190
MED535294A796984EDCB4A0D9B30FB29B76

Renoverad etta med magisk balkong i västerläge! Vån 5/6

Såld!

Nedre Johanneberg, Göteborg

Vidblicksgatan 1


Såld!
Slutpris: SEK 2,715,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Fantastisk etta med nyrenoverat kök och en soldränkt balkong! På våning 5/6 med balkongen högst upp finner ni denna pärla. Nära till Chalmers och mycket mer! Lugn och stabil föreningen. Välkomna på visning!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,955 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea36 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer22
Byggår1936
Driftskostnad263 kr/månad

Bilder

Högt, fritt läge med underbar kvällssol!

Skönt att ha balkongen högst upp i huset!

Dubbeldörrar som leder ut till balkongen, på sommaren blir detta som ett extra rum!

Vacker vy ut över de tre ljuskällorna

Härlig planlösning med en upphöjning för ytterliggare förvaring

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ljus och trevlig 1:a belägen i populära nedre Johanneberg. Här bor du bekvämt och med goda kommunikationer in till Göteborgs stadspuls. Granne med Chalmers och ett par minuters promenad till Handels. Tack vare de stora fönstren samt våningsplanet 5/6 badar lägenheten i ljus. Lägenheten är renoverad med noga utvalda materialval. Lägenhetens 36 kvadratmeter disponeras enligt följande:

En stor hall med mycket förvaring i form av inbyggda garderober. Hallen och köksdelen strålar samman vilket ger mer yta till de andra rummen. På golvet ligger det en originalparkett från husets ursprung.

Badrummet är äldre men innehåller det som man kan tänkas behöva. Badkar längst, WC och handfat med kommod samt spegelskåp.

Här har man rivit en vägg för att få en mer öppen planlösning samt ett trevligare ljusinsläpp. Nu ligger de tre fönstren på rad vilket ger en härlig utsikt ut över Vidblicksgatan och takåsarna. Sovalkoven är uppbyggd och under gömmer sig flera låder med massor av förvaring. Här ryms en dubbelsäng om så önskas.

Vardagsrumsdelen är genomtänkt, här ryms en soffgrupp med tillhörande möblemang och varför inte sätta upp TVn på väggen? Balkongen nås vida dubbeldörrar som gör sig bäst på sommaren! Då blir detta som ett extra rum. Balkongen ligger högst upp vilket ger en vacker utsikt samt bästa läget för kvällssolen! Balkongen vetter alltså mot nordväst.

Varmt välkomna på visning!
Antal rum
1 rum
Boarea
36 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 1,955 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 3,150 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 1,350
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
2.1332 %
Andel av årsavgiften
2.1332 %
Tillträde
enl överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 11/27/2008
Energiprestanda
117 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bredbandet ingår i avgiften och levereras av ComHem. Samma leverantör gäller för TV.

Boendeparkering finns i området, ansökan sker hos Göteborgs Stad. Mer information finner du på www.goteborg.se.

Tvättstugan ligger i källaren och består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
Förening
Namn
Brf Grönsiskan
Om föreningen
Föreningen Brf Grönsiskan består av 25 bostäder med en total boyta på 2063 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Ekonomisk förvaltning sköts av UBC.

Lägenheterna fördelas enligt följande:
6 st 1 rok, 2 st 2 rok, 11 st 3 rok, 6 st 4 rok.

Föreningen förvärvade fastigheten Johanneberg 7:1 år 2005.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
25
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
1
Parkering
Föreningen har 5 st p-platser, kostar ca 525 kr/mån dessutom 2 st garage, kostar ca 1500kr/mån. Till dessa är det separat kö.
Renoveringar
Urval av genomförda renoveringar:

1985 genomfördes en stamrenovering samt fasaden tilläggsisolerades. Större av huset renoverades under denna tid bl a fönsterbyte också
2015 ventilationen rensades och en OVK-besiktning genomfördes
2018: Dränering av fastigheten, gårdssidan, klart om 2 veckor.

Inga större renoveringar är planerade
Ekonomi
I föreningen finns två stycken hyreslägenheter kvar som när de blir lediga kan upplåtas till bostadsrätt. På så vis få in mer kapital till föreningen, dessa är en dold-tillgång. Föreningen får också hyresintäkter från en hyreslokal. Då föreningen äger sin mark påverkas de inte av förhöjda tomträttsavgälder. Inga avgiftsförändringar är planerade för verksamhetsåret (2018-09-17).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Nedre Johanneberg Göteborg

Vidblicksgatan 1

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg