190
MED683456C38A3C43F2B226F1561A9E211A

Kvadratsmart trea i natursköna Kortedala

Såld!

Kortedala, Göteborg

Östra Midvintersgatan 18


Såld!
Slutpris: SEK 1,790,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna välplanerade och smakfullt renoverad trea placerad i natursköna men ändå citynära Kortedala. Med denna kvadratsmarta lösningen finner du tre rum i bra storlekar, kök med gott om förvaring samt bra plats för matbord. Här får du även en nyrenoverad inglasad balkong i stort utförande. Kortedala är en stadsdel högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg. Lummiga Kortedala är inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar men trots detta tar spårvagnen dig till stadens puls på endast ca 15 min. Välkommen på visning!

Om området

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,803 inkl värme, VA, kabel-tv, bredband, balkongtillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea61 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer22-2042-1-3-6
Byggår1954
Driftskostnad333 kr/månad

Bilder

Lättmöblerat vardagsrum

Utgång till den stora balkongen

Härligt master bedroom

Modernt kök med snygga vitvaror

Naturlig plats för matgrupp

Mysigt sovrum perfekt som barnrum ny

Rymligt badrum

Stor klädkammare

Ljus välkomnande hall

Välkommen in

Föreningens trädgård

Nya inglasade balkonger

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
61 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med snyggt slitstark klinker på golvet. Bra förvaring i form av två stycken inbyggda garderober. Härifrån når du även den stora klädkammaren. Vita ytskikt.
Badrum
Snyggt helkaklat badrum med bra ljusinsläpp i vädringsfönstret. Extra bekvämlighet i golvvärmen under kyliga vinterdagar. Bra förvaring i ett högskåp. Utrustat med dusch med glasvägg, tvättställ och wc.
Kök
Rymligt kök i stilrent utförande. Köket är vitt med mörk bänksskiva och snyggt grått kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av inbyggd kyl/frys, inbyggnads ugn och mikro, diskmaskin, spishäll och modern köksfläkt. Ytskikten består av snygg klinker som fortsätter från hallen samt vita väggar.
Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp. Härifrån nås den stora inglasade balkongen som blev klar 2018. Väggarna är snyggt gråa och golvet i mörkt utförande.
Sovrum 1
Mindre sovrum, perfekt som barnrum eller kontor. Bra förvaring i två inbyggda garderober. Snyggt mörkt golv och väggar i en varm petrol nyans.
Sovrum 2
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. Rummet går i en härlig blå ton och det snygga golvet från vardagsrummet följer vidare in hit.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 9, hiss finns
Avgift
SEK 3,803 inkl värme, VA, kabel-tv, bredband, balkongtillägg
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,800
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.29846 %
Andel av årsavgiften
0.29846 %
Tillträde
Mitten av dec
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 9/29/2010
Energiprestanda
159 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Kortedala i Göteborg
Om föreningen
BRF Kortedala 349 lägenheter vilka är fördelade på 10 stycken husblock med adresserna Fastlagsgatan 1-9, Söndagsgatan 1-45, Östra Midvintersgatan 12-18 och Västra Midvintersgatan 6-10.

Bland föreningens gemensamma utrymmen hittar du bl.a. lekpark med grillplats, hobbylokal, bastu och ett välutrustat motionsrum. Övernattningslägenhet finns också att hyra för den som har gäster.

Föreningens expedition och fastighetsskötarexpeditionen hittar du på Söndagsgatan 45. Expeditionen har öppet helgfria måndagar kl. 18:00 - 20:00 och fastighetsskötarexpeditionen har öppet vardagar kl. 07:30 - 16:30.


För mer info, se föreningens egen hemsida på http://www.kortedala.com/.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
349
Tv och bredband
Föreningen har gruppavtal för digital-tv från ComHem som ingår i månadsavgiften. Bredband via fiber med 100 mbit hastighet ingår också i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har 175 st parkeringsplatser och 78 st garageplatser. Separat kö till samtliga.
Renoveringar
2015-2018: Renovering av balkonger
2012-13: Utbyte av låssystem till ytterdörrar och allmänna utrymmen
2006: Renovering av tvättstugor
2004: Renovering av trapphus
1998-00: Stambyte och badrumsrenovering
1997: Fönsterbyte till 3-glas
Ekonomi
Efter Föreningens budgetmöte höjdes avgiften med 4 %. Höjningen utfördes 1/7 2017. Inga beslut om avgiftshöjningar för 2018.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.

Karta

Kortedala Göteborg

Östra Midvintersgatan 18

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg