510
MEDB2F5E16E6CE24EB7A5B3C82E0C011DE0

Såld!

Högt belägen tvåa med visst renoveringsbehov

Kviberg, Göteborg

Befälsgatan 8Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

57 kvm

VÅNING

11 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

169

MÅNADSAVGIFT

2 376 kr

BYGGÅR

1960

Högt belägen tvåa med visst renoveringsbehov

Välkommen till en högt belägen tvåa med stor inglasad balkong och låg avgift. Våning 11/14 med underbar utsikt. Fräscht badrum från stamrenoveringen och i övrigt en lägenhet med renoveringsbehov. Tillfälle att skapa ett drömboende i en obelånad förening. Två hissar finns i varje uppgång. Boendet ligger ett stenkast ifrån city, endast ca 10 minuter med spårvagn. I Kviberg bor du i ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar. Här finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet.
Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Bilder

MEDB2F5E16E6CE24EB7A5B3C82E0C011DE0
MEDA96CDE843D1B47ED8F54767A25E127E0
MED5FA806F26B14437A869778E0EF54D58A
MED6654C7B4AFF94ED4835FBFD5E2441439
MED6586FB46CAFE4CD7BB25D05AE563BE6B

Planritningar

Planritning 2D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

57 kvm

LÄGENHETSNUMMER

169

VÅNING

11 av 14, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 376 kr

BYGGÅR

1960

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Direkt i entrén finner du goda utrymmen med bra avhängningsmöjligheter samt en stor klädkammare. Direkt till höger kommer du till det stora vardagsrummet med vacker originalparkett i ek. Här når du den stora inglasade balkongen med underbar utsikt från 11e våningen. Till vänster från hallen når du badrummet vilken är i ljust helkaklat utförande. Utrustningen består av duschhörna med skjutdörrar, tvättställ och wc samt förberett för tvättmaskin. Mittemot badrummet finns sovrummet som är väl tilltaget och förvaringsmöjligheter i form av inbyggnadsgarderober. Rakt fram från hallen ligger köket som har gott om förvaring och plats för matbord. Välkommen!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,3447 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,34573 %

REPARATIONSFOND

5 049 kr

TILLTRÄDE

Snabbt tillträde möjligt

Ekonomi

EL

3 000 kr

FÖRSÄKRING

1 200 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 200 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1960

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2009-01-19

ENERGIPRESTANDA

149 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas och 3-glas

Förening

NAMN

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

256

EKONOMI

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, tomträtt.

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Tv och bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Karta

Göteborg Kviberg

Befälsgatan 8

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg