190
MEDA25D84DE3BD840A9B52DAE209FEE4069

Såld!

Linnéstaden, GÖTEBORG

Nordostpassagen 25


Såld!
Slutpris: SEK 3,950,000

Ansvarig mäklare

Lägenhetens kvadratmeter fördelas över tre rymliga rum där ljuset flödar tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck och öppna ytor. På lägenhetens rymliga balkong kan ni njuta av solen. I Nordostpassagen bor ni med närhet till allt vad Linné har att erbjuda, Slottsskogens härliga promenadstråk och bra förbindelser vid Linnéplatsen eller Järntorget. Varmt välkomna på visning!

Om området

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,402 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea76.6 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer7021
Byggår1969
Driftskostnad375 kr/månad

Bilder

Stort vardagsrum med plats för hela familjen

En stor balkong med gott om plats för stor loungegrupp eller matsalsbord med 6 stolar

Härlig genomgångslägenhet med ljusinsläpp från två väderstreck

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
76.6 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Efter ni tagit hissen upp till lägenheten möts ni av en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter genom en klädkammare. Under fötterna i hallen ligger ett charmigt och praktisk rutigt klinkergolv. Rakt fram ifrån hallen finns ett mindre rum som kan användas till barnrum, gästrum, arbetsrum eller till en lyxig "walk in closet".
Kök
Till höger från hallen finner ni köket där klinkergolvet fortsätter utan trösklar. Längs högra sidan finns mycket förvaring i form av högskåp samt halv kyl och frys. Längs vänstra sidan finns mer förvaring i form av över och underskåp. Det finns även gott om arbetsyta på kökets ekbänkskiva som matchar snyggt med de vita skåpsluckorna. Maskinparken består utav diskmaskin, diskho, spishäll, ugn, fläkt samt halv kyl och frys. Samtliga i rostfritt stål. I köket finns det plats för stort matbord med tillhörande stolar för sex personer. Från köksfönstret till vänster har ni en fantastisk utsikt över Oscar Fredrik kyrkan.
Sovrum
Till höger från köket finner ni lägenhetens ena sovrum. Detta är rymligt med plats för dubbelsäng samt annat möblemang. Det finns här bra förvaring i form av en klädkammare. Rummet vetter mot den lugna innergården.
Badrum
Badrummet är stilrent helkaklat med vita väggar och ljusgrått klinker under fötterna. Det finns här ett fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, vattenburen handdukstork, spegelskåp, handfat med kommod, toalettstol samt dusch med glasdörr.
Vardagsrum
Mitt emot köket, i ett annat väderstreck, finner ni vardagsrummet. Här finns mycket plats för stor soffa samt tillhörande tv-möbel. Detta rum har ett riktigt härligt ljusinsläpp genom två stora fönster samt en altandörr med glas från golv till tak. Från vardagsrummet når ni lägenhetens stora balkong. Här finns utan problem plats för stor matgrupp eller en större grupp loungemöbler.
Sovrum
Lägenhetens andra sovrum är liknande storlek som de första med gott om förvaring, parkettgolv och ljusa väggar. Även från detta rum når ni lägenhetens härliga balkong.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 3,402 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 4,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 2,000
Andel i föreningen
0.46795 %
Andel av årsavgiften
0.52884 %
Tillträde
enl överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 1/31/2013
Energiprestanda
129 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Nordostpassagen i Göteborg
Om föreningen

Föreningen består av Vegastadens två översta fastigheter mot Oscar Fredriks Kyrkogata, med adresserna Nordostpassagen 9-19 och 23-31. Föreningen består av 236 lägenheter och 6 lokaler.
Lägenhetsfördelning:
1:or 57 st
2:or: 91 st
3:or: 61 st
4:or: 13 st
5:or: 9 st
5:or och större: 5 st

Fördelat på 213 bostadsrätter och 23 lägenheter med hyresrätt. (enligt årsredovisning 2018) Lägenheterna ska användas som permanentbostad.
Byggnads totalyta är enligt taxeringsbeskedet 17 997 kvm, varav 15 491 kvm utgör lägenhetsyta och 2506 kvm utgör lokalyta.

Föreningen äger de två fastigheterna som hör till föreningens flerbostadshus. Olivedal 5:28 & 5:29 och dem är fullvärdesförsäkrade via länsförsäkringar. Fastigheterna bebyggdes av flerbostadshusen år 1969.
Organisationsform
Bostadsratt
Tv och bredband
På FiberLAN anslutningen blir hastigheten 100/100 Mbit/s på FiberKOAX blir hastigheten 100/10 Mbit/s. Alla som vill ta del av erbjudandet kontaktar Com Hem.

(information hämtad från föreningens hemsida)
Parkering
Föreningens disponerar över 218 garageplatser (både bil och MC) som hyrs ut till medlemmar (interna), hyresgäster och externa. Även garage-plats med el-laddning är möjligt.

Nordostpassagen 9 är berättigad till boendeparkering inom område "M"
Renoveringar
2018-2019 har föreningen kompletterat brandtätning i allmänna utrymmen, översyn av värme och ventilation samt ombyggnad av styrelserum och uthyrningslägenhet.
Under 2018 har installation av laddplats i garaget genomförts samt målning och uppfräschning av ytskikt och dörrar till källargångar och källarförråd utförts.
OVK genomförd februari/mars 2017.
Under december 2016 har isblockerare och värmeslingor installerats på tak och burspråkstak för att förhindra istappsbildning.
Under 2017 kommer en översyn av värme och ventilation göras enligt underhållsplan.
Under 2016 och början av 2017 färdigställdes en omfattande relining.

För mer information om genomförda renoveringar samt planerade renoveringar se förenings hemsida eller årsredovisning.
Ekonomi
Inga förändringar planerade höjningar av avgiften i dagsläget.
Föreningen har övrigt god ekonomi samt ett 20-tal hyresrätter som kan säljas i framtiden.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,162 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Cykelförråd finns i anslutning till varje trapphus.
Till varje lägenhet finns ett förråd.
Föreningen har en gästlägenhet som kan bokas av medlemmar.
I föreningen finns fullutrustade tvättstugor som bokas via aptussystem (webb eller app).

Karta

Linnéstaden GÖTEBORG

Nordostpassagen 25

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg