190
MED4C8AC16107A444FDBCBDCAD86210CC4D

Såld!

Eriksberg, Göteborg

Norra Skeppspromenaden 13


Såld!
Slutpris: SEK 4,225,000

Ansvarig mäklare

Ett stenkast från kajpromenaden har vi denna bostad belägen med en glimt ner mot vattnet! Här bor man lugnt och stilla med knappt någon insyn och naturen från Sörhallsberget alldeles inpå. Två rymliga sovrum där master bedroom har fönster i två väderstreck. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, väldigt bra förvaring i en mängd garderober och en stor klädkammare. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet och har fint ljusinsläpp från tre håll. Bostadens stora balkong nås från vardagsrummet och är i sydvästläge med mycket sol. Det är även härifrån ni ser ner till vattnet. Välskött HSB förening med bra ekonomi, gästlägenhet och kortare kö för billiga garageplatser (från 550 kr/mån, laddplatser finns inom kort). Både bussen och båten tar er enkelt in till centrum på ca 15 minuter. Låter detta som bostaden för er? Slå en signal så berättar jag mer.

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,336 inkl värme, VA, bredband, TV och IP-telefoni (Telia Triple Play) (250Mbits)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea85.5 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer131
Byggår2006
Driftskostnad417 kr/månad

Bilder

Norra Skeppspromenaden 13

Trevlig hall med plats för förvaring

Sovrummen ligger längs med hallen och till vänster finns klädkammare

Rymligt kök med bra förvaring

Lacka luckorna och du har ett helt annat kök!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
85.5 kvm
Hall
Välkommen in i en ljus trevlig hall. Plats finns för förvaring/byrå om så önskas. Parkett på golvet och ljusa tapetserade väggar. Hallen är i vinkel och härifrån nås badrum, de två sovrummen och en rymlig klädkammare.
Kök
Stilfullt klassiskt kök med vitvaror i rostfritt och vitt kakel ovan arbetsbänk i mörkgrå laminat. Köksluckorna är i ek med rostfria handtag. Vill du hellre ha ett ljust kök är det ingen större kostnad för omlackering. Utrustningen består av hel kyl och frys, helintegrerad diskmaskin, dubbelho, häll, fläkt, samt inbyggd ugn och mikro. Här ryms matgrupp för större sällskap invid fönster och i anslutning till vardagsrum samt balkong. Vid matplatsen finns en mörkgrön fondvägg och i övrigt vita väggar. Genomgående ekparkett.
Vardagsrum
Vardagsrummet är stort och här får en större soffgrupp plats samt annat möblemang. Här är det knappt någon som helst insyn och ljuset flödar in från alla håll. Ljusa väggar med en grå fondvägg.
Balkong
Bostadens balkong är rymlig och här är det mycket sol (sydvästläge). Från balkong ges en glimt av älven och dess båttrafik, riktigt maffigt när man ser Stena färjorna glida förbi. Här ryms bord och stolar eller en loungemöbel.
Master bedroom
Mysigt sovrum med ljus tapet och en härlig heltäckningsmatta på golvet. Under denna ligger ekparketten kvar. Här finns fönster åt två håll och den enda grannen du har är naturen på Sörhallsberget! Förvaringen löses via garderober.
Sovrum 2
Det andra sovrummet har inte heller det någon insyn. Här ligger parkett på golvet och väggarna är vita med en grå fondvägg. Plats för säng och kanske ett skrivbord. En garderob finns här för förvaring.
Badrum
Helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel samt ett fönster för ljus och frisk luft. Vägghängd toalett och stilfulla materialval i ek. Vardagen underlättas med egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med bra arbetsyta ovanpå. Har du större tvättar erbjuder föreningen stora gemensamma tvättstugor. Förvaringen löses i form av väggskåp. Här finns även hörndusch med hopfällbara glasdörrar och handfat med belyst spegelskåp upptill.

Missa inte denna härliga bostad högt upp i huset i en välmående förening!
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 5,336 inkl värme, VA, bredband, TV och IP-telefoni (Telia Triple Play) (250Mbits)
Driftskostnad
SEK 5,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Elkostnad enligt enhetsmätning - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.
Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.
Andel i föreningen
0.92058 %
Andel av årsavgiften
0.92058 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Energideklaration
Utförd. 3/23/2009
Energiprestanda
104 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Övrigt
Solceller monteras inom kort på taken.
Övriga byggnader
Gästlägenhet, gemensamma tvättstugor med mera finns.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd om ca 5 kvm.

Elkostnad enligt enhetsmätning.

Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.
Förening
Namn
HSB Brf Skotet
Om föreningen
HSB Brf Skotet består av fem sjuvånings-punkthus med 135 lägenheter byggda och inflyttade 2006. Husen omges av gröna gårdar som är väl skyddade för väder och vind. Parkeringen ligger under husen samt i ett kallgarage mot Sörhallsberget. Bussgatan ligger utom syn- och hörhåll men ändå bara någon minut bort. Närmaste busshållplats heter Sörhallstorget.

I föreningen finns en gemensamhetslokal, cykelrum, barnvagnsrum samt två gemensamma tvättstugor (i nr 15 och 17). En fin övernattningslägenhet finns att hyra i entréplan i nr 15. Då gemensamhetslokalen utrustats med bäddsoffa kan även den hyras för övernattning.

I månadsavgiften ingår värme, VA, bredband, TV och IP-telefoni (Telia Triple Play) (250/100 Mbits fart)
Tillkommer gör enhetsmätning av el - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar. Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.

Överlåtelseavgiften är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande cirka 460 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
135
Tv och bredband
Föreningen har ett avtal med Telia som omfattar digital-TV (kanalpaket Lagom), bredband FiberLan (250/100) samt bredbandstelefoni. Kostnaden för detta tas av föreningen och ingår i månadsavgiften..
Ytterligare kanaler och kanalpaket kan köpas till individuellt och bekostas av den enskilde medlemmen.
Parkering
Föreningen har tillgång till 90 parkeringsplatser i varmgarage (600 kr/mån), 30 platser i kallgarage (550 kr/mån), 7 parkeringsplatser på gatan (350 kr/mån) samt ett antal MC-platser i varmgaraget. Till platserna är det separat kö som är kort (november 2019). Laddplatser finns inom kort i garaget!

Varmgaraget är beläget i direkt anslutning till källarplan för alla fem hus i föreningen och kallgaraget finns i slutet av Sörhallsgatan. Parkeringsplatserna utomhus ligger i anslutning till Sörhallstorgets busshållplats.

Parkeringsgaragen ingår i två olika samfällighetsföreningar och parkeringsplatserna delas ut av HSB efter kösystem.
Renoveringar
Föreningen är i slutfasen på att montera solceller på sina fastigheter. Laddplatser i garaget likaså.
Ekonomi
Inga kända.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Eriksberg Göteborg

Norra Skeppspromenaden 13

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg