510
MEDA0F78D89A63A44B793B0E6E358D56015

Såld!

Perfekt tvårummare i en av Lundens bästa bostadsrättsföreningar!

Lunden, Göteborg

Ulfsparregatan 11D

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,229 inkl värme, VA och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 149kr för internet.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea48.5 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer89
Byggår1943
Driftskostnad376 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,600,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu ges chansen att förvärva en fin tvåa i en av Lundens populäraste föreningar!

Bostaden erbjuder genomgående fräscha ytskikt, ett helrenoverat kök samt fint ljusinsläpp från två väderstreck. Här bor du med gott om förvaring och takhöjden bidrar med en härlig känsla av rymd och det finns även gott om förvaringsmöjligheter.

I närområdet finner du härlig natur men också trevliga caféer och bra kommunikationen in till stadens centralaste delar finner du inom en minuts gångavstånd.

Hjärtligt välkommen att boka dig för visning!

Om området

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Bilder

Välkommen till Ulfsparregatan 11D och till rofyllda Lunden!

Vackra golv och härlig grönska.

Det stora och ljusa vardagsrummet rymmer soffgrupp, tv-möbel och matgrupp om så önskas.

Sovrummet rymmer enkelt en dubbelsäng och har gott om förvaring.

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
48.5 kvm
Areakälla
Föreningens information
Hall
När du kliver in i hallen på Ulfsparregatan 11D möts du av ett härligt första intryck. Här finner du vitmålat trägolv, ljusa väggar och ett trevligt ljusinsläpp från två väderstreck. Hallen ger dig naturlig avhängning direkt till vänster och plats för förvaringsmöbel om så önskas. Vi tar höger i hallen och vandrar vidare in i vardagsrummet.
Vardagsrum
Två stora fönster, generös takhöjd och en luftig känsla välkomnar dig in i vardagsrummet. Här ges det utrymme för soffgrupp med tillhörande möblemang, en matplats för flera matgäster och tv-möbel. Samma trevliga trägolv återfinns i vardagsrummet och löper även vidare in i nästa rum, sovrummet.
Sovrum
Från vardagsrummet når vi sovrummet. Här ryms enkelt en dubbelsäng med tillhörande sängbord och även extra möblemang om så önskas. I sovrummet finner du bra förvaring i form av en skjutdörrsgarderob samt i en inbyggd klädkammare, lyxigt!
Kök
Till vänster i hallen finner vi bostadens kök. Köket erbjuder gott om förvaring för alla husgeråd i flertalet skåp och lådor samt bra arbetsytor för beredning av kvällens middag. Köket går i stilrena toner och är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys samt en diskmaskin som underlättar vardagen. För vinkännaren finns här även en vinkyl, trivsamt! Köket ger plats åt en matplats för fyra personer där ni i välbehag intar frukost eller middag och skapar trevliga minnen ihop.
Badrum
Badrummet finner du rakt fram i hallen. Detta rum har kaklade väggar i ljusa toner och mörkt klinker till golv. I badrummet finner vi tvättställ med kommod, spegelskåp, WC och en dusch.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4
Avgift
SEK 3,229 inkl värme, VA och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 149kr för internet.
Driftskostnad
SEK 4,512 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,748
Försäkring
SEK 1,764
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Notera att driftskostnaderna varierar med avtal och användning.
Andel i föreningen
0.54 %
Andel av årsavgiften
0.57 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 6/1/2011
Energiprestanda primärenergital
129 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd. I källaren finner du även tvättstugan.
Förening
Namn
Brf Sybågen I Lunden
Om föreningen
Brf Sybågen i Lunden bildades 2003 och är en äkta förening som äger fastigheten Lunden 41:2. Fastigheten inrymmer 4 flerbostadshus byggda år 1943, bestående av 192 bostadsrätter, 19 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Adresserna är Ulfsparregatan 9A-H och 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H. Lägenheterna fördelar sig enligt följande:
- 131 st 1 rok
- 80 st 2 rok

Under 2015 byggdes det till balkonger till de lägenheter som ville, de lägenheter som idag inte har balkong kommer återigen ges möjlighet att köpa balkong till självkostnadspris.

2011 byggde föreningen nya tvättstugor och därmed finns en tvättstuga i varje hus. Tvättider bokas antingen via tvättstugans elektroniska bokningssystem eller vid bokningsstation i tvättstugan. I varje tvättstuga finns två tvättbås med två tvättmaskiner och en torktumlare vardera. Varje tvättstuga innehar även en grovtvättmaskin med drop-in, två separata torkrum samt mangel.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar och hyresgäster.

Föreningen har ett miljöhus på tomten mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A. I ena änden av miljöhuset finns det ett cykelrum och utanför miljöhuset har man iordningställt en uteplats.

Det finns ett separat styrelserum som används för mindre möten och dagligt arbete inom föreningen. På gården finns en stor grillplats samt 3 mindre uteplatser.

Fastighetsskötsel och städning sköts av anställd i föreningen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
211
Varav hyreslägenheter
19
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Föreningen är kollektivt ansluten till Com Hem för leverans av kabel-TV och internet. Det finns även möjlighet att få bredband och digital-TV via föreningens fiberlan, detta kostar 149kr/mån och betalas med månadsavgiften. Ett ingått avtal har 3 månaders uppsägningstid, som räknas från det 1:a i månaden efter det att uppsägningen har inkommit. Nyteckning och uppsägning av föreningens fiberlan sker till styrelsen.
Parkering
Föreningen har 48 parkeringsplatser och 4 MC-platser varav 6 platser är utrustade med laddstolpe för el-bil. Till parkeringsplatsen är det separat kö och platserna har 1 månads uppsägningstid. Det finns även gratisparkering i området på gatorna samt boendeparkering, läs mer på www.goteborg.se.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan för det löpande underhållet. Sedan ombildningen till bostadsrätter 2003 har föreningen genomfört omfattande renoveringsarbeten på de fyra husen som nu står väl rustade för lång tid framöver. Exempel på utfört underhåll:
- Stambyte inkl. badrumsrenovering (2005)
- Fönsterbyte samt installation av säkerhetsdörrar (2006-2008)
- Putsning av fasad samt omläggning av tak (2006-2008)
- Omdränering runt fastigheterna (2009-2010)
- Spolning av köksstammar (2014)
- Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) (2018)
- Justering och iordningställande av befintlig parkering (2020)
- Installation av laddstolpar för elbil (2020)
Ekonomi
Föreningen arbetar med en långsiktig prognos och i dagsläget planeras ingen avgiftshöjning de närmsta åren, föreningens avgifter har varit oförändrade sedan 2007. Föreningens ekonomi är stabil och långsiktigt inriktad för att gynna föreningens medlemmar. Besök gärna föreningens hemsida för att läsa mer om styrelsens arbete. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Din Brf Ekonomi.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Information som redovisas i annonsen är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens hemsida (www.brfsybagen.se), årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig.

Karta

Göteborg Lunden

Ulfsparregatan 11D

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg