510
MEDB2F5E16E6CE24EB7A5B3C82E0C011DE0

Såld!

Högt belägen tvåa med visst renoveringsbehov

Kviberg, Göteborg

Befälsgatan 8

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,376 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57 kvm
Våning11 (hiss finns)
Lägenhetsnummer169
Byggår1960
Driftskostnad350 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 1,925,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en högt belägen tvåa med stor inglasad balkong och låg avgift. Våning 11/14 med underbar utsikt. Fräscht badrum från stamrenoveringen och i övrigt en lägenhet med renoveringsbehov. Tillfälle att skapa ett drömboende i en obelånad förening. Två hissar finns i varje uppgång. Boendet ligger ett stenkast ifrån city, endast ca 10 minuter med spårvagn. I Kviberg bor du i ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar. Här finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet.
Välkommen på visning!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Bilder

Stort vardagsrum med vacker originalparkett

Härlig utsikt från 11e våningen

Helkaklat badrum från stamrenoveringen

Rymligt kök

Planritningar

Planritning 2D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Direkt i entrén finner du goda utrymmen med bra avhängningsmöjligheter samt en stor klädkammare. Direkt till höger kommer du till det stora vardagsrummet med vacker originalparkett i ek. Här når du den stora inglasade balkongen med underbar utsikt från 11e våningen. Till vänster från hallen når du badrummet vilken är i ljust helkaklat utförande. Utrustningen består av duschhörna med skjutdörrar, tvättställ och wc samt förberett för tvättmaskin. Mittemot badrummet finns sovrummet som är väl tilltaget och förvaringsmöjligheter i form av inbyggnadsgarderober. Rakt fram från hallen ligger köket som har gott om förvaring och plats för matbord. Välkommen!
Antal rum
2 rum
Boarea
57 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
11 av 14, hiss finns
Avgift
SEK 2,376 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.3447 %
Andel av årsavgiften
0.34573 %
Reparationsfond
SEK 5,049
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/19/2009
Energiprestanda
149 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas och 3-glas
Förening
Namn
Riksbyggens BRF Kvibergs Park
Om föreningen
Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
256
Tv och bredband
Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.
Parkering
Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.
Renoveringar
Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Karta

Göteborg Kviberg

Befälsgatan 8

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg