190
MED3CF923C594BB4070B276E0DF6C4DCD0D

Såld!

Linnéstaden / Annedal, Göteborg

Muraregatan 13


Såld!
Slutpris: SEK 14,000,000

Ansvarig mäklare

I lugna och centrala Annedal ligger nu äntligen en 3-plansparhus till salu. Otrolig fastighet som i sitt ursprungsuppförande innehöll sex bostäder. Belägen på en bästa adress med en insynsskyddad trädgårdstomt och flera uteplatser. De tre nuvarande lägenheterna har en total area om ca 243 m² och består av en lägenhet med 6 rok och två lägenheter med vardera 1 rok, lägenheterna har egna entréer och separata badrum. Besiktigat. Ett hus med själ och historia! Kontakta mäklaren för bokning av visning.

Om området

Linnéstaden präglas av äldre fastigheter med vackra torn och en enastående arkitektur. Stadsdelens huvudgata, Linnégatan är en trevlig gata som bjuder på många mysiga restauranger såväl som butiker. Området är populärt för alla åldersgrupper och erbjuder service i alla former. Det stora utbudet av restauranger, krogar och butiker samt närheten till Slottsskogen gör Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva områden.

Kommunikation

Flertalet spårvagnar och bussar går längs Linnégatan. Ett stenkast bort ligger Järntorget som är en knytpunkt för många reslinjer och härifrån når du många av stadens delar.

Närservice

I Linnéstaden finns ett stort utbud av restauranger, krogar och butiker. I närheten ligger också Slottsskogen, pefekt för picknick eller långpromenader i det gröna.

Parkering

Föreningen har 35 parkeringsplatser i garage i Södra Annedalsgaragens samfällighet på Seminariegatan 2 samt två platser utomhus på Carl Grimbergsgatan 31. Garage och parkeringsplats upplåts genom ett kösystem och sägs upp vid avflyttning/försäljning av lägenhet. En garageplats kan inte överlåtas till den nye ägaren i samband med försäljning av lägenhet. Boende på Seminariegatan 14-20 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser samt Anndalsgaragens samfällighet, alternativt löses biljett direkt i biljettautomat på gatan.

Fakta

TypParhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum8 rok
Boarea243 kvm
Biarea65 kvm
Tomtarea245.8 kvm
Byggår1884
Driftskostnad5,290 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till ett unikt parhus!

På våning ett ligger två lägenheter med vardera 1rok, som byggdes till sin nuvarande planlösning år 2007 . Bra planerade bostäder med separata kök och badrum. Stora fönsterpartier och högt till tak gör att ljuset flödar in. Lägenheterna når man från det gemensamma trapphuset.

På våning två samt tre bor på man i en 6rok stor lägenhet med separat entré. På lägenhetens första plan finner man sällskapsytorna. Stort välutrustat kök med all utrustning man behöver och lite till.
Från köket når man också det stora öppna vardagsrummet samt matsalen med fönster i två väderstreck. Utöver detta finns också ett bibliotek och en gästtoalett. Går man en trappa upp slås man direkt av höjden till taket. På detta våningsplan finns lägenhetens fyra sovrum samt klädkammare och ett större badrum.

Källaren när man från det gemensamma trapphuset här finns gott om utrymme och det är cirka 1,95 i takhöjd. Här finner man även tvättstugan, verkstaden, förråden samt gaspannan.

Vart välkommen att kontakta mäklaren för bokning av visning!
Antal rum
8 rum varav 4 sovrum
Boarea
243 kvm
Areakälla
SS 21054:2009
Biarea
65 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Parhus
Byggnadsår
1884
Uppvärmning
Gas
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 5/25/2018
Energiklass
E
Energiprestanda
124 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundmur
Natursten
Stomme
Trä
Fasad
Tegel
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Annedal 5:8
Övrigt
Uteplats/Trädgård
Plattlagd uteplats i trädgården, belägen i sydväst. Sol stor del av dagen.

Parkering
Plattlagda ytor med plats för 2 bilar. Samt en carport som idag används till en skuggbelagd uteplats.

Vind
Stor vind med gott om utrymmen för förvaring samt tillgång till taket.

Bostaden är uppmätt av areakonsult.se. Fastighetsutdraget redovisar en an annan boyta än den arekonsult.se måttat fram.
Övriga byggnader
Förråd på uteplatsen med gott om plats för såväl cyklar som trädgårdsredskap.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 63,474 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 12,754
VA
SEK 6,571
Uppvärming
SEK 32,496
Renhållning
SEK 3,713
Försäkring
SEK 7,940
Beräknat antal personer
4
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 5,323,000
Byggnadsvärde
SEK 2,460,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,642,000
Tomt
Areal
245.8 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
På Muraregatan känns det som om man träder in i en helt ny värld. Vackra tegelfastigheter resta under slutet av 1800-talet på ena sidan och skogen och dess lugn på andra sidan. Fastigheterna uppfördes till en början arbetarbostäder och varje parhus hade ca 6 bostäder.
Sällsynt möjlighet att förvärva en av de få parhus som finns kvar i området. Välj själv om du vill ha kvar det som det är planerat idag eller bygg om till fler bostäder med enkla medel. I kvarteret Aprikosen lät Göteborgs Arbetsbostads AB1880-86 uppföra åtta fastigheter av villakaraktär i flera våningar. Fyra av husen ligger längs Muraregatan, med två uppgångar vardera. Husen hade från en början inredd vind och ritades av Victor Adler.
Planbestämmelser
Stadsplan, beslutad
Datum: 1872-06-14

3-krikonet, 4-plommonet, 5-aprikosen i annedal
Tomtindelning, beslutad
Datum: 1882-07-10

Stadsplan, beslutad
Datum: 1884-06-13

Stadsplan, beslutad
Datum: 1884-06-13
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Last, Ledningsrätt: Fjärrvärme, 1480K-1982F156

Karta

Linnéstaden / Annedal Göteborg

Muraregatan 13

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg