190
MED2DEE033079A1492E946B3A6B65E77705

Såld!

Kvarnbyn, Mölndal

Kvarnbygatan 39


Såld!
Slutpris: SEK 2,650,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till en modern 2:a om 53 kvm i det nybyggda området Kvarnbyn! Med stilren interiör och smart planlösning är det här ett hem att trivas i. Vita väggar och ekparkett gör lägenheten enkel att inreda. Området som växer fram i Kvarnbyn bygger på en lång historia med den charmiga forsen som gemensam nämnare. Här möter gamla industribyggnader moderna flerbostadshus. Med cykel så tar du dig snabbt in till Mölndals centrum på ca. 5 minuter.

Om området

Vackra Stensjön kan attrahera vem som helst med sitt smått otroliga läge vid Rådasjön. Med ett kuperat läge har många av bostäderna en fantastisk utsikt rakt ut över sjö och skog - ett unikt läge med naturen som granne men ändå bara en kort busstur eller bilresa från centrala Göteborg. Här finns boenden som kan tilltala de flesta smaker; allt från gamla charmiga villor och snygga hus i funkisstil till mer nyproducerade boenden. Med fina promenadstråk längs sjöarna tar man sig gärna en långpromenad, löptur eller ett besök i närliggande Gunnebo slott. På somrarna tar man givetvis med sig picknick-korgen eller grillen ner till någon av sjöstränderna för en heldag vid vattnet. Med närhet till bra förskolor, skola och goda kommunikationer till centrum trivs barnfamiljen perfekt. I ett så här vackert och harmoniskt område kan egentligen vem som helst hitta sitt absoluta drömboende.

Här finns mycket fin natur och flertalet badsjöar. Stensjön, Rådasjön, Långvattnet och Horsikan för att nämna några. Här finns gott om strövområden, bl.a in till Delsjöområdet, samt området kring Herkulesgården. Gunnebo slott från 1700-talet och slottsparken är ett kulturreservat. Området kring slottet anlades som en naturpark med intentionen att likna en engelsk park med mjukare kullar och mycket växtlighet för att dölja de annars lite kargare bergen. Parken genomkorsas av Bohusleden, som går i västkustens inland från Lindome till Strömstad. Naturskyddsföreningens naturstig går både genom slottsparken och längs med Rådasjöns strand och berättar om naturfakta med 35 skyltar. Längs järnvägen (Boråsbanan) går gränsen mellan Gunnebo och Herkules friluftsområde. Områdena är sammanbundna med gångtunnlar. Inom Herkulesområdet finns flera olika motionsspår med varierande längder, det längsta 6,7 km. I trakterna finns även elljusspår, handikappspår och ridspår. Vid Herkulesgården finns tillgång till omklädningsrum, bastu och dusch. Herkules - Gunnebo är ett mycket naturskönt område som med de många stigarna och lederna är lättillgängligt för alla. Här finns också ett rikt naturliv.

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndal. Sedan mitten av 1990-talet pågår arbetet med att återskapa 1700-talet. Gunnebo är idag en levande anläggning som har öppet året runt med evenemang, butik, turistbyrå, kaffehus och krog. Gunnebos unika miljöer erbjuder varje år en mängd olika evenemang. Året runt erbjuds konserter och dramavisningar på slottet. Höjdpunkterna de senaste somrarna har varit Gunnebo sommarteater och Gunnebo Slottsspel. Året avslutas med Gunnebos populära julmarknad och 1700-talsinspirerade julbord.

Kommunikation

Området trafikeras av bussar som tar dig ner till Mölndal och in till Göteborg. Väl nere i Mölndals Centrum finns både tåg, spårvagn och buss att välja på.

Närservice

Vid Stensjöns strand finns restaurang och minilivs.

I området finns flertalet skolor och dagis. Glasbergsskolan åk F-6, Lackarebäcksskolan åk F-6, Kvarnbyskolan åk 7-9 och Rävekärrsskolan åk F-6. Många av skolorna har också fritidsverksamhet. Dagis och lekskolor finns ca 5-6 st kommunala samt privata alternativ.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,247 Inkluderat värme, vatten, förråd, sophantering, bostadsrättstillägg på försäkringen. (Angiven avgift är inklusive obligatoriska tillägg för varmvatten och media. Avgift exklusive sistnämnda är 3 097 kr).
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea53 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer51202
Byggår2017
Driftskostnad150 kr/månad

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
53 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
I lägenhetens hall finner ni garderob och krokar direkt till höger för förvaring av ytterkläder. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Fortsätter vi vidare in i lägenheten så kommer vi till lägenhetens sovrum och badrum.
Sovrum
I det ljusa sovrummet får du plats med en stor säng. Här finns också fyra garderober för smidig förvaring.
Badrum
Mitt emot sovrummet finner du ett rymligt och stilrent badrum med modern inredning. Här erbjuds dusch, handdukstork, skåp och kombinerat tvättmaskin/torktumlare.
Här är det golvvärme och dimbara spotlights.
Vardagsrum
Fortsätter vi in i lägenheten så möts vi av stora fönster och öppen planlösning. I det generösa vardagsrummet får du plats med både stor soffa och tv-möbel. Härifrån kommer vi ut på lägenhetens rymliga balkong i söderläge.
Kök och matplats
Intill vardagsrummet erbjuds ett rymligt kök med plats för matgrupp. De vita luckorna och grå bänkskiva skapar ett smakfullt intryck. Den diskreta diskmaskinen hittar du längst till vänster i köket. Samtliga vitvaror är från Electrolux.
Uteplats
Stor balkong om 10 kvm i söderläge. Balkongplatta av betong.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,247 Inkluderat värme, vatten, förråd, sophantering, bostadsrättstillägg på försäkringen. (Angiven avgift är inklusive obligatoriska tillägg för varmvatten och media. Avgift exklusive sistnämnda är 3 097 kr).
Driftskostnad
SEK 1,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.7917 %
Andel av årsavgiften
0.7917 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk, typ FTX (till,från,återvinn.)
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Platta på mark, bärande väggar av betong. Övriga i gipsklädd regelstomme.
Övriga byggnader
Tvättstuga, parkering, cykelförråd, hobbyrum, barnvagnsrum.
Förening
Namn
Brf Kvarnbyfallet
Om föreningen
Den nybyggda bostadsrättsföreningen stod helt klar sommaren 2018. Föreningen består av 115 lägenheter fördelade på 6 trapphus.
Antal lägenheter
115
Tv och bredband
Fastigheten har bredband (fiber) och digital-TV via ComHem AB.
Det digitala grundutbudet innefattar ca 20 tv-kanaler, inklusive 1 st digitalbox per hushåll.
Gruppavtal bredband: 50/100 Mbit/s
Gruppavtal IP-telefoni
Parkering
Parkeringshus samt 25 gästparkeringar inom området.
Ett stort p-garage i flera plan med inomhusparkering. Separat kö (kort enligt uppgift). Avgift för inomhusparkering är 900 kr/mån.
Nytt parkeringshus i området beräknas vara klart i oktober 2019.
Utomhusparkering kommer att vara klar i mars 2020. Där kommer även att finnas carport. Man räknar med att flera som i dag står i garaget kommer att välja carport eller utomhusparkering istället varpå den korta kön på 13 platser (15/7-19) blir kortare eller försvinner helt. Öppen utomhusparkering beräknas kosta 400 kr/mån.
Renoveringar
Bostadsrättsföreningen är helt nybyggd. Underhållsplan upprättades under våren 2019.
Ekonomi
Inga avgiftshöjningar är planerade för 2019/2020.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,000 betalas av säljare
Övrigt
Föreningen förfogar även över 1 gästlägenhet, 1 gemensamhetslokal, 2 gemensamma tvättstugor samt 1 hobbyrum.

Karta

Kvarnbyn Mölndal

Kvarnbygatan 39

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg