190

Kungsholmen Kristineberg, Stockholm


Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Välkommen till en mysig mini-2:a som ligger med ostört och insynsskyddat läge på Kristinebergs höjder. Lägenheten har en väldisponerad planlösning med trevliga sällskapsytor, ett funktionellt kök och ett rymligt sovrum. Det höga läget ger bostaden ett härligt ljusinsläpp och en vidsträckt utsikt från alla fönster. Direkt närhet till badklippor, strandpromenad, matbutik och tunnelbana.

Om området

Trevligt och lugnt område i idylliska Kristineberg med härliga badklippor, parker och promenadstråk utanför porten! Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Kommunikation

Bra kommunikationer (T-bana Kristineberg - gröna linjen - och buss 49 och 62) tar dig till Fridhemsplan på ett par minuter. Cyklar till T-centralen gör du på ca 10 min och till härliga Rålambshovsparken på mindre än 5 min. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

På Lindhagensgatan ligger en Lindhagens galleria där man bland annat finner ICA Maxi, apotek och systembolag. I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS och Fitness24Seven har gym i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00. Gratis parkering mellan 19.00-07.00 på vardagar samt på helger.

Övrigt

Det vilar ett vackert lugn över Kristineberg. Kanske var det vad fältmarskalk Lennart Torstensson kände när han fick området för sina bravader i 30-åriga kriget. Här byggde han ett fint slott och namngav det Christinae Berg efter sin älskade svärdotter Christina Stenbock. Men han är inte den enda som vurmat för den här delen av stan. I slutet av 1920-talet utlystes en stadsplanstävling för att skapa en ny stadsdel för den moderna människan. Den kände arkitekten Sven Markelius var en av dem som fick uppdraget. Hans idéer om funkis med ljus, luft och bevarad grönska blev väldigt lyckad. Kristineberg blev ett av de första områdena i Stockholm där man byggde hyreshus i öppet byggnadssätt för större områden. Gatunamnen här är uppkallade efter svenska författare.

Vad är det som lockar med Kristineberg? Närheten till Kungsholmen med sina kvällsöppna affärer och restauranger är en del. Det andra är de stora sammanhängande grönområdena. I Kristinebergs slottspark kan man vandra bland alléer och knotiga fruktträd. En oas som skänker ett välförtjänt lugn för både kroppen och själen. Bättre ställe för en picknick får man leta efter. Här har man chansen att hitta djur och fåglar som man inte ser i innerstadens parker. Koltrastar och starar tävlar om vem som sjunger vackrast på våren. Den större hackspetten slår sina trumvirvlar i någon av parkens hundraåriga ekar. Den svartvita flugsnapparen jagar trollsländor till sina nykläckta ungar. Sedan har vi närheten till vattnet. Ett måste är strandpromenaden genom ädellövskogen vid Kristinebergs Strand. Sola på klipporna och njut av den vackra utsikten på Tranebergssund. I Kristineberg känner man sig vackert lugn.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,938 inkl värme, VA
Antal rum2 rok
Boarea38 kvm

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg