190
MEDCC9306D61F6D4875A976899514FD1938

Tillfälle att förvärva en underbar 3a med panoramavy i på Smörgatan

Såld!

Kallebäck, GÖTEBORG

Smörgatan 102


Såld!
Slutpris: SEK 3,800,000

Ansvarig mäklare

Äntligen har ni möjlighet att förvärva en utav Kallebäcks finaste lägenhet!
Denna spatiösa trerummaren med sina 91,3 kvm har modern och enhetlig inredning så som genomgående ekparkett, vitmålade väggar och tak och fantastiskt ljusinsläpp.
Fastigheten är byggd år 2008 och har alla moderna faciliteter den kräsne efterfrågar såsom hissar, uppvärmt garage, stabil förening, inglasad balkong, moderna ytskikt och utrustning samt egen tvättmaskin och torktumlare.
Utöver ett boende i toppklass har du även närhet till fantastiska naturstråk i Delsjöområdet samt bra kommunikationer in till city.
Välkommen att boka in er på visning!

Om området

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,640 inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea91 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer3044
Byggår2008

Bilder

Rymligt och ljust vardagrum

Rymlig balkong i behagligt solläge

matbord

Rofyllt sovrum

Helkaklat badrum

klädkammare

Kallebäck ligger ett stenkast ifrån Delsjö naturområde.

För golfspelaren finns Delsjö golfklubb alldeles runt hörnet!

Med buss 50 från Kallebäck tar du dig till spårvagnar vid Sankt Sigfridsplan på bara några minuter.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till visning för en utav Kallebäcks finaste lägenhet!
Denna spatiösa trerummaren med sina 91,3kvm ligger på 4e våningsplan med ett fantastiskt vardagsrum och kök samt rymlig inglasad balkong.
Fastigheten är byggd år 2008 och har alla moderna faciliteter den kräsne efterfrågar såsom hissar, uppvärmt garage, stabil förening, inglasad balkong, moderna ytskikt och utrustning samt egen tvättmaskin och torktumlare.
Utöver ett boende i toppklass har du även närhet till fantastiska naturstråk i Delsjöområdet samt bra kommunikationer in till city.
Att Kallebäck dessutom står inför en spännande utveckling genom nya bostäder, butiker, restauranger, kultur och närservice vid Lackarebäcksberget är en positiv faktor som även gjort att fler och fler fått upp ögonen för området.
Allt planeras vara klart under 2021 då Göteborg fyller 400 år.

.
Antal rum
3 rum
Boarea
91 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Hall
Här välkomnas man av en ljus och rymlig hall med snyggt och praktiskt grått klinkergolv, vita väggar, bra yta för avhängning och övrig hallmöblering. Då lägenheten är ypperligt välplanerad har du i anslutning till hallen en rymlig och bra klädkammare där bra hyllplanering finns för även övrig förvaring.
Badrum
Bakom nästa dörr på höger sida finner vi badrummet. Detta badrum är fräsch, rymligt och praktiskt med alla nödvändiga och moderna faciliteter. Då föreningen ej har någon tvättstuga är vardera bostadsrätt utrustat med både tvätt och torktumlare samt bra och användbar arbetsyta och överskåp.
Väggarna är smakfullt beklädda med vita kakelplattor och på golvet ligger grå/svart klinker som dessutom erbjuder behaglig golvvärme.
Idag är ett praktiskt badkar inmonterat, vill man istället sätta in duschväggar bör detta inte vara några problem.
Kök
Köket är ett kvalitativt kök från Marbodahl med bänkskiva i vacker och tålig ek-skiva som på ett varmt och smakfullt sätt bryta av med vacker röd kakel-beklädd vägg över arbetsyta. De fina rostfria vitvarorna från Bosch så som kyl/frys, ugn/pris, fläkt och micro och går i rostfritt stål som tillsammans med och de vita luckorna gör det ljust och frächt.
Vardagsrum
Vardagsrummets otroliga panoramavy ger ett "wow", som fångar stor uppmärksamhet med dess rikliga ljusinsläpp.
Planlösningen för vardagsrummet är öppen och social då den både är i anslutning till köket och den generösa inglasade balkongen som nästintill kan nyttjas året runt.
Tack vare de fria och öppna ytorna kan man med olika alternativ och kreativitet möblera för tex. en mysig tv-hörna samt större matplats för flera sällskap.
Genomgående i hela lägenheten ligger fin ek-parkett och vita väggar och tak som utgör en enhetlig och bra bas.
Sovrum
Sovrum 1
I en avskild och rofylld del av lägenheten med distans från vardagsrum och kök ligger det stora sovrummet. Här ryms utan problem en dubbelsäng med tillhörande sängbord. På ena kortsidan av rummet är det dessutom gott om klädförvaring i de platsbyggda garderoberna.

Sovrum 2
Dörr i dörr till det stora sovrummet ligger det mindre sovrummet som idag nyttjas som ett mysigt barnrum. Även här finns bra med klädförvaring med platsbyggda garderober längs ena väggen.
Inglasad balkong
Välkommen ut till denna trevsamma och ljusa balkong.
Här är hela långsidan inglasad med praktiska skjutpartier om man känner för att öppna upp.
Då balkongen är inglasad kan man inreda med infravärme och då nästintill nyttja denna större delen av året som ett extra rum med både matplats och plats för loungemöblemang. Då balkongen ligger mot "rätt" vädersträck har du möjlighet att avnjuta fantastisk eftermiddagssol till vacker solnedgång.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 12, hiss finns
Avgift
SEK 4,640 inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Andel i föreningen
1.88 %
Andel av årsavgiften
1.91782 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
flerbostadshus
Byggnadsår
2008
Uppvärmning
bergvärme
Ventilation
FTX
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö (enligt styrelsen finns det 2016-12-20 finns lediga platser att tillgå)

Föreningen har även 4 st uteplatser med separat kö och i området finns det också en 4-timmars gästparkering.

Förråd:
Till lägenheten ingår ett förråd om ca 2 kvm i källaren.

Internet/tv:
Från och med 1/6-18 uppgraderas deras gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
* TV - TiVo Silver
* Bredband 250/10 Mbit/s

Motionsrum:
Föreningen har inrett ett gemensamt motionsrum på källarplan. Här finns ett mindre gym med maskiner som medlemmarna får nyttja
Förening
Namn
Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 2
Om föreningen
Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 2 - Smörgatan 102 i Göteborg. Föreningen är uppförd 2008 och omfattar 57 lägenheter, 49 garageplatser och 4 P-platser ute, förråd i källaren på cirka 2 kvadratmeter per lägenhet och gemensamt cykelrum.

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö och att få en parkeringsplats brukar gå ganska smidigt. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1107kr betalas av köparen, pantsättningsavgift på 443kr betalas av låntagaren

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar garage, parkeringsplatser, vattenmätare, spill-/dagvattenledningar, gemensam mark.

Föreningen har en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2022 samt en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2050.
Fastigheten är 8 år gammal och man ser inget underhållsbehov förrän om några år.
Föreningen är en s.k privatbostadsförening enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.


För mer info se årsredovisningen och hemsidan: brfhorisonten2.se
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
57
Tv och bredband
Den 1 juli 2018 uppgraderades gruppavtalet med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
* TV - TiVo Silver
* Bredband 250MB / 50MB
* Telefoni Bas
Parkering
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö.
Renoveringar
Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.
Ekonomi
I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,107
Pantsättningsavgift
SEK 443
Övrigt
Föreningens ekonomi
Under 2015 har medlemmarna fått tre avgiftsfria månader, de efterföljande åren har de haft två sttycken avgiftsfria månader/år.
Man gjorde en extra amortering av lån med 500.000kr. i december 2015.
Föreningen hade en omförhandling av elavtalet vilket resulterade i besparing om ca 50.000kr under 2015.

Under året 2016 har föreningen fortsatt god och stabil ekonomi.

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Karta

Kallebäck GÖTEBORG

Smörgatan 102

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg