190
MEDCFC1B20C010E413ABD61F3C7766AFC6C

Såld!

Munkebäck, Göteborg

Ahrenbergsgatan 7A


Såld!
Slutpris: SEK 2,450,000

Ansvarig mäklare

Äntligen finns möjlighet att förvärva en stor tvåa i etage med genomgående ljusa ytskikt, ekparkett och vardagslyx i form av eget spa-badrum. Moderna materialval, välutrustat kök, gäst-wc med tvättmaskin och solig söderbalkong är bara några ytterligare attribut som beskriver denna härliga lägenhet. För dig som vill ha ett bekvämt boende med det lilla extra! Måste ses på plats, välkommen på visning.

Munkebäck är ett populärt och lugnt område i östra centrum med närhet till Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. Välsorterad service finner du på promenadavstånd vid Torpamotet och Munkebäcks torg. Goda kommunikationer med både spårvagn, buss och pendeltåg som tar dig till centrala stan på ungefär en kvart.

Om området

Munkebäck är ett område i östra Göteborg som angränsar till Kålltorp och främst är bebyggt med flerbostadshus. Man har nära både till kommunikationer och härlig natur med Delsjöområdet och Härlanda Tjärn inom promenadavstånd. Till Munkebäck brukar man även inräkna områdena Torpa och Vidkärr.

Kommunikation

Från närmaste spårvagnshållplats Ättehögsgatan trafikerar spårvagnslinje 1 och 5 och från Munkebäckstorget går bl.a.stombuss nr 17 med linjesträckning Östra sjukhuset - Björkekärr - Tuve. Samtliga tar dig till centrala Göteborg på c:a 15 minuter. Vid Sävenäs station har du även pendeltåg som trafikerar sträckan Göteborgs central - Alingsås.

Närservice

Tvärs över gatan från lägenheten finns en sushi-restaurang och Sannegårdens pizzeria. Inom promenadavstånd har du Torpamotet där du bl.a. hittar en välsorterad ICA Kvantum affär, systembolag, SATS, Max hamburgare och Media Markt.

Vid Munkebäckstorget finns bl.a. Coop, optiker, fruktaffär, tobaksaffär och populära Deniz pizzeria.

Vid Kaggeledstorget finns bl.a. zooaffär, restaurang och vårdcentral.

Parkering

Gratis gatuparkering hittar du bl.a. på följande omkringliggande gator: Ahrenbergsgatan, Lydinghielmsgatan och Ernst Torulfsgatan

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,723 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea83 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer18

Bilder

Bostadens hjärta - ditt eget hemma-spa!

Lägenhetens övre plan badar i ljus

Lättmöblerat vardagsrum med högt i tak

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
83 kvm
ENTRÈPLAN
- Bostadens sociala mittpunkt. Här samlas både vänner och familj för samvaro och trevligt umgänge.
Hall
Ljus hall med plats för ytterkläder och skor direkt invid gäst-wc till höger. Öppen planlösning mot köket och vardagsrummet gör att bostaden känns ljus och inbjudande. Ekparketten på golvet är genomgående för hela våningsplanet och väggarna är vitmålade.
WC
Bredvid trappan finner du ett helkaklat gäst-WC i stilrent utförande och härlig golvvärme för frusna fötter. Här finns WC, tvättmaskin från Samsung, handfat med kommod och spegel samt ett praktiskt vädringsfönster. Vitt kakel och antracitgrå klinker.
Kök
Ljust kök från HTH med vita luckor, slitstark bänkskiva i mörkgrå laminat med infälld disko och ljusgrått kakel ovanför. Här trivs kocken bra med gott om förvaringsutrymme och ordentliga arbetsytor. Samtliga vitvaror förutom diskmaskinen från Whirpool kommer i rostfritt utförande från Siemens och består av spishäll, fläkt, kyl/frys, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. Öppen planlösning mot hall och vardagsrum och plats för större matbord med minst 6 sittande matgäster invid fönster.
Vardagsrum
Väldisponerat och rymligt vardagsrum med takhöjd om c:a 2,9 m och utgång till balkong i söderläge. Plats för större soffgrupp, förvaring och tv-möbel. Öppen planlösning mot köket och fönster i gavelläge skänker rummet härligt ljus.
NEDRE PLAN
- Bostadens privata och avskilda del. Plats för vila och avkoppling med egen relax/spa-del i anslutning till sovrummet.
Sovrum
Nedanför trappan finner vi lägenhetens sovrum med öppen planlösning och flera fönster. Plats för klädförvaring i stor garderob med skjutdörrar. Här har du utrymme för stor dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. Under trappan eller vid hallen mot badrummet/relaxen finns plats för t.ex. skrivbord. Vitmålade väggar och ekparkett är genomgående även på detta våningsplan, och även golvvärme finns på hela våningsplanet.
Badrum/relax
Lyxigt helkaklat badrum för dig som vill ha det lilla extra! Mitt i rummet finns ett härligt bubbelbadkar med massagefunktion för skön avkoppling. Här finns även separat duschdel, WC, handfat med kommod och spegel. Vitt kakel och mörkgrå klinker som även bryter av upp mot väggen. Tänd några härliga ljus, kryp ner i ett varmt skumbad och njut i ditt eget hemma-spa.
Övrigt
Till lägenheten hör ett stort lägenhetsförråd om c:a 10 kvm.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 4,723 inkl värme, VA och kabel-tv
Andel i föreningen
0.076038 %
Andel av årsavgiften
7.60393 %
Byggnad
Energideklaration
Utförd.
Förening
Namn
BRF Ahrenbergsgatan 7
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Ahrenbergsgatan 7 registrerades 1951, består av ett flerbostadshus med adresserna Ahrenbergsgatan 7A -C som förvärvades 1952 och innehar tomträtten Kålltorp 97:1. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
18
Tv och bredband
Comhems basutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat av bostadsrättshavaren.
Parkering
Möjlighet finns att hyra parkeringsplats i anslutning till fastigheten för 200 kr/mån. (I dagsläget är det 1 person före i kön - 2016-09-02). Annars är det gratis gatuparkering i området kring bl.a. Ernst Torulfsgatan och Lydinghielmsgatan.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015 och 2044. I den närmsta framtiden har man inga större underhåll planerade.

Utfört underhåll:
2016 - Ommålning av fönster mot sydväst
2013 - Omläggning av tak
2013 - Byte av fläkt i torkrum
2012 - Elinstallationer tvättstuga
2011 - Elinstallation vind
2010 - Målning av trapphus
2008 - Dränering
2008 - Renovering av balkonger
2005 - Renovering av tvättstuga, torkrum och mangelrum
2005 - Rörstambyte
2005 - Elstambyte i trappuppgångar
2003 - Elstambyte
1978 - Omputsning av fasaden

Planerat underhåll:
2016-17 - Kontroll av radiatorer i vissa lägenheter och OVK-kontroll.
Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi, amorterar enligt plan och står inte inför några planerade avgiftshöjningar.
(Ovanstående information baseras på samtal med ordföranden 2016-09-02).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt. Tomträttsavgälden har en löptid till 2022-01-22 och kostar 64 632 kr/år.
Överlåtelseavgift
SEK 1,108
Pantsättningsavgift
SEK 443

Karta

Munkebäck Göteborg

Ahrenbergsgatan 7A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg