190
MED05342D34751A40E9A118CA35306F0B38

Såld!

Kortedala, Göteborg

Kalendervägen 73


Såld!
Slutpris: SEK 1,790,000

Ansvarig mäklare

Här erbjuds ni möjligheten att flytta in i en riktigt välplanerad tvåa högt upp i huset. Modernt utförande, smakfulla materialval och luftiga ytor genomsyrar bostadens 54 kvadratmeter som genomgående går i ljusa nyanser. Här bor ni i en välskött och stabil förening med god ekonomi i hjärtat av Kortedala. Bra läge i grönt område med närhet till Kortedala torg och kommunikationer. Kontakta mäklare för mer info!

Om området

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,744
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea53.7 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer15
Byggår1954
Driftskostnad400 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
53.7 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med närhet till varje rum. Här finns förvaring för ytterkläder i den inbyggda garderoben. Rummet går i vitt med golv av ekparkett.
Kök
Härligt nyrenoverat kök med goda ljusinsläpp. Här finns möjlighet för ett matbord samtidigt som det finns plats för bra matlagning. Köket går i vitt med en bänkskiva i mörkgrå kulör. Köket är helrenoverat hösten 2019 med nya vitvaror så som inbyggd kyl/frys, diskmaskin, spishäll och ugn. Golvet är ekparkett.
Sovrum
Stort och luftigt sovrum med bra plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här får man fina ljusinsläpp från fönstret. Det finns gott om förvaring tack vare de inbyggda garderoberna. Rummet går i vitt och golvet är ekträ.
Vardagsrum
Fint och rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande soffbord. Här finns också plats för fåtölj. Rummet går i vitt och golvet är av fiskbensparkett av ek.
Badrum
Fräscht helkaklat badrum i vitt och grå kulör. Här finns toalett, handfat, dusch med glasskjutdörrar och tvättmaskin.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4
Avgift
SEK 2,744
Driftskostnad
SEK 4,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.86543 %
Andel av årsavgiften
2.78937 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 3/15/2019
Energiklass
E
Förening
Namn
Brf Mockaskeden nr 3
Om föreningen
Brf Mockaskeden nr 3 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1954. Den består av 39 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Det finns också en hyreslokal som hyrs ut till en damfrisör. Lägenheterna är fördelade i en huslänga i vinkel med adress Kalendervägen 71-79. Bostäderna fördelas enligt följande: 15 st 1rok, 18 st 2rok samt 6 st 3rok. Föreningen innehar fastigheten Kortedala 54:3 med tomträtt som löper till oktober 2023. I källaren under uppgång 73 finns den gemensamma tvättstugan. Denna är utrustad med två tvättmaskiner, centrifug, matt-tvätt, en torktumlare, två tvätthoar samt arbetsbänkar.
Tvättider måndagar-fredagar mellan kl 8-11, 11-14, 14-17 och 17-20. Lördagar mellan kl 8-16, söndagar & helgdagar är tvättstugan stängd. Bokning via bokningstavla med lås. Det finns även två kaklade torkrum samt mangelrum med stenmangel (under 2017 görs denna om till styrelserum istället).
Intill tvättstugan finns wc.
Gemensamma utrymmen:
I källaren finns skyddsrum samt utrymme för föreningens möten. Här finns även ett bordtennisrum som får nyttjas måndagar-fredagar mellan 16-20 samt övrig tid under vuxens översyn.
Flera förvaringsutrymmen för cyklar och barnvagnar med ingång direkt från gården.
På baksidan finns ett hobbyrum.
Till varje lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd.
På den välskötta gården framför huset har föreningen en gemensam gräsmatta som omgärdas av en häck. Här finns utemöbler på sommaren och den fina grönytan lockar då till utomhusliv.
Källsortering av sopor görs i sophuset på gården (brännbart avfall & kompost).
Medlemskap:
Föreningen vill träffa alla köpare innan medlemskap beviljas, och kontaktar köparen för att boka in ett möte. Samägande accepteras. Överlåtelseavgift tas ut av köparen 2,5 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2018 är avgiften 1 138 kr. Ev pantsättningsavgift tas ut av köparen, 1 % av gällande prisbasbelopp. 2018 är avgiften 455 kr per lån. Juridiska personer beviljas inte medlemskap i föreningen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
39
Antal lokaler i föreningen
1
Parkering
Det finns ca 26 parkeringsplatser som kan hyras för 60 kr/månad. Separat kö, i dagsläget finns tillgång till plats.
Det finns 4 garage som kan hyras för 300 kr/månad. Separat kö, i dagsläget mycket lång kö.
Föreningen kan även lösa förvaring av MC & moped.
Det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser utmed Kalendervägen.
Renoveringar
Husen byggdes 1954 och värms upp via fjärrvärme. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. De har en person som sköter gräsklippning & snöskottning och en som sköter buskar & häckar. Trappstädningen sköts av en städerska.
Större renoveringar som utförts är bland annat:
1992-93 byte till 3-glasfönster.
1992 omläggning av tak.
90-talet nya balkonger.
2002 badrumsrenovering då ledningarna från lägenheten ner till huvudstammen byttes.
2008 energideklaration utförd och godkänd.
2014 utfört OVK. Huset har självdragsventilation.
2013 relinades samtliga stammar så att samtliga ledningar skall vara ok ett 20-tal år framåt.
2014 Radonsanering i huset utfördes med installation av nya fläktar på taken samt nya ventilationstrummor i lägenheterna.
2016 renovering av brunnar utanför garagen samt byte av garagedörrarna, radonsanering, måla om vindsskivorna samt renovera tvättstugorna.
2017 Renovera tvättstugorna, byta garagedörrar och radonsaneringsåtgärder
2018 göra om mangelrum till styrelserum samt gjuta om och måla om källargångarna och måla om vindsskivorna.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Samägande accepteras.
Äger föreningen marken
Föreningen innehar fastigheten Kortedala 54:3 med tomträtt som löper till oktober 2023.

Karta

Kortedala Göteborg

Kalendervägen 73

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg