190
MEDA857FBEF15BC45568B4823478EEC4B32

Såld!

Kviberg, Göteborg

Befälsgatan 4


Såld!
Slutpris: SEK 2,310,000

Ansvarig mäklare

Nu har du äntligen chansen att kunna förvärva en av fyrarummarna i populära och välskötta BRF Kvibergs Park. Smart planerat boende, högt belägen på 10e våningen. Rum i bra storlek och fräscht kök. Här bor du i en välskött förening som är skuldfri sedan 2016 och därmed låg avgift. På Befälsgatan bor du lugnt och skönt men samtidigt endast ca 10 minuter från stadens puls. Grönskande natur direkt in på knuten och även nära det populära multisportcentret Serneke Arena.
Välkommen på visning!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,025 Inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea75 kvm
Våning10 (hiss finns)
Lägenhetsnummer48
Byggår1960
Driftskostnad375 kr/månad

Bilder

Gårdsmiljö upplyst om kvällen

Föreningens egen minigolfbana

Trevligt trapphus

Föreningens bastu

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
75 kvm
Areakälla
säljarens information
Hall
Välkomnande hall i ljust utförande med gott om förvaring i form av en stor klädkammare. På golvet ligger en slitstark klinker.
Kök
Härligt kök med bra förvaring och arbetsytor. Praktiska lösningar med underlimmad diskho och kaklade väggar gör det enkelt att hålla rent. Gott om plats för matbord och en maskinell utrustning som består av kyl/frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. På golvet ligger ett fint laminatgolv.
Vardagsrum
Fint vardagsrum med detaljer i valv som tar dig vidare till övriga rum. Från vardagsrummet når du lägenhetens inglasade balkong. Ytskikten är vita med undantag för en fondvägg där en härlig tapet pryder. Vacker ekparkett i original ligger på golvet.
Sovrum 1
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. Gott om förvaring i form av tre inbyggda garderober. Fina ytskikt och laminatgolv.
Sovrum 2
Sovrum eller kontor i bra storlek med gott om förvaring i form av två inbyggda garderober. Fina ytskikt och laminatgolv.
Sovrum 3
Sovrum eller kontor i bra storlek. Ljusa ytskikt och fint laminatgolv.
Badrum
Rymligt badrum i helkaklat utförande med en utrustning som består av wc, tvättställ och badkar.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
10 av 14, hiss finns
Avgift
SEK 3,025 Inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 4,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.4387 %
Andel av årsavgiften
0.4399 %
Byggnad
Byggnadsår
1960
Förening
Namn
Riksbyggens BRF Kvibergs Park
Om föreningen
Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
256
Tv och bredband
Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.
Parkering
Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.
Renoveringar
Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Karta

Kviberg Göteborg

Befälsgatan 4

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg