190
MEDBD4BEFAE48F24CD0B5BDF47538FD3EAC

Balkong och pampig öppen spis

Såld!

Kungsholmen Rådhuset, Stockholm

Kungsholmsgatan 40


Såld!
Slutpris: SEK 8,160,000

Ansvarig mäklare

På attraktiv adress finner vi denna trivsamma och välplanerade 3a med bevarade detaljer från förra sekelskiftet. Väl tilltagen takhöjd med takstuckatur, originalgolv och höga golvsocklar ger lägenheten dess charm och karaktär. Lägenheten kan stoltsera med en härlig balkong mot föreningens lummiga innergård och en pampig öppen spis i vardagsrummet. Här finner vi både badrum och gäst-wc, gott om förvaringsmöjligheter i lägenheten samt även två stora förråd i källare resp vind och en mindre matkällare. Välskött och stabil förening med de tunga renoveringarna bakom sig.

Om området

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,950 inkl vatten, bredband 100 mbit och kabel-TV (basutbud), balkongtillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea82 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer1
Byggår1898
Driftskostnad1,400 kr/månad

Bilder

Vardagsrum

Pampig eldstad

Trivsam balkong mot den lummiga innergården

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
På attraktiv adress finner vi denna trivsamma och välplanerade 3a med bevarade detaljer från förra sekelskiftet. Väl tilltagen takhöjd med takstuckatur, originalgolv och höga golvsocklar ger lägenheten dess charm och karaktär. Härlig balkong mot föreningens lummiga innergård och pampig öppen spis i vardagsrummet. Både badrum och gäst-wc samt gott om förvaringsmöjligheter. Välskött, stabil och nyligen stambytt förening med de tunga renoveringarna bakom sig.
Antal rum
3 rum
Boarea
82 kvm
Areakälla
area enl. faktisk uppmätning
Hall
Genom säkerhetsdörr kliver ni in i denna välkomnande hall som sammanbinder lägenheten på ett trivsamt sätt. Plats för ytterkläder direkt till vänster och praktisk vacker stenläggning vid entrén. Genomgående bra skick och harmoniska färgval.
Kök
Stilrent Marbodal kök med gott om förvaring och arbetsytor. Fullt utrustat kök med en naturlig matplats framför det stora fönstret. Charmig detalj är den platsbyggda sitthörnan med förvaring,
Vardagrsum
Trivsamt vardagsrum med ljusinsläpp från två stora fönster. Lättmöblerade ytor med plats för både soffgrupp och matbord. Den pampiga öppna spisen och de bevarade sekelskiftesdetaljerna ger rummet dess vackra karaktär.
Sovrum 1
Rogivande sovrum med plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finner vi utgången till lägenhetens härliga balkong mot den lummiga innergården.
Garderobsvägg samt rymlig klädkammare ger bra förvaringsmöjligheter.
Sovrum 2
Genom vackra speglade pardörrar når vi sovrum 2. Även här bevarade sekelskiftesdetaljer som originalgolv och takstuckatur.
Badrum
Rymligt badrum med stilrena materialval. Vitkaklade väggar och hexagonklinker med golvvärme. Badrumsinredning i form av wc, kommod, förvaringsskåp, dusch samt tvättpelare.
Gäst-Wc
Nyrenoverad gäst-wc med toalett samt mindre handfat.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4
Avgift
SEK 1,950 inkl vatten, bredband 100 mbit och kabel-TV (basutbud), balkongtillägg
Driftskostnad
SEK 16,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 16,800
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Varmvatten via fjärrvärme samt egen uppvärmning genom vattenburen värme. Elkostnad - de senaste 12 mån förbrukning har legat på 9300 kWh och en genomsnittlig kostnad på 1400 kr/mån inkl energiskatt och moms.
Andel i föreningen
4.712 %
Andel av årsavgiften
4.68379 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1898
Uppvärmning
egen uppvärmning genom vattenburen värme
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fönster
2-glas med isolerglas
Övrigt
Ej hiss
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör den härliga balkongen samt 3 förråd.
Förening
Namn
Brf Pilen
Om föreningen
Brf Pilen är en äkta bostadsrättsförening anno 1909 då föreningen köpte fastigheten, då som bostadsförening och äger marken Ombildning till bostadsrättsförening skedde sedan 2004. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi. Fastigheten som byggdes 1897-1898 har två ingångar via Wargentinsgatan 2 och Kungsholmsgatan 40. Föreningen har 4 lokaler som hyrs ut till olika näringsverksamheter.
Oinredd vind som dold tillgång.

I föreningen finns gemensam tvättstuga utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare samt torkskåp och mangel. Vidare finns hobbyrum samt trevlig och fin innergård som inrymmer en stor terrass där man kan ha större middagar eller fester.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
22
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Kabel-tv via Comhem
Bredband via Bredbandsbolaget (100 Mbit).
Parkering
Boparkering är möjlig, läs mer på :
http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/
Renoveringar
Planerat underhåll: Föreningen följer en underhållsplan. För mer info se årsredovisning samt föreningens hemsida www.sbc.se/brfpilen

2018 Stambyte
2018 Elstigar
2014 Fönsterrenovering
2014 Renovering av betongdäck på innegård
2013 Snöskydd monterat på tak
2012 Renovering av tvättstuga
2010 Gårdsrenovering
2010 Balkongbygge
2000 och 2008 renoverades delar av tak mot gård
2002 försågs fönstren med isolerglas
1987 byttes tak mot gata
1976 renoverades fasad mot gatan
Ekonomi
Välskött förening. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. En underhållsplan finns som sträcker sig mellan åren 2014 och 2034. Medel avsätts löpande för underhåll.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,113
Pantsättningsavgift
SEK 445
Övrigt
Varje lägenhet har individuell uppvärmning.

Karta

Kungsholmen Rådhuset Stockholm

Kungsholmsgatan 40

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg