190
MED280A2ED4EF3E4E5EA39FBE34B411CB4B

Härlig tvåa högst upp i huset med solig balkong i sydvästläge!

Såld!

Björkekärr, Göteborg

Träringen 16


Såld!
Slutpris: SEK 2,300,000

Ansvarig mäklare

Vill du bo omgiven av grönska och natur, ett stenkast från Härlanda Tjärn och samtidigt närhet till storstadens centrum? Då har du chansen att förvärva denna välplanerade tvåa på 53 kvadratmeter belägen högst upp i huset. Härlig balkong i sydvästläge där många soltimmar kan avnjutas, helkaklat badrum och fräscht kök gör detta till det optimala boendet! Här bor du i en stabil och välskött förening med god ekonomi. Några korta steg på gatan finner du Trätorget och busshållplats för stombuss 17 som tar dig dit du behöver komma och vill du träna på löpsteget så ligger Skatås motionsspår precis i närheten. Välkommen på visning!

Om området

I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur.

Vid Härlanda Tjärn flockas traktens barnfamiljer sommar som vinter, för att bada eller åka skridskor. Strax i närheten hittar du också naturreservatet Delsjön med sina vidsträckta strövområden, motionsspår, golfbana och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vid delsjöområdets eget fjäll, Brudarebacken finns vintertid knappliftar, konstsnöanläggning och skidor att hyra.
Med flera små gårdar och torp som Björkekärr, Robertshöjd och Lindekulla hade området Björkekärr länge en lantlig karaktär. På 1950-talet började området bebyggas med småhus, många klädda med stående träpanel och tegeltäckta tak, efter en stadsplan av T William-Olsson.

Området är idag välbevarat med flera små genuina 50-talstorg med namn efter den sågverksindustri som tidigare legat i området. Runt Spåntorget, Stabbetorget och Trätorget hittar du det mesta du kan behöva. På Stabbetorget ligger ICA Nära, apotek och en vårdcentral. Vid Trätorget finns Coop, mysiga Jerkstrands café och en liten pizzeria.

För dig som vill träna håller Life Björkekärr på Smörslottsgatan öppet 06-22 alla veckans dagar. Här finns modern träningsanläggning för alla motionsnivåer. För de minsta barnen arrangerar Björkekärrs församling babyrytmik, öppen förskola och fritids för barn i årskurs 0-3. I området ligger flera förskolor och för de äldre barnen i årskurs F-6 finns Rosendalsskolan.
Från Stabbetorget tar du dig enkelt till Centralstationen på cirka 17 minuter med stombusslinje 17 som går med täta turer mellan Östra Sjukhuset och Tuve.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,789 Inkl värme, VA samt Bredband & kabel-TV (grundutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea53 kvm
Våning3
Byggår1956
Driftskostnad408 kr/månad

Bilder

Varmt välkommen på visning!

Parken i området

Härland Tjärn. populärt såväl sommar..

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
53 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Den väl tilltagna hallen ger dig gott om förvaringsmöjligheter och plats för avhängning. Direkt innanför entrédörren ligger klinker på golvet och längre in bryter en fin parkett av.
Badrum
Lägenhetens badrum är helkaklat efter föreningens stamrenovering och har vitt kakel på väggarna och en klinker som går i en grå ton. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, golvvärme, handfat med tillhörande spegelskåp, handdukstork samt duschhörna.
Kök
Det fräscha köket går i något mörkare trätoner som klingar rätt med gatans namn! Här får du gott om plats till förvaring och stora arbetsytor. Laminatbänkskivan bryter smakfullt av mot trädetaljerna och ovanför skivan sitter små svarta kakelplattor. Här går väggarna i vitt och grått och på golvet ligger en praktisk parkett. Köket är utrustat med kyl och frys, spishäll och spisfläkt, ugn samt en diskmaskin.
Sovrum
Lägenhetens sovrum ger plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängmöbler och väldigt gott om förvaringsmöjligheter i form av fem platsbyggda garderober. Det stora fönstret avger ett generöst ljusinsläpp som ger morgonstund guld i mun. På golvet ligger en fin parkett och väggarna går i ljusa nyanser.
Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och luftigt och får ett generöst ljusinsläpp från det stora glaspartiet. Här kliver du rakt ut på den behagliga balkongen där du kan njuta av en kopp kaffe med lugnet från den lummiga omgivningen. Rummet är lättmöblerat och här får du gott om plats till en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna går i ljusa toner och på golvet ligger en välbevarad fiskebensparkett.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,789 Inkl värme, VA samt Bredband & kabel-TV (grundutbud)
Driftskostnad
SEK 4,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,900
Försäkring
SEK 1,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.16238 %
Andel av årsavgiften
0.16532 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/26/2009
Energiprestanda
123 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
HSB BRF Björkekärr i Göteborg
Om föreningen
Föreningens fastigheter innehar tomträtterna till fastigheterna Sävenäs 117:1-124:1 som är fullvärdesförsäkrade hos Moderna försäkringar. På fastigheterna uppfördes 1956-57 i tretton flerbostadshus, fem radhuslängor samt panncentral. I föreningen finns 518 st lägenheter. Senare har det tillkommit fyra byggnader med garage samt nio sophus.

Trätorget ligger mitt i området där café, affärer och föreningens expedition finns tillgängligt. Föreningens expedition håller öppet på måndagskvällar och informationsträff hålls för nya medlemmar den första måndagen varje månad.

För mer information, se bifogad årsredovisning eller gå in på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfbjorkekarr.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
518
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
17
Tv och bredband
I lägenheterna finns uttag för kabel-TV och ComHem grundutbud ingår i månadsavgiften. Även bredbandsuttag med fiberanslutning från Bredbandsbolaget finns i varje lägenhet.
Parkering
Föreningen hyr ut parkerings- och garageplatser med och utan el och de har 240 parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö och kostnaden ligger mellan 200 och 500 kr per månad. I dagsläget finns det lediga garageplatser och en kortare kö finns till parkeringsplatserna.
Renoveringar
Ca 2007 uppgraderas el till 3-fas el.
2007-2008 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum i lägenheter samt radhus.
2008 målades samtliga trappuppgångar.
2009 energideklarerades huset och takfönster byttes.
2010-2012 målades entrédörrar, garageportar och räcken i radhus och i flerfamiljsfastigheter.
2010-2013 renoverades fasader, tak byttes och vissa fönster målades.
2013 utfördes en radonmätning och vissa radhus tätades. En lokal gjordes om till bostadsrätt.
2016 utfördes ventilationsarbete då ventilerna byttes samt rensning av frånluftskanalerna, samtliga elmätare byttes och ett nytt överordnande system för individuell mätning av el.
Lokal har gjorts om till bostadsrätt.
Föreningen planerar följande renoveringar under 2017/2018: Fortsatt renovering tvättstugor, (tvättstugan samt källare som tillhör Träringen 60 kommer att renoveras inom två år), målning källare, byte av armaturer i trappuppgångar och källare.
2018
En lokal som gjorts om till en 4:a såldes som en bostadsrätt
Renovering av tak och fasader på block 2, Träringen 2-12
Målning fönster mm block 15, Träringen 49-53
Renovering av tak och fasader på radhuset 38A-H


Under 2019 planeras följande arbeten på fastigheterna:
Renovering av festlokal.
Ombyggnad i källare för att skapa mer utrymme för cyklar och barnvagnar i block 1, (Träringen 66-88)

Relining av samlingsledning i källarnas bottenplatta, block 1 (Träringen 66-88) och block 3 (Träringen 16-30).

Renovering av tvättstugor och torkrum, målning av tak, golv och väggar i källare i:
Block 1, Träringen 66-88
Block 3, Träringen 16-30,
Block 8, Träringen 55-65
Block 12 Träringen 19-25
Block 15 Träringen 49-53

Renovering av murar vid radhusens källarentré mot skogen, Träringen 32, 36 och 38 och vid Yoga Nu-lokalen, TR 47B.

Förbättring av ventilationen i vissa lokaler utifrån krav i den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK).
Ekonomi
I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar. Från den 1 december 2018 tillkom en avgift för gruppavtal för bredband, digital-TV och fast telefoni på 199 kr per månad. Föreningen gör normalt en höjning på ca 2 % per år för att följa ökade driftskostnader.

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida www.brfbjorkekarr.se.

Ovanstående information är baserad på föreningens senaste årsredovisningar, föreningens hemsida samt kontakt med styrelsen per 2019-04-16.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt som löper t.o.m 2025.
Övrigt
I föreningen finns även snickeriverkstad, festlokal, gästlägenheter, cykelrum och barnvagnsrum. Totalt har föreningen två gästlägenheter som båda består av 4 sängar (2 fasta sängar) och gästlägenheterna bokas genom HSB:s kundtjänst och kostar 300 kr/natt.
Flertalet tvättstugor finns i föreningen. Samtliga lägenheter har tillgång till en specifik tvättstuga (ofta placerad i källarens mittendel av huskroppen) utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum. Grovtvättstuga finns i Coophuset.

Radon
Föreningen har gjort en radonmätning i huset 2009. Föreningen har påbörjat arbetet med att sänka radonvärdena i husen genom ytterligare tilluftsventiler. En ny mätning kommer att ske under nästa mätningsperiod för de lägenheter som åtgärdats. Resultatet för de lägenheterna kommer att styra framtida åtgärder. Samtliga lägenheter blev godkända när gränsvärdet låg på 400 Bq/m3 men efter sänkningen till 200 Bq/m3 (dagens gränsvärde) var det flera lägenheter som inte klarade gränsvärdet. Lägenheten på Träringen 50 med lägenhetsnummer 474 har ett mycket lågt radonvärde på 60 Bq/m3.

Riksdagens miljömål är att alla bostäder i landet ska ha en radonhalt under 200 Bq/m3 år 2020.

Karta

Björkekärr Göteborg

Träringen 16

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg