190
MED1117DC6EA6A44EA7AD5D640158F550AA

Parhus med möjligheter

Såld!

Björkekärr, Göteborg

Splintvedsgatan 13


Såld!
Slutpris: SEK 6,000,000

Ansvarig mäklare

I barnvänliga Björkekärr finns nu äntligen ett parhus med möjligheter. Här har du chansen att skapa ditt framtida drömboende. Potential att inreda vinden för att få än mer boyta. Garage finns.

Om området

I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur.

Vid Härlanda Tjärn flockas traktens barnfamiljer sommar som vinter, för att bada eller åka skridskor. Strax i närheten hittar du också naturreservatet Delsjön med sina vidsträckta strövområden, motionsspår, golfbana och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vid delsjöområdets eget fjäll, Brudarebacken finns vintertid knappliftar, konstsnöanläggning och skidor att hyra.
Med flera små gårdar och torp som Björkekärr, Robertshöjd och Lindekulla hade området Björkekärr länge en lantlig karaktär. På 1950-talet började området bebyggas med småhus, många klädda med stående träpanel och tegeltäckta tak, efter en stadsplan av T William-Olsson.

Området är idag välbevarat med flera små genuina 50-talstorg med namn efter den sågverksindustri som tidigare legat i området. Runt Spåntorget, Stabbetorget och Trätorget hittar du det mesta du kan behöva. På Stabbetorget ligger ICA Nära, apotek och en vårdcentral. Vid Trätorget finns Coop, mysiga Jerkstrands café och en liten pizzeria.

För dig som vill träna håller Life Björkekärr på Smörslottsgatan öppet 06-22 alla veckans dagar. Här finns modern träningsanläggning för alla motionsnivåer. För de minsta barnen arrangerar Björkekärrs församling babyrytmik, öppen förskola och fritids för barn i årskurs 0-3. I området ligger flera förskolor och för de äldre barnen i årskurs F-6 finns Rosendalsskolan.
Från Stabbetorget tar du dig enkelt till Centralstationen på cirka 17 minuter med stombusslinje 17 som går med täta turer mellan Östra Sjukhuset och Tuve.

Fakta

TypKedjehus
UpplåtelseformTomträtt
Antal rum6 rok
Boarea106 kvm
Biarea95 kvm
Tomtarea572.5 kvm
Byggår1954
Driftskostnad2,945 kr/månad

Bilder

Välkommen till Splintvedsgatan 13

Grönskande trädgårdstomt

Trädgården ligger i härligt solläge

Välkommen in!

Välvårdat originalkök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Parhuset på Splintvedsgatan 13 är en omålad canvas. Med ytterst lite renoverat sedan byggåret på mitten av 50-talet är detta en dröm att sätta händerna och skapa ditt framtida drömboende. Belägen på en lugn adress i populära Björkekärr så är det här en möjlighet. Härligt lummig trädgård i ett skönt solläge. Vidbyggt garage och vind som ev kan inredas.

Husets 201 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

ENTRÈPLAN
Innanför ytterdörren på Splintvedsgatan 13 så finner du en välkomnande hall. Här finns plats för förvaring av ytterkläder. Vidare in så kommer du till den inre hallen som är det naturliga navet till entréplans samtliga rum. Här ligger en ekparkett ifrån original.

Till vänster ligger ett arbetskök ifrån byggåret. Ett charmigt originalkök med gott om förvaring. Det får plats med ett mindre frukostbord med plats för fyra i köket. Köket är utrustat med ugn med spishäll, kyl och fläkt. Köket är lämpat att kanske öppna upp för att få en mer social planlösning ihop med vardagsrummet.

Rakt fram från hallen sett nås det stora vardagsrummet. Tack vare den generösa takhöjden och de många fönsterpartierna i två väderstreck gör att detta blir ett mycket ljus rum. Från rummet nås en altan i soligt söderläge. Via en trappa ifrån altanen nås en lummig naturträdgård. Centralt i vardagsrummet finns en fungerande öppen spis. Bidrar till både värme och mys. Även här ligger en ekparkett ifrån original.

På entréplan finns ett möjligt sovrum eller kanske ett kontor. På golvet ligger en heltäckningsmatta, kanske göms ett brädgolv under denna?

ANDRA VÅNING
Efter trappan nås den övre hallen. Från den övre hallen nås fyra stycken sovrum och ett badrum. Alla sovrum har gott om förvaring i inbyggda garderober. Ifrån ett av sovrummen nås en balkong med bra solläge och utsikt över trädgården. I flera av sovrummen finns framtagna brädgolv som skänker charm till huset. Badrummet är av äldre stil och utrustat med badkar, WC, tvättställ och spegelskåp för förvaring.

Från den övre hallen leder en trappa upp till en oinredd vind. Perfekt för extra förvaring men också lämpat att inreda till extra rum i huset.

KÄLLARE
I källaren finns ett hobbyrum med trappa till det vidbyggda garaget. En matkällare, förråd och toalett. Här finns också en tvättstuga med tillhörande torkrum/apparatrum.

Välkommen till ett parhus som du få renovera så det passar dig, varmt välkommen på visning!
Antal rum
6 rum varav 5 sovrum
Boarea
106 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
95 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 5/29/2017
Energiklass
E
Energiprestanda
139 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare med betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Fastighetsbeteckning
Sävenäs 99:7
Övrigt

Altan med utgång ifrån vardagsrummet.
Balkong utgång ifrån sovrum på andra våning.
Övriga byggnader

Information om genomförda renoveringar
2004 Ny papp på garagetaket.
2008 Ny takduk under tegelpannor på huvudhuset.
2017 Korttidsmätning av radon, mätvärden under gränsvärden
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,337 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,713
VA
SEK 4,000
Uppvärming
SEK 21,064
Renhållning
SEK 1,727
Sotning
SEK 390
Försäkring
SEK 4,443
Beräknat antal personer
1
Tillkommande kostnader
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Tomträttsavgäld
SEK 19,172 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,163,000
Byggnadsvärde
SEK 1,116,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 554,000
Tomt
Areal
572.5 kvm
Tomttyp
Trädgård/natur
Tomtbeskrivning
Vidbyggt garage.
Planbestämmelser
99-svärdsdansen i sävenäs
Tomtindelning, beslutad
Datum: 1951-12-31

Stadsplan, beslutad
Datum: 1958-01-30
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Karta

Björkekärr Göteborg

Splintvedsgatan 13

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg