190
MED533832B107EC4DAE9724C3A4E93C89CD

Såld!

Gamlestaden, GÖTEBORG

Gamlestadstorget 22


Såld!
Slutpris: SEK 2,150,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en stor charmig genomgångstvåa i populärt landshövdingehus. Härliga detaljer som det fina spröjsade fönster och härligt burspråk i vardagsrummet. Här finner du även en helt nyrenoverat badrum i tidlöst utförande. Genomgående ljust boende i en av Gamlestadens mest populära föreningar. På Gamlestadstorget bor du med en stor prisbelönad innergård med charmiga gårdshus . Stadens puls når du på endast ca 7 minuter samtidigt som du har närhet till grönskande natur och även det populära multisportcentret Serneke Arena. Välkommen på visning!

Om området

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,383 inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea64 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer122
Byggår1917-1918
Driftskostnad377 kr/månad

Bilder

Utmärkande vardagsrum med burspråk

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
64 kvm
Hall
Välkomnande hall i ljust utförande och goda avhängningsmöjligheter. Golv och vägar är genomgående vita.
Vardagsrum
Stort vardagsrum med mycket charm som kommer med stilen från landshövdingehuset. Gott om ljusinsläpp från burspråket som skapar det lilla extra till detta boende. På golvet ligger en vacker ekparkett i original. Väggarna är vita.
Sovrum
Sovrum i rymligt utförande med god förvaring i form av tre garderober som lämnas kvar samt en inbyggd garderob. På golvet ligger en fin ljus parkett och i övrigt ljusa ytskikt.
Badrum
Nyrenoverat badrum från 2017 i helkaklat om tidlöst utförande. Utrustningen består av wc, tvättställ med kommod, samt en duschhörna med glasväggar. I taket sitter infällda spotlights för att skapa extra rymd. Klinkern går i ett ljust utförande med härlig golvvärme och kaklet är vitt.
Kök
Bra planerat kök med gott om förvaring och arbetsytor. Här finns också gott om plats för ett matbord. Köket går i ett vitt utförande och den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggnadsugn och kyl/frys. Ytskikten består av en vit plastmatta och ljusa väggar.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,383 inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband
Driftskostnad
SEK 4,519 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,880
Försäkring
SEK 1,639
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.59069 %
Andel av årsavgiften
0.56648 %
Tillträde
1 april el enl överensk
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1917-1918
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader
Till lägenheten hör ett förrådsutrymme om ca 6 kvm.
Förening
Namn
Brf Gamlestadstorget
Om föreningen
Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Föreningen har precis bytt TV-leverantör till boxer. Bredband ingår numera i avgiften.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st
2 rok 84 st
3 rok 35 st
4 rok 14 st
5 rok 2 st

Fyra tvättstugor samt ett mangelrum finns i byggnaden på gården. På gården finns även bastu. Föreningen har även cykel- MC- samt barnsvagnsförråd.

En renovering av taken skedde under 2016 och 2017. Sen ombildning till bostadsrättsförening har flera renoveringar på fastigheten gjorts som t.ex. grundförstärkning, dränering och nästan hela fasaden renoverad.
Under 2019 planeras upprustning av bastun, renovera föreningshuset så att det blir ett hus som medlemmar kan hyra för övernattningar, kalas etc.
Renovera stora gräsmattan, byte av balkongräckena på de 16 balkongerna, inköp av brandsläckare till samtliga trappuppgångar, samt en hjärtstartare.


Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget gällande bredband via fiber samt tv. Nätverksuttag finns i varje lägenhet vid ytterdörren.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com
Organisationsform
Andelsratt
Antal lägenheter
165
Antal lokaler i föreningen
3
Parkering
I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se
Ekonomi
Inga avgiftsförändringar har planerats för 2019.
För fastigheten finns en 20-årig underhållsplan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Karta

Gamlestaden GÖTEBORG

Gamlestadstorget 22

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg