190
MEDB3E6DE04D5A149529463D5D1AB3DDF3A

Såld!

Öjersjö, Öjersjö

Fägatan 17


Såld!
Slutpris: SEK 3,675,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till ett av de faluröda passivhusen på Fägatan i omtyckta Öjersjö! Här erbjuds nu ett modernt boende på det övre våningsplanet med modernt FTX-system som styr ventilationen och skapar ett bra inomhusklimat.

Redan vid ankomst noterar man den natursköna atmosfär som präglar området med de traditionellt rödmålade fastigheterna och skogens omslutande grönska, beläget i en idylliskt gårdsmiljö. En trappa upp för den karaktäristiska yttertrappan i trä möts man av en modern takvåning med välplanerade kvadratmetrar, effektfulla snedtak, stor balkong med sol hela dagen samt, modern design med genomgående bra standard. Fiber finns indraget i bostaden och är inkluderad i månadsavgiften.

Här bor man centralt i natursköna Öjersjö med gångavstånd till Partille golfklubb och Delsjön där Bertilssons kaffestuga alltid är ett lika omtyckt utflyktsmål när gäster kommer på besök. Närområdet bjuder på fina strövområden med flera sjöar och för den bilburne kommer man snabbt ut på motorvägen mot Landvetter eller Göteborg. Alldeles utanför bostaden finns buss 513 och 516 in mot Göteborg, Partille eller Mölnlycke centrum. I närområdet finns två grundskolor, Öjersjö Storegårds skola (åk 1-6) och Öjersjö brunn (åk F-9). Det finns också fyra kommunala förskolor i närområdet, Hallen, Norra Hultet, Gökegård och Tallmossen.

Välkommen på bokad visning!

Om området

Öjersjö är vackert beläget vid Kåsjön och var tidigare ett sommarstugeområde för Göteborgs medelklass. På 1950 talet började det byggas permanent bostäder i området och idag finns det knappt några fritidshus kvar. Öjersjö har idag utvecklats till ett attraktivt villa- och radhusområde med dess närhet till vacker natur.

Kommunikation

Öjersjö har smidig kommunikation med både bil och kollektivtrafik till riksväg 40, E20, E45. Med bil tar det cirka 10 minuter till Göteborg och cirka 15 minuter med buss. Till Landvetter flygplats tar det cirka 10 minuter med bil.

Närservice

Öjersjö centrum:
På få minuters avstånd når man Allum Köpcenter med all typ av shopping som man kan tänkas behöva i runt 100-talet butiker, såsom kläder, dagligvaror, apotek, restauranger, caféer och Ica Maxi för matinköp

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,917 I månadsavgiften är vatten, fiber (100/100) samt digital-TV (kanalpaket lagom) från Telia inkl.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea86.8 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer10
Byggår2009
Driftskostnad1,451 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Öppen och ljus entréhall med klinkergolv med praktisk förvaring av ytterkläder i hallen.
Badrummet har helkaklade vita väggar och grått golv samt takfönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Utrustningen består av wc, dusch med glasvägg, handdukstork, kommod samt spegelskåp. I badrummet går även vardagsbestyren som en dans med hjälp av en tvättmaskin och torktumlare. Här finns också den nyinstallerade NIBE varmvattenberedaren från 2019 som installerades av bostadsrättsföreningen.
Vardagsrummet med dess stilrena ekparkett kan möbleras med såväl soffgrupp som mediautrustning. I vardagsrummet slår ni er ned framför det senaste avsnittet av favoritserien, eller varför inte pausa TV-serien och utmana varandra i ett mysigt familjespel istället?
Köket är modernt designat i ljusa kulörer med samma ekparkett som i de övriga rummen. Här bjuds det dessutom på exemplarisk förvaring i det extra förrådet. Till hjälp vid matlagningen finns spishäll, väggfast fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl och frys (side-by-side) samt diskmaskin. Från köket nås er representativa balkong i soligt söderläge där ni kan följa solens strålar under hela dagen.
Lägenhetens tre sovrum har alla ekparkett och ytskikt i ljusa färgkulörer. Två av sovrummen är belägna i husets östergavel med fint ljusinsläpp där det rymligaste sovrummet också har god plats för dubbelsäng med bra klädförvaring i de tre garderoberna. Lägenheten har därutöver ytterligare ett rum i anslutning till vardagsrummet som gör sig utmärkt som sovrum, kontor, gästrum eller varför inte som barnkammare för den växande familjen? Sovrummets takfönster gör också att den inneboende kan slappna av och njuta av himlavalvets skådespel långt efter att nattbordslampan har släckts.
Antal rum
4 rum
Boarea
86.8 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 4,917 I månadsavgiften är vatten, fiber (100/100) samt digital-TV (kanalpaket lagom) från Telia inkl.
Driftskostnad
SEK 17,412 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärming
SEK 13,380
Försäkring
SEK 4,032
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
3.2345 %
Andel av årsavgiften
3.2345 %
Tillträde
Juni 2020 eller enl ök.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2009
Uppvärmning
El (luftburen)
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd. 2/24/2014
Energiklass
D
Energiprestanda
57 kWh/m² (Atemp) och år
Övriga byggnader
Det finns två rymliga förråd som tillhör lägenheten. Ett utanför ytterdörren och ett som finns ovanför carporten vid hörnet av huset. Det finns också ett rymligt förråd med ingång från köket.
Förening
Namn
HSB BRF Öjersjö i Partille
Om föreningen
Husen i Brf Öjersjö började byggas i november 2008 och stod färdiga för inflyttning vid årsskiftet 2010/2011. De 6 faluröda tvåvåningshusen är uppförda som passivhus med solfångare på taket och modernt FTX-system som styr ventilationen inne i bostäderna. De 28 bostäderna är fördelade på 20 lägenheter och 8 radhus. Storleken på lägenheterna varierar mellan 3-4 rum och kök i ett plan. Radhusen består av 5 rum och kök fördelat på två våningar.

Föreningens lokal
Föreningen har ingen traditionell föreningslokal men genom att föreningen är medlem i Öjersjö Hallens Samfällighetsförening har medlemmarna möjlighet att hyra den K-märkta ladan mot en mindre avgift för fester och andra tillställningar.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
28
Tv och bredband
Bredband, TV och telefoni
Föreningen är anslutet till Telias fibernät och det är fiber indraget till mediaskåpet i hallen.
I månadsavgiften ingår bredband (100/100 Mbit) och digital-TV (Kanal paket Lagom) från Telia.
Som boende kan du även teckna Fast Telefoni (Ip-telefoni) med Telia.
Parkering
På föreningens fastighet finns det 8 garage, 20 carports och 8 parkeringsplatser. Det finns även 6 stycken gästparkeringar som kan användas av besökare till föreningen.

Kostnader för bilplatserna är:
Garage 500 kr/mån
Carport 350 kr/mån
Parkeringsplats 100 kr/mån

Intresseanmälan/uppsägning kan medlemmar göra på BRF hemsida.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Öjersjö Öjersjö

Fägatan 17

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg