nybyggt område med pampiga representativa villor och husägarna på höjderna här har även tillgång till brygga, båtplats, bastu och förvaringsmöjlighet i båthus i den gemensamma samfälligheten. Snöskottning sköts kontinuerligt av kommunen och fiber finns grävd fram till huset och installeras inom kort på säljarens bekostnad. I och med dess optimala läge med närhet till E4:an mellan Jönköping och Värnamo, kan Ni precis utanför stan besanna villadrömmen i en familjevänlig växande kommun, som spänner mitt emellan Jönköping och Värnamo med ca halvtimmen i vardera riktning. Här bor paret eller barnfamiljen bland goda grannar med på-landet-känsla i naturskön miljö.

Varmt välkomna att boka Er för visning! Visningstider finns att boka på hemsidan! Besiktningsprotokoll och energideklaration kommer inom kort läggas upp under fliken ”viktiga dokument”.

Om området

Sörängen som område är ett nybyggt område med pampiga representativa villor i natursköna omgivning intill sjö och bad. Husägarna på höjderna här har även tillgång till brygga, båtplats, bastu och förvaringsmöjlighet i båthus. Snöskottning sköts kontinuerligt av kommunen och fiber finns grävd fram till huset. Vintertiden inbjuder till både skridskoåkning och vinterfiske utöver badplatser och grillplats sommartid.

Kommunikation

Ca 25 min med bil till Jönköping och ca 15 min till Vaggeryd. .

Närservice

Förskola och skola i närområdet. Närmsta orter är Månsarp och Vaggeryd

Parkering

Parkeringsplats för två bilar i dubbelgarage med två portar samt parkeringsutrymme på grusad uppfart framför.

Bilder

Välkommen till Sörängsliden 22!

Hörntomt och egen genväg ner till vattnet

Planritningar

Planlösning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum varav 2-3 sovrum
Boarea
116 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
20 kvm
Hall/entré
Entré med möblerbar hall och klinker på golv. Här finns en bänk med förvaringsmöjligheter eller plats för garderober.
Badrum
Rymligt helkaklat badrum med spakänsla, då både bastu och bubbelbad finns utöver dusch, wc och tvättställ. Litet fönster släpper in naturligt dagsljus och det finns golvvärme i hela badrummet.
Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med generös takhöjd som går upp i nock. Här finns god plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Stora fönsterpartier som vetter mot sjön och uterum. En braskamin är strategiskt placerad som både ger komfortvärme utöver bergvärme och mysfaktor vintertid.
Kök
Praktiskt kök med bra arbetsytor och förvaring i skåp. Köket har fönster i två väderstreck och är utrustat med spishäll, köksfläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.
Sovrum 1
Detta rum är rymligt och ger god plats för en större dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang. Det finns flertalet garderober längs med ena väggen. Målade väggar med en fondvägg i träpanel samt dubbla fönster som ger bra ljusinsläpp.
Sovrum 2
Ljust sovrum med fönster i två väderstreck och takhöjd upp i nock. Här finns plats för större säng samt tillhörande möblemang och här sover man med fin utsikt över sjön.
Rum 3
Rum med passage till tvättstuga/groventré samt till vardagsrum. Detta utrymme är betydligt mindre än ett sovrum men skulle med fördel kunna fungera som ett barnrum alternativt kontor.
Tvättstuga/Groventré
Avdelning för klädvård i kombination med groventré med plastmatta på golv och väggar. Här finns gott om plats för både tvättmaskin, torktumlare samt förvaring av ytterkläder.
Loft
Detta loft ligger i anslutning till vardagsrum och rakt ovanför rum 3 med en trivsam liten hörna med eget fönster. Detta loft kan med fördel användas som plats för gästsäng alternativt som en privat läshörna som det används till idag.
Uterum
Vinterisolerat uterum med golvvärme och fin utsikt över sjön. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang alternativt en matgrupp. Skjutpartiet går att öppna upp för att skapa en mer nära-naturen-upplevelse med sjölandskapet framför.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2000
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 9/8/2018
Energiklass
E
Energiprestanda
76 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas isoler
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Bondstorp 3:56
Övrigt
2020 Service bergvärmepump med ny cirkulationspump i värme och köldbärarsystem
2020 Inklädnad skorsten
2020 Badrumsmöbler - tvättställ, kommod och spegel
2020 Nätverk kopplat till gästhus/hemmakontor
2020 Grävning för fiber
2019 Nytt glasparti med skjutdörr i uterum
2019 Nya vindskivor västsida
2019 Fasadmålning söder + väster samt delvis fasadbyte

Löpande målning och underhåll i övrigt både invändigt och utvändigt.
Övriga byggnader
Fristående stort dubbelgarage med två portar.
Isolerat fristående gästhus alternativt hemmakontor placerat på trädgården med sjöutsikt. Nätverk är draget till gästhuset om det ämnas användas som hemmakontor på heltid.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 29,641 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,520
Uppvärmning
SEK 20,452
Renhållning
SEK 2,154
Väg, samf
SEK 1,515
Beräknat antal personer
2
Kommentar
I uppvärmningen ingår även all hushållsel samt elnät.
samfällighetsavgiften avser kostnad för skötsel och el i båthus samt avgift till byföreningen.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,297,000
Byggnadsvärde
SEK 1,086,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 2,202,500
Tomt
Areal
1235 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Skötsel av allmänningen fram huset är avtalad att skötas i samförstånd med övriga fastighetsägare på främre raden mot sjösidan. För tillfället har röjning av sly gjorts individuellt och efter behov.
Uteplats
Soldäck
Parkering
Dubbelgarage och parkeringsplats på grusad uppfart framför
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Vaggeryd Bondstorp GA:2 ändamål: Vägar, Kvartersanläggning, Bad- och/eller båtanläggning
Nyttjanderätt Område
Nyttjanderätt Tele

Karta

Bondstorp Månsarp

Bondstorp Sörängsliden 22

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg