190
MEDAD675A1BA3AE494281C4D57C8FD54B29

Modern och fräsch tvåa högst upp i huset!

Såld!

Munkebäck, Göteborg

Lydinghielmsgatan 3C


Såld!
Slutpris: SEK 2,420,000

Ansvarig mäklare

Nu kan vi presentera denna fantastiska tvåa med stor solig balkong, belägen högst upp i huset på populära Lydinghielmsgatan! Modernt utförande, smakfulla materialval och luftiga ytor genomsyrar bostadens 50 kvadratmeter som genomgående går i ljusa nyanser. Här bor ni i en välskött och stabil förening med god ekonomi i hjärtat av Munkebäck med närhet till kommunikationer och allt som kan tänkas önskas. Varmt välkommen att boka dig för visning!

Om området

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,130 Inkl Vatten, avlopp & värme
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea50 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer17
Byggår1947
Driftskostnad283 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
50 kvm
Hall
Högst upp i huset kliver ni in i bostadens hall med gott om plats för avhängning av både jackor och skor. På golvet ligger ett fint och välvårdat parkettgolv som löper vidare in i vardagsrum och sovrum och väggarna går i en grå nyans.
Kök
I det moderna och fräscha köket finns gott om arbetsytor och förvaring. Kökets inredning går i vitt med en bänkskiva i svart laminat. Ovanför arbetsytan sitter ett stilrent svart kakel. Här finns träffsäkra detaljer som svartmålat element, fönsterbräda i sten och maskinell utrustning i krom som går hand i hand med kökets stil. Maskinella utrustningen består av spishäll, spisfläkt, kyl/frys samt inbyggd mikro. Här får ni med råge plats med ett stort matbord för fyra. På golvet ligger ett laminatgolv i grå nyans och väggarna kläs delvis av en svart tapet samt vitmålade väggar.
Vardagsrum
I det stora luftiga vardagsrummet finns gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang för familj och vänner. De stora fönsterpartierna ger rummet ett rikligt ljusinsläpp och här når du även den väl tilltagna balkongen som ligger i ett soligt sydvästläge. Lyxigt nog finns en stor platsbyggd garderob i vardagsrummet där en mängd förvaring ryms. På golvet ligger den fina parketten och väggarna går i vitt och grått.
Sovrum
Sovrummet tillåter en så stor säng som önskas med plats för tillhörande möblemang. Härligt ljusinsläpp från det stora fönstret ger morgonstund guld i mun. Här finns gott om förvaring i de väl tilltagna skjutdörrsgarderoberna. Parketten är välbevarad och väggarna går i stilrent vitt.
Badrum
Det helkaklade och stilrena badrummet renoverades i 2014 och gör toabesöket helt klart mer njutbart. På golvet som täcker den sköna golvvärmen ligger en grå klinker och väggarna kläs av ett vitt kakel. I övrigt är badrummet utrustat med WC, duschhörna med vikbar duschvägg i glas, handdukstork samt handfat med kommod och spegelskåp. I taket sitter praktiska infällda spotlights som givetvis är dimbara.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,130 Inkl Vatten, avlopp & värme
Driftskostnad
SEK 3,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,000
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
5.56 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Ej utförd
Förening
Namn
Brf Fräsaren 2
Om föreningen
Föreningen Brf Fräsaren 2 med fastighetsbeteckning Kålltorp 96:2 och adress Lydinghielmsgatan 3C arrenderar tomten av Göteborgs kommun och ett nytt tomträttsavtal trädde i kraft 2018-02-24 och gäller löpande i 10 år. På fastigheten har uppförts en byggnad omfattande 18 st bostadsrätter. Föreningen består utav 18 st lägenheter med bostadsarea om 900 kvm. Alla lägenheter är 2 RoK.

Ekonomi:
Det finns idag inga beslut på att höja avgiften.

Gemensamma utrymmen:
Det finns källarförråd och vindsförråd som tillhör lägenheten. Det finns även en föreningslokal, snickarbod, cykelförråd och tvättstuga med torkrum.

Andrahandsuthyrning:
Måste godkännas av styrelsen som följer hyresrättslagen.

För mer utförlig information, se bifogad årsredovisning.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
18
Tv och bredband
Bredband från Telia (FiberLan)
Parkering
Parkering:
3 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
10 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Renoveringar
Genomföra renoveringar samt underhållsarbeten:
2010 - Relining av stammar
2010 - Bytt fönster på södra sidan
2010 - Bytt ut alla dörrar till säkerhetsdörrar, samt dörrar till portarna.
2010 - Installerat fiberlan, via Telia
2013 - Hängrännor och stuprör bytta
2013 - Plattorna i grunden är bytta
2017 - Balkonger byggdes
2017 - Ny torktumlare

Framtida renoveringar samt underhållsarbeten:
Ekonomi
Avgiften höjdes med 200 kr från 2019-01-01. Det finns idag inga beslut på att höja avgiften.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Nej.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Munkebäck Göteborg

Lydinghielmsgatan 3C

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg