190
MED2B50F4DB6192433C8597B4B120BAC987

Trea med låg avgift och stor balkong med utsikt över Göteborg

Såld!

Kviberg, GÖTEBORG

Befälsgatan 4


Såld!
Slutpris: SEK 2,690,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till ett boende med låg avgift placerad i en populär och skuldfri förening. Optimal planlösning med renoverat kök, ljusa ytskikt samt parkettgolv i samtliga rum.
Bekvämt boende med hiss och stor inglasad balkong med hänförande utsikt över centrala Göteborg hela vägen bort mot hamninloppet. I Kviberg bor du i ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar. Här finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. Välkommen på visning!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,126 inkl värme, VA, kabel-tv samt bostadsrättstillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea75 kvm
Våning9 (hiss finns)
Lägenhetsnummer45
Byggår1960
Driftskostnad275 kr/månad

Bilder

Stilrent kök

Gott om plats för möblemanget

Med utgång till den stora balkongen

Fantastisk utsikt från den nionde våningen

Stort sovrum med gott om förvaring

Bra med förvaring

Fin utsikt från sovrummen

Ljust och helkaklat

Välkomnande hall

Gårdsmiljö upplyst om kvällen

Härlig utsikt mot hamninloppet

Föreningens egen minigolfbana

Prisbelönt gård

Föreningen

Välskött förening med gröna omgivningar

Fastigheten

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till en rymlig trea med utsikt ända bort mot Göteborgs hamninlopp.
Antal rum
3 rum
Boarea
75 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande ljus hall med plats för ytterkläder och förvaringsmöbler. Även bra förvaring i form av två inbyggda garderober. Ljusa ytskikt och parkettgolv.
Badrum
Stamrenoverat 1996. Helkaklat med grå kakel och klinkers. Här finner du en utrustning bestående av WC, handfat med kommod och duschhörna i glas samt ett extra badrumsskåp.
Kök
Praktiskt kök med plats för matgrupp. Vita stommar/luckor och gott om förvaring. Vitvarorna består av spishäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spisfläkt och kyl/frys. Ytskikten är vita med undantag av en vägg som är klädd med en charmig tapet samt parkettgolv.
Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Ljusa väggar och vacker ekparkett på golvet. Härifrån når du den stora inglasade balkongen i västerläge med eftermiddags-/kvällsol och utsikt hela vägen till hamninloppet.
Sovrum 1
Sovrum i bra storlek med gott om förvaring i form av sju garderober. Vita väggar och parkettgolv.
Sovrum 2
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler samt fönster med morgonsol mot öster. Gott om förvaring i form av fyra garderober. Vita väggar och parkettgolv.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
9 av 14, hiss finns
Avgift
SEK 3,126 inkl värme, VA, kabel-tv samt bostadsrättstillägg
Driftskostnad
SEK 3,304 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 804
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.4427 %
Andel av årsavgiften
0.44391 %
Tillträde
Enl. överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/9/2009
Energiprestanda
149 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas och 3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Förening
Namn
Riksbyggens BRF Kvibergs Park
Om föreningen
Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
256
Tv och bredband
Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.
Parkering
Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.
Renoveringar
Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Karta

Kviberg GÖTEBORG

Befälsgatan 4

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg