190
MED696513D41A7847B1AE03EC042D7F1957

Modern och välplanerad tvåa i populär förening!Bäckebolslyckan 26 Hisings Backa, HISINGS BACKA

Kommande®

Hisings Backa, HISINGS BACKA

Bäckebolslyckan 26Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

68,5 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

274

MÅNADSAVGIFT

4 736 kr

BYGGÅR

1973

Modern och välplanerad tvåa i populär förening!

Nu kan vi presentera denna stora tvåa om hela 68,5 m². Lägenheten är inredd med stilfulla färger och inredning. Genomgående gott skick i lägenheten med härlig inglasad balkong i söderläge. Bostadens kök är modernt med rostfria vitvaror, mycket god förvaring och bra arbetsytor på två sidor, mitt emot varandra. Här erbjuds även ett halvkaklat badrum med badkar. Ett extra plus är att den inre reparationsfonden om 8 768 kr samt att parkeringsplats ingår i avgiften. Här bor du i en ekonomiskt stabil HSB förening i ett mycket expansivt område. Närområdet erbjuder lekplatser, tennisbanor samt närhet till kommunikationer och service.

Hör av dig till mäklaren för mer information.

Bilder

MED696513D41A7847B1AE03EC042D7F1957
MEDE2459930B0E045CF8161C8096F6DB35E
MED4FA95F2C14C04CA189D87D1BFE6F31B2
MED52E75D14532F448689A82A8619F9F740
MED9B5D8DB0E59F43B9927762F457607A5B

Planritningar

Planritning 2D

Planritning 3D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

68,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

274

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

4 736 kr

BYGGÅR

1973

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Välkomnande och rymlig hall med vackert laminatgolv på golvet och vita väggar. Hallen övergår till ett kapprum där även en garderob står.

KÖK

I anslutning till hallen nås bostadens kök som rymmer en matplats för 4-6 personer invid de stora fönsterpartierna med bra utsikt över en av föreningens innergårdar. Köket har gott om arbetsytor och förvaring med skåp och luckor på båda sidor. Köksluckorna är vita, bänkskivor i svart laminat, mellan över och underskåp sitter stänkskydd i svart sten imitation. Kökets maskinella utrustning består utav kyl, frys, inbyggd ugn och micro, induktionshäll, fläkt samt diskmaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt och förhöjer känslan. Har man behov går det att dela av köket till ett extra sovrum.

VARDAGSRUM

Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med gott om ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här får med enkelhet plats med en större soffgrupp samt matsalsbord om så önskas.

SOVRUM

Sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt praktisk skjutdörrsgarderob utmed ena väggen som erbjuder gott om förvaring. Lugnt och insynsskyddat läge med utgång till den inglasade balkongen.

BALKONG

Från sovrummet nås den inglasade balkongen i perfekt söderläge vilket innebär sol större delar av dygnet. Här får man med enkelhet plats med loungemöbel om så önskas. Balkongen kommer byggas ut i samband med fasadbyte.

BADRUM

Badrummet är halvkaklat i blå nyanser och har ett fönster som släpper in härligt ljus. Utrustningen här inne består av badkar, toalett, kommod och spegel. Här är det förberett att koppla in tvättmaskin om så önskas.

Om området

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

KOMMUNIKATION

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan. Buss 40 och X4 (tidigare Grön Express) trafikerar E6 med flera hållplatser. X4 (Grön Express) kör till Kungälv Centrum från Backadalsmotet utan mellanliggande stopp.

NÄRSERVICE

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter där du hittar bland annat IKEA.

ÖVRIGT

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,16209 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,16209 %

REPARATIONSFOND

8 768 kr

Ekonomi

EL

2 000 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 500 kr / år

KOMMENTAR

Angivna driftskostnader är uppskattade och individuella. Din egen kostnad och förbrukning är beroende av dina levnadsvanor samt avtal med leverantörer.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1973

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Frånluft

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-06-24

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

136 kWh/m² och år

Förening

NAMN

HSB Brf Bäckebol

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

570

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

19

EKONOMI

Styrelsen arbetar aktivt med föreningens ekonomiska planering vilket innebär att HSB Brf Bäckebol har en mycket låg skuldsättningsgrad samtidigt som amorteringstakten är fortsatt hög. Det har gjort att föreningen har låg räntekänslighet. En faktor som är mycket viktig när det pratas om framtida räntehöjningar. Låg skuldsättning gör givetvis också att föreningen har lägre räntekostnader än föreningar med stora lån.

Till detta kan du lägga att det finns gott om likvida medel vilket hjälper till att minska lånebehovet vid större underhållsbehov.

Den 1 januari 2019 höjdes månadsavgiften med 3 %. Styrelsen har beslutat att höja årsavgiften med 4 % från och med den 1 januari 2020. Orsaken är det kommande fasadprojektet. Se mer på föreningens hemsida.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej. Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt som löper ut i slutet av 2022.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

INFORMATION AVGIFT

I många bostadsrättsföreningar tillkommer kostnader för såväl el, vatten som parkeringsplats. I HSB Brf Bäckebol ingår värme, vatten, inre fond, kabel-TV och i många fall även en parkeringplats i månadsavgiften.

OM FÖRENINGEN

Föreningens område byggdes 1972–1974 och består av ett antal olika hustyper med följande adresser: Cederflychts gata, Bäckebolslyckan, Bäckebolsängen och Friedländers gata. Det finns hus med och utan källare i olika våningshöjd och ett antal hus av loftgångstyp. I föreningen finns totalt 570 lägenheter i storlek mellan 1-5 r.o.k. Mellan husen finns sex större innergårdar med såväl lekplats som grillplats. Det finns även många lekytor inom och i anslutning till området.

Föreningen har flertalet lokaler som medlemmarna kan nyttja:
- Bastu och gym finns på Bäckebolsängen 4. Årskort löses separat via föreningen.
- Föreningslokal finns på adressen Bäckebolsängen 4. Denna kan hyras för familjehögtider etc.
- Övernattningslägenheter finns det 2 stycken att hyra med adress Bäckebolslyckan 22 och Bäckebolsängen 29. Dessa lägenheter har fyra bäddar och pentry.
- Hobbylokal finns på Bäckebolslyckan 3. Här finns gemensamma snickarbänkar att låna.
- Föreningen har fritidsverksamheten "Hörnet" för sina medlemmar där man kan träffas för att möta nya bekantskaper. Öppet torsdagar mellan kl. 11-15.
- Cykelrum finns i närhet till de flesta husen.
- Tvättstuga finns i fristående hus på gården.
- Boulebana finns på baksidan av Cederflychts gata 9.

HSB Brf Bäckebol är ett område med mycket grönska och olika sorters växtlighet. Samtliga marklägenheter har uteplats.

Förvaltning:
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

TV OCH BREDBAND

Ansluten till fibernät och kabelnät. Leverantörer är ComHem eller Bredbandsbolaget. Basutbud av kanaler samt digitalbox ingår i avgiften från ComHem. Bredband erbjuds via ComHem eller Bredbandsbolaget (fiberkabel upp till 1000 Mbit/s), avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/fran-a-till-o/tv/

PARKERING

Av föreningens 570 lägenheter saknar 67 lägenheter parkeringsplats som hör till lägenheten. Övriga lägenheter har parkeringsplats som tillhör lägenheten. Kostnaden för p-platsen är inräknad i månadsavgiften. Gästparkering finns att tillgå samt parkering för kortare vistelser.

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan. Stammarna filmades 2014 och några åtgärder för dessa är inte inplanerade de närmsta åren. Först 2024 ska ny filmning av stammarna ske för att sedan se över ev. åtgärder.

Beträffande badrumsrenovering så måste man som medlem anmäla detta till styrelsen. I samband med badrumsrenovering så står föreningen för bilning och byte av golvbrunn.

Kommande renoveringar:
Fasadprojektet som innefattar nya fönster, fasader, tak, ombyggt ventilationssystem samt nya balkonger med inglasning (förlänga balkonger med 25 cm).
Läs mer på hemsidan: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/nyheter/samtyckesblanketten/
Spolning av avloppsstammar.

Genomförda renoveringar:
2019: Inoljning av utemöbler. Genomgång och gallring av inkomna anbud i fasadprojektet
2018: Konsultutredningar samt framtagande av förfrågningsunderlag inför fasadprojektet. Framtagande av gestalningsförslag på nya fasader.
2017: Omdränering vid entrén till Cederflychts gata 5.Konsultutredning av ventilationssystemet. Rengöring och byte av sand i samtliga sandlådor.
2016: Renovering av föreningslokalen
2015: Renovering av samtliga termogarage, miljöhus samt föreningens miljöstation. Renovering av bastu- och gymlokalen. Högtrycksspolning av avloppsstammar.
2014: Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar. Obligatorisk ventilationskontroll och sotning av ventilationskanalerna. Installation av LED-armaturer i loftgångshusens trapphus. Värmeåtervinning har installerats i samtliga tvättstugor. Genomgång och kalibrering av fjärrvärmesystemet.
2013: Renovering av förskolan Lyckans lokaler. Nya strömbrytare till utebelysningen på samtliga loftgångshus. Reparation av betongskador på loftgångshusen 2012-2013.

ÖVRIGT

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt 775 kr eller 525 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 250 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en som betalar medlemsavgiften på 250 kr.

Brf Bäckebol har sin expedition på Cederflychts gata 13B med tel: 031-529325 och är öppen helgfria måndagar kl. 18-19

Läs gärna mer om föreningen på hemsidan www.hsb.se/goteborg/backebol och i årsredovisningen.

Karta

Göteborg Hisings Backa

Bäckebolslyckan 26

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg