190
MED9BAFC55715E14EA3B821F9E63C78D35B

Charmig etta med balkong och brädgolv!

Såld!

Bagaregården, Göteborg

Ejdergatan 2D


Såld!
Slutpris: SEK 1,850,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Charmig etta i populära Bagaregården. Här bor du i lugna kvarter med närhet till stadens puls. Lägenheten är mycket charmig med framtaget brädgolv, balkong och helkaklat badrum. Våning 2/3 med genomgångsläge mot innergården. Välkommen på visning!

Om området

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,228 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea36 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer422
Byggår1929
Driftskostnad283 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Brädgolvet pryder detta rum

Här ryms en stor soffgrupp om så önskas..

.. samt en större säng

Balkong med kvällssol

Helkaklat badrum i ljusa toner

Praktiskt kök med mycket förvaring

Naturlig matplats i köket

Vackert landshövdingshus i Bagaregården

Härlig innergård med många soltimmar

Kontaktbild_gbg2015_fredrik

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna mysiga landshövdingehusetta. Lägenheten erbjuder charmiga detaljer så som brädgolv och fina djupa fönsterbänkar, helkaklat badrum och ett härligt genomgångsläge. Nära affärer, mysiga caféer och butiker. Ett stenkast bort finns goda kommunikationer in till stan!

Väl inne i lägenheten kommer vi direkt in i köket med en praktiskt avhängningsyta för ytterkläder direkt innanför entrén. Praktiskt kök med en naturlig matplats där ett sällskap om fyra kan sitta. Detta rum pryds av ett stort fönster som vetter ut mot den lugna innergården. Köket är utrustat med kyl/frys, diskho, spis och ugn. Det finns även ett städskåp i kökslängan.

Vidare in i det stora rummet som nås från köket hittar vi de tidstypiska delatjerna. Här ryms det en större säng om så önskas samt en sällskapshörna. Förvaring finns det möjlighet att ha i form av garderober eller varför inte en byrå? Balkongen nås via detta rum. Det blir ett härligt ljus i lägenheten tack vare dess genomgångsläge. Väggarna är vita.

Lägenhetens badrum nås från det stora rummet. Badrummet är helkaklat i klassiska, ljus toner. Här finns det en toalett, dusch och handfat. Allt som behövs i en etta.

Välkommen till en vacker etta med tidstypiska detaljer, vi ses på visningen!
Antal rum
1 rum
Boarea
36 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 2,228 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 3,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,200
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.
Andel i föreningen
2.0433 %
Andel av årsavgiften
2.51 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 12/2/2008
Energiprestanda
142 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
TV-/Internet-anslutning
Internet: Bredbandsbolaget via FiberLAN, ingår i avgiften

Kabel-tv kommer från ComHem

Boendeparkering finns inom område "Ö". För mer information, se www.goteborg.se.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 6 kvm.
Förening
Namn
Brf Ejdern i Göteborg
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Olskroken 15:6 vilken förvärvades 2014-11-07. Fastigheten består av ett flerbostadshus och totalytan består av 1 817 kvm och fördelas på 42 lägenheter. Dispositionen ser ut enligt följande:

1 rok - 30st
2 rok - 8st
3 rok - 4
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
42
Varav hyreslägenheter
9
Parkering
Boendeparkering finns inom område "Ö". För mer information, se www.goteborg.se.
Renoveringar
Grundförstärkning har gjorts under åren 2015-2016 och dräningen gjordes 2017.
Nya säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter 2016.

Idag sitter det uppe en byggställning då man renoverar fasaden samt taket och detta skall vara klart vid årsskiftet 2019/2020.
Ekonomi
Ekonomin ser bra ut i föreningen med tanke på de stora renoveringar fastigheten har genomgått. Inga avgiftsförändringar, varken ner eller upp, är bestämda 2019-09-13.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Bagaregården Göteborg

Ejdergatan 2D

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg