190
MED57B60AA312F74BD1A70698CF95E27EFE

Fantastisk tvåa , högt upp med milsträckt utsikt

Såld!

Johanneberg, Göteborg

Frida Hjertbergs Gata 14


Såld!
Slutpris: SEK 3,650,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till ett helt nybyggt hem högt upp i huset med en fantastisk utsikt! Ta hissen till 6:e våningen och här bor du helt utan insyn med fantastiska vyer från fönstren. Öppen planlösning med gott om förvaring. Detta är verkligen en lägenhet att trivas i! Kontakta mäklaren för mer information!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,360 inkl värme, VA, kabel-TV och bredband (!)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea54 kvm
Våning6 (hiss finns)
LägenhetsnummerA1 1503
Byggår2017
Driftskostnad358 kr/månad

Bilder

Härligt kök med hög standard och finess

Ljus och härlig lägenhet med dubbla balkonger

Ljust kvalitetskök från Marbodal

Vackra fönsterbänkar i sten

Här ryms ett stort matbord för härliga balkongmiddagar!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till en helt nyproducerad 2:a med fantastisk utsikt i populära Johanneberg. Näst högst upp i huset med takåsar som granne bor ni ostört med staden strax nedanför. I denna natursköna stadsdel bor ni lugnt och avskilt med direkt närhet till det mesta som kan önskas och bekväma promenadavstånd till citypulsen med shopping och uteliv. Nära till både Chalmers och Göteborgs Universitet.

Lägenhetens 54kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall plats för avhängning samt en garderob. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Ljusa sällskapsytor i öppen planlösning med generöst fönsterparti och utgång till en av lägenhetens balkonger som har ett soligt sydvästläge med utsikt över innergården. I vardagsrummet ryms soffgrupp med tillhörande möblemang.

Köket har stilrena materialval med köksinredning i vitt från Marbodal, laminatbänkskiva i mörkare ton och stänkskydd i vitt, ljust kakel. Under överskåpen sitter en spotlightsramp. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, mikro, diskmaskin, kyl och frys.

Rymligt sovrum med utgång till lägenhetens andra balkong som vetter mot nordöst. Balkongen har ett fantastiskt läge med vidsträckt utsikt bort mot Liseberg, Örgryte och Mölndal. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av en garderob, linneskåp, städskåp samt en stor klädkammare.

Välplanerat badrum med klinkergolv och helkaklade väggar i vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter infällda spotlights.

Välkomna!
Antal rum
2 rum
Boarea
54 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 9, hiss finns
Avgift
SEK 3,360 inkl värme, VA, kabel-TV och bredband (!)
Driftskostnad
SEK 4,300 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.507 %
Andel av årsavgiften
0.59797 %
Tillträde
enl överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Balkongerna är utrustade med belysning och el-uttag. Balkonggolvet är av betong. Den ena balkongens väderstreck ligger mot väster och den andra mot öster.

Övriga utrymmen: Källarförråd tillhör lägenheten.

Cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B.

Postfack vid entrén och tidningshållare vid din dörr.

Övernattningslägenhet finns för föreningens medlemmar i samma trapppuppgång med köksdel, badrum och en trevlig balkong.

Husen är Svanenmärkta och bra källsortering kommer att finnas i närheten som det skall bli enklare att leva miljövänligt. Separat så kallat miljöhus mot Lemansgatan samt soprum i bottenvåning i hus C för hushållssopor.
Förening
Namn
Brf Jarlaplatsen
Om föreningen
Brf Jarlaplatsen bildades hösten 2016 och äger fastigheten Johanneberg 18:6. Föreningens totala bostadsarea är 11 351,5 kvadratmeter fördelat på 158 bostadsrätter i tre flerbostadshus, samt 7 hyreslokaler.

Föreningens medlemmar har tillgång till många fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten. Det finns cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns i entréplan. I det högsta av de tre huskropparna kommer en trevlig lounge finnas som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställningar. Här finns tillgång till ett fullutrustat kök och toalett. Det kommer även finnas en fin övernattningslägenhet för långväga gäster med köksdel, badrum och balkong. På innergården finns ett separat miljöhus och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C.

Föreningens gård som utformats tillsammans med landskapsarkitekter är någonting utöver det vanliga. Här erbjuds en trevlig miljö med gröna planteringar, trädäck, grillplatser och lekytor där man kan koppla av ihop med vänner och familj.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
158
Antal lokaler i föreningen
7
Tv och bredband
Basutbud via Comhem med ca 17 TV-kanaler och bredband 100 Mbit/s via Com Hem.
Parkering
Föreningen kommer att ha ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B. Garageplatserna kommer kunna hyras av medlemmarna för ca 1600 kr/månad. Q-Park sköter förvaltningen av parkeringsplatserna.
Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Enligt prognos i den ekonomiska planen planeras årsavgifterna att höjas med 2% per år likt en indexhöjning.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Johanneberg Göteborg

Frida Hjertbergs Gata 14

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg