190
MEDDDFBD00FB19F478891B9A0D3F539B94C

Såld!

Kungsholmen Nedre, Stockholm

Pilgatan 26


Såld!
Slutpris: SEK 5,040,000

Ansvarig mäklare

Ljus sekelskiftesdröm med balkong och 3,2 m i takhöjd! Med genomgående ekparkett och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, samt fönster både mot innergården och den lugna gatan utanför, bjuder denna tvåa på ett ultimat boende i ett attraktivt område.

Om området

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,822 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea58 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer12C/ SKV 1101
Byggår1900
Driftskostnad348 kr/månad

Bilder

Balkongen under sommaren

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Med ett synnerligen eftertraktat läge på nedre delen av Kungsholmen, strax intill Landstingshuset, ligger denna sekelskiftesfastighet. Fasaden och porten är vackert smyckade i tidsenlig anda och lägenheten bjuder både på fönster i väst samt även balkong och fönster från vardagsrum och kök i östlig riktning mot den lugna innergården. Den höga takhöjden om 3,20 m, de stora fönsterpartierna i olika väderstreck samt den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att lägenheten badar i ljus. Genomgående väl omhändertagen ekparkett i hela lägenheten samt vita målade väggar.
Antal rum
2 rum
Boarea
58 kvm
Hall
Från hallen, vilken är utrustad med säkerhetsdörr, öppnas lägenheten upp mot vardagsrum och vidare, med öppen planlösning, mot köket. Här finns plats för avgängning och längs ena väggen finns även en rymlig garderobsvägg. Den generösa takhöjden om drygt 3,20 m ger ett direkt välkomnande och öppet intryck.
Vardagsrum
Vardagsrummet är lättmöblerat och badar i ljus från stora fönsterpartier och dubbla balkongdörrar i glas. Här finns gott om plats för möblering efter egen smak och tycke.
Balkong
I anslutning till vardagsrummet ligger den rymliga balkongen som erbjuder plats för 4-5 personer. Balkongen vetter mot den lugna innergården omgärdad av vackra fastigheter och bjuder på morgon- och förmiddagssol. På golvet ligger trätrall och balkongräcket består av svart smide.
Kök
Via öppen planlösning från vardagsrummet ligger köket. Med stora fönsterpartier och plats för ett stort matbord som rymmer 6-10 personer känns köket luftigt och lockar till umgänge och matlagning. Här finns gott om plats för förvaring och den hästskoformade planlösningen ger ett enkelt och praktiskt utrymme för matlagning för flera personer. På golvet ligger grå klinker, bänkskivan är av trä och skåpluckor samt vitvaror i vitt. Här finns kyl/ frys, elspis med integrerad ugn och spisfläkt samt diskmaskin.
Sovrum
Sovrummet är rymligt och bjuder på gott om utrymme för såväl stor dubbelsäng och annat möblemang. Här finns en stor garderobsvägg som erbjuder bra förvaring och möjlighet att sätta in ytterligare förvaring finns. Det stora fönstret vetter mot en lugn gata som upplevs tyst och avskild. Även här löper ekparketten vidare. Väggarna är målade i en ljust grå nyans.
Badrum
Vitkaklat stort badrum med ljus klinker. Här finns tvättmaskin, handdukstork, handfat med kommod från Svedberg med spegel ovanför samt WC och dusch med infällbara glasdörrar. Spottar med dimmer i taket.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 3,822 inkl värme, VA
Driftskostnad
SEK 4,181 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,781
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
5.147 %
Andel av årsavgiften
5.05 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1900
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 5/18/2009
Energiprestanda
138 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1-glas kopplade isolerg
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm
Förening
Namn
Brf Fikonträdet 19
Om föreningen
Brf Fikonträdet bildades 1978 och är en äkta bostadsrättsförening. Byggnaden upprättades 1900. Föreningen omfattar 16 bostadsrätter samt en lokal. Lokalen omfattar 61 m2 och är upplåten med hyresrätt. Föreningen äger tomträtten Fikonträdet 19.
Antal lägenheter
16
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-TV och bredband levereras via ComHem.
Parkering
Boendeparkering gäller på gatan. För folkbokförd i stadsdelen kostar det 1 100 kr/månad.
Renoveringar
Allmänna åtgärder under räkenskapsåret 2013
- Takrenoveringar
- Reparation av tvättstugan sedan läckage 2013
- Uppföljning av OVK-anmärkningar

Genomförda renoveringar 2016-17
- Fasad mot gården
- Stammar i källaren
- Stamspolning
- Renovering av båda trapphusen
- Fasadrenovering
Ekonomi

Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Nej, föreningen har ett mycket förmånligt tomträttsavtal som löper till 2027-12-31.

Karta

Kungsholmen Nedre Stockholm

Pilgatan 26

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg