190
MEDE85F09DA14C74B13B7CB49523E3AE371

Totalrenoverad två med vackra originaldetaljer kvar från husets ursprung.

Såld!

Bagaregården, Göteborg

Ejdergatan 2B


Såld!
Slutpris: SEK 2,480,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Totalrenoverad två med vackra originaldetaljer kvar från husets ursprung. Perfekt planerad för både vardagsliv men också större sällskap som kommer på besök. En föreningen som gjort flera stora underhåll med närhet till kommunikationer. Välkomna på visning!

Om området

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,090 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer211
Byggår1929
Driftskostnad358 kr/månad

Bilder

Totalrenoverad tvåa med högt i tak

Rymligt kök med en naturlig matplats vid innergårdsfönstret

Vad blir det för mat?

Rymligt kök med gott om plats för den glada kocken!

Den öppna planlösningen är perfekt när vänner kommer över

Gott om plats för både soffgrupp och matplats

Vackra detaljer kvar från husets ursprung

Rofyllt sovrum med plats för den stora dubbelsängen

Förvaring finns i den stora garderoben längs ena väggen

Nyrenoverat badrum med hotellkänsla

Extra förvaring i spegelskåpet

Vackert landshövdingshus i Bagaregården

Härlig innergård med många soltimmar

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Totalrenoverad landshövdingstvåa med en bra planlösning, högt i tak och takrosett. En halv trappa upp från markplan slipper ni insynen från återvändsgatan. Nära affärer, mysiga caféer och butiker. Ett stenkast bort finns goda kommunikationer in till stan!

Hallen är bra utformad med plats för avhängning samt förvaring i den infällda garderoben. Idag ligger det ett genomgående parkettgolv vilket skapar en härlig enhetlighet i lägenheten. Från hallen kommer ni direkt in i köket och vardagsrummet.

Med spännande former och vinklar finns det verkligen en härlig känsla här. Ett totalrenoverat kök med diskmaskin, kyl och frys, diskho, induktionshäll, fläkt samt ett flertal skåp för extra förvaring. En naturlig matplats finns längst in vid innergårdsfönstret.

Vardagsrummet är i lagom storlek för att rymma en soffgrupp, tv-hörna men även en matplats om så skulle önskas. På golvet ligger samma genomgående parkettgolv. Det är högt i tack och de välvda stuckaturerna påminner om 30-talet och dess historia. En vacker takrosett pryder detta rum. Väggarna är ljus målade vilket också är genomgående i lägenheten.

Sovrummet är rofyllt och något avskilt från de andra sällskapsytorna i lägenheten. Här finns det gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande möblemang samt extra förvaring i den stora skjutdörrsgarderoben. Golvet är desamma här som i vardagsrummet och även detta rum har samma höga takhöjd.

Badrummet är totalrenoverat och går i tidlösa toner. En stor, fri dusch med grått klinker samt kakel. Vidare är toaletten något undangömd bakom ena väggen. Här får vi ljusare toner på kaklet medans klinker går i samma gråa toner. Ett handfat med kommod finns samt ett större spegelskåp för extra förvaring. Golvvärme finns här för kalla vinterfötter.

Varmt välkomna, vi ses på visningen.
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Areakälla
faktisk uppmätn norm SS 021053
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 3,090 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 4,300 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,800
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.8339 %
Andel av årsavgiften
3.35 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd

Tvättstugan har två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Internet och tv levereras idag av ComHem
Förening
Namn
Brf Ejdern i Göteborg
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Olskroken 15:6 vilken förvärvades 2014-11-07. Fastigheten består av ett flerbostadshus och totalytan består av 1 817 kvm och fördelas på 42 lägenheter. Dispositionen ser ut enligt följande:

1 rok - 30st
2 rok - 8st
3 rok - 4
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
42
Varav hyreslägenheter
9
Parkering
Boendeparkering finns inom område "Ö". För mer information, se www.goteborg.se.
Renoveringar
Grundförstärkning har gjorts under åren 2015-2016 och dräningen gjordes 2017.
Nya säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter 2016.

Idag sitter det uppe en byggställning då man renoverar fasaden samt taket och detta skall vara klart vid årsskiftet 2019/2020.
Ekonomi
Ekonomin ser bra ut i föreningen med tanke på de stora renoveringar fastigheten har genomgått. Inga avgiftsförändringar, varken ner eller upp, är bestämda 2019-09-13.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Bagaregården Göteborg

Ejdergatan 2B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg