190
MEDF11AFD016DD54EB483621CE6DF3A7C28

Genomgångstvåa i populärt landshövdingehus

Såld!

Bagaregården, GÖTEBORG

Storkgatan 6 N


Såld!
Slutpris: SEK 2,515,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en charmig genomgångstvåa i populärt landshövdingehus i tidstypisk 20-talsstil. Bra och lugnt placerad i riktning mot Ånäsfältet. Ett boende med fina bevarade detaljer som det vackra plankgolvet i original och djupa fönsternischer. Med ett rymligt ljust kök med gott om förvaring, modernt helkaklat badrum är det bara att flytta in och trivas. Bagaregården är en populär stadsdel med närhet till kommunikationer & service samt gång- & cykelavstånd till centrum. Välkommen på visning!

Om området

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,531 inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea46 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer1
Byggår1927
Driftskostnad244 kr/månad

Bilder

Ljust vardagsrum med vackert plankgolv

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
46 kvm
Hall
Välkomnande rymlig hall där charmen i det tidsenliga syns direkt. Bra förvaring i form av två inbyggda garderober. Ytskikten är vita och ett fint laminat.
Sovrum
Mysigt sovrum i ljus fin standard och laminatgolv. Förvaring i form av en inbyggd garderob.
Kök
Smart planerat kök i bra storlek med gott om plats för matbordet. Kök i ljust utförande och gott om förvaring. Ljus laminatskiva ovanför bänkskåpen och snyggt beiget kakel som stänkskydd. Snygga vitvaror som består av kyl/frys, ugn, köksfläkt, diskmaskin och induktionshäll.
Vita väggar med panel och slitstarkt klinker på golvet.
Vardagsrum
Stort vardagsrum med härliga detaljer som plankgolv i original och djup fönsternisch som är genomgående i hela lägenheten. Ljust rum i härligt läge ut mot Ånäsfältet.
Badrum
Renoverat stilrent badrum med vitt kakel och mörk klinker. Utrustningen består av duschhörna med glasväggar, tvättställ med kommod, wc och handukstork. Infällda spotlights för att skapa den extra rymden.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 2,531 inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Driftskostnad
SEK 2,922 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,664
Försäkring
SEK 1,258
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
1.027 %
Andel av årsavgiften
1.027 %
Tillträde
Mitten juni el enl överek
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1927
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 6/23/2009
Energiprestanda
124 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör både ett vindsförråd och källarförråd.
Förening
Namn
Hsb Brf Omberg III i Göteborg
Om föreningen
Föreningen HSB Brf Omberg III ligger i Bagaregårdens charmiga landshövdingekvarter. Föreningen äger fastigheten Bagaregården 18:3. På fastigheten uppfördes 1927 ett trevåningshus i landshövdingestil. Adressen till fastigheten är Storkgatan 6.

Föreningen upplåter 86 st lägenheter med bostadsrätt och 8 st lokaler. Det finns 49 st 1:or, 25 st 2:or, 11 st 3:or samt 1 st 4:a i föreningen.

Den totala lägenhetsytan är 4330 kvm och lokalytan är 215 kvm.

I föreningen finns en gemensam, välskött innergård, en övernattningslägenhet samt festlokal som kan hyras av föreningens medlemmar.

Internet- och bredbandsleverantör är Telia triple play. Månadskostnaden faktureras respektive bostadsrättsinnehavare tillsammans med månadsavgiften.
Nytt avtal gällande bredbandsfiber är klart. Avtalet med Telia omfattar bredband 250/100, TV-paket Lagom och bredbandstelefoni. Se informationsblad från Telia för fler detaljer (det finns att hämta här på hemsidan under fliken Föreningen/TV, bredband, telefoni).
Den nya månadsavgiften per hushåll blir 219 kronor som läggs på hyresavin från HSB som vanligt.
Föreningens information 2018-02-23.

HSB förvaltar föreningen.
Organisationsform
Andelsratt
Antal lägenheter
86
Antal lokaler i föreningen
8
Renoveringar
Urval av genomförda renoveringar/underhållsarbeten

Mellan 1978-91 gjordes stamrenoveringar i omgångar. Under 2015 så spolades stammarna. Fönster från 1982 har successivt bytts ut under åren.
2014 renoverades föreningens tvättstuga med nytt avlopp och klinker på golv. Nya ventiler på fasad.
2015 Renoveras trappuppgångar samt barnvagnsförråd. Det startas även upp ett arbetet med energibesparingsåtgärder, detta arbete fortsätter under 2016
Föreningen planerar också att byta portarna framöver.
Under 2017 gjordes en stor renovering av husets exteriör, vilket innebar nytt tak och målning av fasaden. Projektet pågick nästan hela året och slutbesiktning är gjord. Det enda som återstår är att måla husets grund, vilket görs under våren 2018.
2018- Ingen större renovering planerad

Föreningens information 2018-03-01
Ekonomi
HSB Brf Omberg 3 har en god och stabil ekonomi. Föreningen har beslutat att höja avgiften årligen med 2 % från och med 2016-01-01 för att följa index. För mer information se Årsredovisningen.

En storrenovering av hela fastighetens tak och fasad under 2017 medförde stora kostnader och därför beslutade styrelsen att den 1 jan i år höja avgifterna med 5 procent (istället för 2).
Föreningens info 2018-03-01

Då föreningen äger marken påverkas inte föreningen av höjda tomträttsavgälder.

Föreningen har en mycket låg belåningsgrad. Även månadsavgiften ligger på en lägre nivå än genomsnittet.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Bagaregården GÖTEBORG

Storkgatan 6 N

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg