190

Kungsholmen Hornsbergs Strand, Stockholm

Sara Lidmans gata 4, vån 5


Såld!
Slutpris: SEK 3,750,000

Ansvarig mäklare

Om området

Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område som vuxit fram under de senaste åren. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Detta område har en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picknic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,281 inkl värme
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea42 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer21410-01-01-0513
Byggår2012
Driftskostnad450 kr/månad

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
42 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 2,281 inkl värme
Driftskostnad
SEK 5,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
VA
SEK 1,200
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnaden är angiven enligt schablon. För utförlig information kontakta ansvarig mäklare.
Andel i föreningen
0.002591 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 10/1/2014
Energiprestanda
70 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån för bredband och kabel-tv.
Förening
Namn
Brf Välbehaget
Om föreningen
Brf Välbehaget består av 225 lägenheter och fem lokaler samt två garage.
Kvarteret Välbehaget färdigställdes för inflyttning under januari 2012 - december 2012. Husen är ritade av Herkommer & Toivo Arkitekter och är byggda av Skanska Sverige. Föreningen har mycket god ekonomi. Det innebär att de avgifter de har idag täcker kostnaderna utan problem. Föreningen sänkte avgifterna med 5 procent i januari 2016 samt med ytterligare 10 procent den 1 april 2017. Föreningen tillämpar rak avskrivning på 100 år.

Månadsavgiften och bredband/tv debiteras en gång per kvartal i förskott. Säljare och köpare reglerar själva ojämna perioder. Föreningen har ett elavtal för samtliga lägenheter. Varje lägenhet är försedd med undermätare och var och en betalar för sin egen förbrukning. Kostnad för fjärrvärme ingår i årsavgiften. Kall- och varmvattenförbrukning ingår inte i årsavgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning. El, kall- och varmvatten debiteras i efterskott med fyra månaders förskjutning. Säljare och köpare reglerar själva övergångsperioder.
Från och med den 10 januari 2017 har föreningen även tecknat ett kollektivt "bostadsrättstillägg" för samtliga medlemmar. Respektive medlem behöver därför inte själv teckna något sådant i sin hemförsäkring. Villkoren i bostadsrättstillägget ser du i nedan dokument.

Grundvärmen sprids via tilluften och kompletteras av värmen från hemmet (det vill säga kroppsvärme och diverse elektroniska apparater) och spetsvärme från vattenburna radiatorer vid behov. Huset värms upp av bergvärme i kombination av fjärrvärme vilket ger en kostnadssnål kombination. Uppvärmningen ingår i månadsavgiften. 80 procent av uppvärmningen sker genom värmeåtervinning. 85 procent av den värmen kommer från badrum och hushållsapparater. För att kompensera potentiell energiförlust genom de stora glaspartierna används energieffektiva fönster. På sommaren släpps heller inte lika mycket värme in och lägenhet blir därför svalare än vad den annars hade blivit.

Överlåtelse -pantsättningsavgifter tas ut enligt föreningens stadgar.

Läs mer på föreningens hemsida: https://www.brfvalbehaget.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
225
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Bredband från Ownit 100/100 Mbps fiber. Varje medlem tecknar själv kostnadsfritt avtal med Ownit. Bredband ingår i årsavgiften och specificeras separat på månadsavin.
TV
Canal Digital levererar IP-TV till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i årsavgiften.
Parkering
I föreningens två garage finns 106 respektive15 bilplatser och fem MC-platser. Just nu är samtliga platser uppbokade och i dagsläget står ungefär 70 personer i kö till ledig bilplats.

Månadskostnaden är för närvarande 1804 kronor för bilplats och 902 kronor för MC-plats (2016), och betalning sker månadsvis i förskott. Ovanstående priser är inklusive moms.
Ekonomi
Föreningen har mycket god ekonomi. Det innebär att de avgifter de har idag täcker kostnaderna utan problem. Föreningen sänkte avgifterna med 5 procent i januari 2016 och med ytterligare 10 procent den 1 april 2017. Föreningen tillämpar rak avskrivning på 100 år.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Övrigt
Det finns ett förråd avsett för rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till varje trapphus.
I föreningens parkeringsgarage finns flera cykelförråd. Det finns även cykelställ på föreningens två innergårdar. Föreningen tillhandahåller kärl för hushållssopor, papper, glas, metall och wellpapp ska placeras i respektive kärl i miljörummet.

Karta

Kungsholmen Hornsbergs Strand Stockholm

Sara Lidmans gata 4, vån 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg