190
MED63DF10C4BD61453E995E30A0088566FB

Såld!

Kviberg, Göteborg

Generalsgatan 8


Såld!
Slutpris: SEK 2,450,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna modern genomgångstvåa med studiokänsla i expansiva och citynära Kviberg. Här finner du ett boende med både balkong och uteplats i två väderstreck. Smart planerad bostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt avskild tvättdel direkt utanför det rymliga badrummet. Här finner du även ett uppgraderade material som den snygga bänkskivan i sten och utmärkande parkettgolv i helplank som är genomgående i hela lägenheten. I Kviberg bor du nära det populära multisportcentret Serneke Arena, grönskande natur men samtidigt endast ca 9 minuter från pulsen i city. Välkommen på visning!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,280 inkl. Värme, Vatten, tv (grundutbud via fiber, Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer21106
Byggår2016
Driftskostnad317 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall


Rymlig hall med plats för avhängning i form av garderob. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt och parkettgolv i helplank.
Kök/Vardagsrum
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stilrent kök från Marbodal. Här finner du bra med förvaring bakom de vita köksluckorna samt bra med arbetsyta. Snygg bänkskiva i sten. Köket erbjuder kyl/frys, fläkt, spis, ugn, diskmaskin och micro från Bosch. I köket rymmer ett matsalsbord för ca 4-6 personer. Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och annat möblemang. Fint fönsterparti som bidrar till ett behagligt ljus.
Badrum/Tvättrum
Helkaklat badrum i stilrena färger. Här finner du dusch med vikbara duschväggar, wc, handdukshängare, kommod från Vedum och spegelskåp. I anslutning till badrummet finns en tvättavdelning med tvättmaskin och torktummlare. Här finner du även en avlastningsyta i laminat.
Sovrum
Längst in i bostaden finner du det rymliga sovrummet. Här rymmer dubbelsäng och sängbord och annat möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i form av 2 garderober och ett linneskåp. Från sovrummet finner du den härliga balkongen!
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,280 inkl. Värme, Vatten, tv (grundutbud via fiber, Bredband
Driftskostnad
SEK 3,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,600
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.00717 %
Andel av årsavgiften
0.69811 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 6/3/2019
Energiprestanda
108 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Förråd
Till lägenheten hör ett förråd.
Förening
Namn
BRF Kvibergs entré
Om föreningen
Brf Kvibergs Entré består av 133 lägenheter och två lokaler i tre flerbostadshus belägna på med adresserna Rustmästaregatan 3, 5, 7 samt Generalsgatan 4, 6, 8 och 10.
Två av föreningens byggnader är på fem våningar och en är på tio våningar. På innergården ligger finns grillplats och ytor för att umgås placerat lugnt och skyddat.
För mer information, besök gärna föreningens hemsida: http://www.kvibergsentre.se/
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
133
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Kabel-TV via Bredbandsbolaget.
Grundutbudet av tv-kanaler ingår i avgiften, bostadsrättsinnehavaren kan välja att köpa till Bredbandsbolagets olika Tv-paket.

Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget som har fiberanslutning till fastigheten. Hastigheten 250/100 Mbit/s ingår i avgiften. Det finns möjlighet att uppgradera hastigheten.
Parkering
Garage med med 56 st parkeringsplatser som disponeras av föreningen. Separat kö till dessa platser.
Renoveringar
I dagsläget finns det inte något planerat underhåll då fastigheten är nybyggd och tvåårsbesiktningen beräknas hållas under 2019. Då föreningens byggnader är helt nya och omfattas av nybyggnadsgaranti och att boendestyrelsen valdes i slutet av juni 2017 så finns det inte någon underhållsplan idag.
Ekonomi
Föreningen har planerat en avgiftshöjning med 2% från 2018-01-01. Det på grund av att få ner belåningsgraden medans räntorna är såpass låga.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Övrigt
Cykelrum finns i höghuset, cykelställ i garaget samt korttidsparkering utomhus i cykelställ. Vagn- och rullstolsrum finns i de olika husen. Föreningen innehar även en övernattningslägenhet.

Karta

Kviberg Göteborg

Generalsgatan 8

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg