190
MEDF0BF69F9285A414D8AE5B54BDE619F3A

Skapa ditt eget drömboende i barnvänligt område!

KlarlagtSåld!

Utby, Göteborg

Tornväktaregatan 26G


Såld!
Slutpris: SEK 3,400,000

Ansvarig mäklare

Nu finns chansen att förvärva detta radhus med gott om ytor i populära Utby! Med väl disponerade kvadratmeter ges stor potential för att skapa drömboendet! Här finner du ett perfekt boende för familjen som vill ha gott om ytor, bra förvaring och en trevlig trädgård i en lummig och grön miljö. Här ges möjligheten att förverkliga drömmen om ett trivsamt boende i radhus på en av Utbys eftertraktade och barnvänliga gata. Här bor du nära till såväl kommunikationer som förnödenheter. Bör upplevas! Varmt välkommen på visning!

Om området

En lugn stadsdel med vänlig atmosfär och trolskt landskap.

Sex kilometer öster om centrala Göteborg ligger Utby, mest känt för sin sällsamma natur. Med fantastiska klippformationer och små grottor lockar miljön vid Fjällboberget klättrare från hela Norden. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. Nedanför berget ligger Fjällbo ängar inbäddade av ekskog. Här finns fina naturstigar och en fem kilometer lång led som binder samman Fjällbo med naturen i Bergsjön.

Utbynäs Villastad grundades 1905 av direktör Anders Mattson och hans brorson, arkitekten Arvid Bjerke. Bjerke var en av den tidens ledande arkitekter i Göteborg och kom senare att utforma Liseberg och Götaplatsen 1923. I tidstypisk stil utformade han Utbynäs Villastad med stora nationalromantiska trävillor, Utbynässkolan och Utby kyrka. Utbynäs Villastad hade egen vattenförsörjning, egen telefonstation, egen kyrka, egna gator, tennisbana och varutransporter med häst och vagn. Idag syns i Utby en blandning av radhus, friliggande villor och flerbostadshus.

I området finns förutom fem kommunala förskolor och tre föräldrakooperativ, Utbynässkolan och Fjällboskolan som har undervisning för barn från förskolan till femte klass.
I Utby hittar du ICA Nära på Hagbergsgatan, närlivsbutiken Sockersmulan på Slåttängsgatan, gatukök, bensinmack och tre frisersalonger. Vägg i vägg med den populära pizzerian I love Pizza på Österlyckan huserar retro- och evenemangscafét Overlock med charmig 50-60-talsinredning. Här arrangeras kurser i sång, dans och teater för barn och för den som gillar att sjunga finns inspelningsstudio att hyra för att spela in sin egen demo. För sportigare aktiviteter finns minigolfbana och Utbynäs SK som har fotbolls- och innebandylag för barn från 6 år och uppåt. I närområdet ligger också Prioritet Finans Serneke arena, en enorm idrottsanläggning med beachvolleyhall, skidtunnel, 11-manna fotbollsplan inomhus, gym och flera handbollsplaner.

För att ta dig in till centrala Göteborg tar du buss 58 eller 519. Från hållplats Orrebacksgatan går resan på cirka 15 minuter.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformTomträtt
Antal rum5 rok
Boarea96 kvm
Biarea18 kvm
Tomtarea234.4 kvm
Byggår1962
Driftskostnad2,667 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Okulär - Vatten & Avlopp
Okulär - Elinstallation
Överlåtelsebesiktning
Energideklaration
Klarlagt

Bilder

Välkommen till Tornväktaregatan 26G!

Väldisponerat kök.

Gott om förvaring och arbetsytor.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
96 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
18 kvm
Entré
In genom entrén finner du gott om möjligheter till förvaring och avhängning av kläder och skor. På detta plan finns WC, ett sovrum samt ett stort utrymme till förvaring.
Sovrum 1
I det första av tre sovrum finns gott om plats till en stor säng med tillhörande sängmöbler. Behagligt ljusinsläpp från det stora fönstret och bra med förvaringsmöjligheter i de platsbyggda garderoberna.
WC
Från entrén når du husets ena toalett som är utrustad med WC, handfat och ett spegelskåp.
Gillestuga
En halvtrappa ner från husets första plan nås den inredda gillestugan. Perfekt utrymme för sociala sammanhang eller varför inte barnens egna arkadhall.
Allrum
En halvtrappa upp från entréplan ligger husets ena allrum som tacksamt kan nyttjas som matsal. Här finns gott om plats för ett stort matbord för hela släkten och en stor soffgrupp om så önskas. Här ges ett rikligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartier som vetter mot den lummiga trädgården.
Uteplats
Sitt och njut av den lummiga trädgården på den stenlagda uteplatsen. Här sitter du delvis under tak så valet mellan sol och skugga alltid finns till hands.
Tvättstuga
I anknytning till köket ligger idag den befintliga tvättstugan. Här finns gott om plats för både tvättmaskin och torktumlare.
Allrum
Några få steg uppför trappan kommer nås det stora allrummet. Generöst ljusinsläpp från det stora glaspartiet och högt i tak gör rummet stort och luftigt. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang och varför inte en stor TV-hörna.
Badrum
Högst upp i huset ligger det stora badrummet. Utrustat med WC, handfat samt badkar. Ovan handfatet sitter idag ett spegelskåp, perfekt för förvaring.
Sovrum 2
Det andra sovrummet lämnar gott om plats för en stor säng och tillhörande sängmöbler. Från rummet nås även den inglasade balkongen som vetter ut mot husets gröna baksida.
Sovrum 3
Det tredje sovrummet tillåter en stor dubbelsäng om så önskas. Ljust och luftigt tack vare stort glasparti samt utgång till den inglasade balkongen. Här finns även gott om förvaringsmöjligheter i den befintliga garderoben och plats för att installera ett flertal till om så önskas.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans radhus med källare
Byggnadsår
1962
Uppvärmning
Naturgas, stadsgas
Energideklaration
Utförd 6/5/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
102 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund och källare
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas och 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Papp
Fastighetsbeteckning
Utby 180:7
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 32,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,500
VA
SEK 5,500
Uppvärming
SEK 18,000
Renhållning
SEK 1,500
Försäkring
SEK 3,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Notera att driftkostnader kan variera pga olika avtal samt antal boende.
Tillkommande kostnader
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Tomträttsavgäld
SEK 9,092 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,670,000
Byggnadsvärde
SEK 1,293,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 121,630
Tomt
Areal
234.4 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Trädgårdstomt.
Uteplats
Stenlagd uteplats, delvis under tak.
Planbestämmelser
Tomtindelning (1961-07-31) Stadsplan (1961-02-23)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Utby Göteborg

Tornväktaregatan 26G

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg