MED13BB3E3AEA8E499490B6EBDDD3B22FD0

Budgivning

Katrineholm

Åvägen 6

Fakta

TypFritidshus
Antal rum3 rok
Boarea49 kvm
Tomtarea1,306 kvm
Byggår1952
Driftskostnad1,017 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 850,000
Utgångspris: SEK 995,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Välkommen till Åvägen i Ålsätter! Mysigt fritidsboende ett stenkast från vattnet och ca 250 meter till föreningens gemensamma badplats. Huset består av två sovrum och mysigt vardagsrum med braskamin för de lite kyligare höstkvällarna. På tomten finns dessutom ett uthus med dusch och wc, gästrum och förråd. Från Katrineholm är det ca 15 minuters bilfärd och området är omgivet av vatten, lummig natur och gott om trevliga strövområden.

Om området

Ålsätter är ett fritidsområde med ca 100 fastigheter. Området ligger naturskönt vid
stranden av sjön Kolsnaren och omgivet av natur och lummiga strövområden. Ursprungligen är det ett fritidshusområde men som med tiden delvis har utvecklats till permanenta bostäder.

Närservice

Närmsta livsmedelsaffär finns i Katrineholm ca 15 minuters bilfärd. Till Vingåker är det ca 20 minuter.

Övrigt

Pågående process för kommunalt vatten och avlopp.

"Säljaren berättar"

Det är skimmer i molnen och glitter i sjön...

Till stugan med ett av Ålsätters bästa lägen kommer man genom att svänga av vid skylten mot Ålsätter och följa den ringlande grusvägen längs åsen. I slutet av vägen skymtar så småningom Kolsnarens glittrande vatten och väl framme vid sjön börjar tomten till huset. Sväng höger här och så är du framme i din egna oas. Huset ligger i Ålsätters fritidshusområde, det erbjuder grannar, gemenskap, festligheter, föreningsstuga med årligt midsommarfirande, trevlig känsla och - när man än vill - total avskildhet på den stora tomten som har ett privat läge med sjön som närmsta granne. Tomten är ganska unik i området då den har både stora plana gräsytor och samtidigt ligger granne med vattnet.

Väl framme, kliv ur bilen och känn den härliga grönskan, de öppna gräsytorna och rymden. Utsikten både från tomten och inifrån vardagsrummets långa rad av höga fönster domineras av Kolsnarens blanka vatten som bjuder in till båtturer, fiske och bad. Att sitta framför huset, eller under mer kyliga dagar och kvällar, i vardagsrummet och se ut över sjön är magiskt och så rofyllt. Områdets badplats ligger några få minuters promenad rakt över åsen från huset, här finns brygga och flotte och skön sandstrand med bord och bänkar. Den längre promenaden till stranden, på 5 minuter, tas gärna med en skrinda packad med det som behövs för stranden. Under promenaden passeras områdets egna lilla fotbollsplan där matcher ibland spelas på kul och där det är lätt att träna. Att springa i området är också skönt, med kuperad, mjuk terräng och fina vyer av vatten och natur. Att packa båten för picknickar med korvgrillning, fiske och bad på klippor, öar och andra stränder sker gärna var och varannan dag. Kanotturer är också helt underbara - att glida fram och tälta på någon av öarna alldeles själva i naturen är gratislyx. Att ta båten till Vingåker för ett restaurangbesök - gärna på Joan's - och då handla på Cityhallen eller besök Vingåkers Outlet samtidigt, kan vara en rolig omväxling från det totala lantlivet.

Att gå till den lilla bron en bit längre ut på udden vid sjön är perfekt för en lugn morgon- eller kvällsstund. En cykeltur, eller flera, genom Ålsätterområdet är perfekt avkoppling. För att hämta morgontidningen tar man bara ett litet varv till brevlådan runt det egna kvarteret bestående av 5 hus.

På och runt tomten finns hallon, längs åsen och i skogen är det fullt med blåbär och lingon och en del svamp. Det är bara att njuta.

Den rymliga tomten var tidigare två tomter och kan med sin storlek bebyggas på flera olika sätt. Vatten för bevattning kan lätt pumpas från sjön. Möjlighet till kräftfiske med burar finns också emellanåt via ansvarig kontaktperson i föreningen.

För den som inte känner Katrineholm, den närmsta och enklaste orten för kommunikationer med tåg och allmänna inköp kan nämnas att där finns ett fantastiskt ICA Maxi och flera andra matvaruhus och vanlig shopping med allt från kedjor till lokala butiker. Där finns också en hel del serveringar, flera trevliga herrgårdar med luncher och sommargrill och after beach tema happenings och uppträdanden. Allt att njuta av - liksom inte minst den berömda Katrineholmsveckan med bl a KK joggen och öltältet varje år i augusti. Minst en årlig tur till Julita gård, Nordiska Museet, längs de mindre vägarna kantade av beteshagar, bondgårdar, några herrgårdar och svampskog, är obligatorisk och om möjligt så missa inte en enda av den årligt återkommande Jordbrukets dag.

Det här är ett hus med oändliga möjligheter och potential. Här kan den stora familjen och flera familjer lätt umgås och njuta glada, minnesvärda dagar med många skratt och minnen. Ett perfekt ställe för olika generationer att mötas och njuta tillsammans av vad allt Södermanland och Sverige har att ge.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
49 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Kök
Spis, kyl. Varmvattenberedare under diskbänken.
Sovrum
Tapet, plastmatta
Vardagsrum
Trivsamt vardagsrum med ljusinsläpp fönsterpartier. Braskamin för mysiga höstkvällar
Sovrum
Målade väggar, plastmatta.
Byggnad
Byggnadstyp
Fritidshus
Byggnadsår
1952
Uppvärmning
Direkt el och eldstad.
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Plintar
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Ålsätter 1:123
Övriga byggnader
- UTHUS/GÄSTSTUGA med badrum med wc, handfat och duschkabin samt varmvattenberedare. Rum med 2 till 3 sovplatser, el finns indraget. "Snickarbod" bakom.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 12,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,000
Renhållning
SEK 1,500
Väg, samf
SEK 2,000
Sotning
SEK 833
Försäkring
SEK 1,867
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Sommarstugeföreningen Åsen Ekonomisk Förening 1900kr/år
Vägsammfällighet 100kr/år
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 6,158 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 821,000
Byggnadsvärde
SEK 228,000
Taxeringskod
220
Tomt
Areal
1306 kvm
Tomttyp
Trädgårds-/naturtomt
Uteplats
stenbelagd VERANDA framför entrén.
Vatten/avlopp
Gemensamt vatten och avlopp via samfällighet. Pågående process för framdragning av kommunalt vatten och avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Vingåker Ålsätter GA:6

Karta

Katrineholm

Åvägen 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg