190
MED83CE642CFC8D41D287439D93A30A3888

Såld!

Johanneberg, Göteborg

Gibraltargatan 96


Såld!
Slutpris: SEK 3,050,000

Ansvarig mäklare

Underbar utsikt, högst upp i huset med balkong! Denna härliga tvåa har fint kök och helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt golvvärme. Bostaden är belägen i en stabil förening med goda parkeringsmöjligheter. Hjärtligt välkommen på visning!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,568 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea62 kvm
Våning8 (hiss finns)
Lägenhetsnummer172
Byggår1964
Driftskostnad342 kr/månad

Bilder

Välkommen till Gibraltargatan 96 och den härliga utsikten på översta våningen!

Härlig utsikt från vardagsrummet

Socialt vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som matplats för flertalet personer

Gott om plats för både soffgrupp och tillhörande möblemang

Under de senare timmarna blir vardagsrummet en mysig oas med en riktigt trevlig vy utanför fönstret

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
62 kvm
Gibraltargatan 96
Välkommen till denna trevliga tvåa på Gibraltargatan 96 och till Johanneberg! Lägenheten har ett fint kök, helkaklat badrum med tvättmaskin och golvvärme, fina ytskikt och en balkong belägen på översta våningen med en riktigt härlig utsikt. Bostadens 62 kvadratmetrar disponeras enligt följande:
Hall
Lägenhetens hall bjuder in till naturlig avhängning till höger och direkt till vänster finner du en skjutdörrsgarderob för ypperlig förvaring. Från hallen tar du dig vidare till lägenhetens alla rum. Parkettgolv pryder golvet och väggarna är målade vita.
Kök
Mycket praktiskt kök med alla funktionaliteter och bekvämligheter som behövs för att längta till dagens matlagning. Köket har exemplarisk förvaring i många skåp och lådor och köket har även bra arbetsytor. Maskinparken består av kombinerad kyl och frys, integrerad ugn och micro, integrerad spishäll, fläkt och givetvis en diskmaskin som underlättar vardagen. Köket har en bra matplats för fyra matglada gäster och utanför fönstret har ni en milslång vy över Göteborg som extra bordsgranne.
Vardagsrum
Detta trevliga vardagsrum bjuder in till gott om utrymme för såväl soffgrupp som matplats. Här kan du tillsammans med dina nära och kära spendera timmar över antingen en god måltid eller flertalet samtal om livets alla festligheter. På golvet ligger samma parkett som i hallen och väggarna är målade vita.
Sovrum
I lägenhetens sovrum får du plats med dubbelsäng och finner ypperlig förvaring i stor garderob med skjutdörrar. Plats finns för ytterligare möblemang om så önskas. Här kan du verkligen koppla av efter en lång dag och från sovrummet tar du dig ut på lägenhetens balkong.
Balkong
Balkongen är högt belägen och ger plats för trivsamt möblemang. Att du har en magnifik utsikt och mysiga Johanneberg som gäst är ett plus i kanten. Här kan du avnjuta en fika eller en trevlig bok och under sommarhalvåret är det en given plats med en vän.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
8 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 3,568 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 4,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,100
Försäkring
SEK 2,000
Kommentar
Endast en uppskattning
Andel i föreningen
0.92916 %
Andel av årsavgiften
0.92572 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 4/25/2009
Energiprestanda
150 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Gibraltar 96-110
Om föreningen
Föreningen består av två stycken flerbostadshus varav ett med åtta våningar och ett med fyra våningar. Byggåret är 1964. Totalt finns det 98 stycken bostadslägenheter och fyra lokaler. Byggnadens total yta är 7523 kvm varav 7356 kvm utgör lägenhetsyta och 167 kvm utgör lokalyta.

Kvadratmeterytan är fördelad på 93 bostadsrätter, 5 hyresrätter och fyra lokaler med hyresrätt.
Lägenhetsfördelningen ser ut på följande vis:

1 rok - 9st
2 rok - 23st
3 rok - 50st
4 rok - 0st
5 rok - 16st

Bredband - Via ComHem till självkostnadspris
Kabeltv - Basutbud från ComHem ingår i avgiften
Parkering - Föreningen har ca 80 p-platser varav ca 30 st på däck och ca 50 st i garage. För närvarande finns fåtalet platser lediga (kontrollerat 2018-05-02)
Gemensamhetslokaler - Soprum, tvättstuga (2 st maskiner, torktumlare, 2 st torkrum samt mangelrum), cykelrum och parkeringsdäck.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och som sträcker sig till 2026.

Tidigare renoveringar:
1990 - Byte fönsterpartier
2000 - Låghusen fick ny takbeläggning
2000 - Balkongrenovering
2002 - Garage och gårdsrenovering, trapphusrenovering
2003 - Balkongrenovering låghusdelen, nya porttelefoner, renovering tvättstugor med bl.a. nya maskiner.
2004 - Ny gårdsbelysning, renovering av personhissar i höghusen
2007 - Stamrenovering "relining" av avloppsstammar har genomförts
2008 - Renovering av tvättstuga
2012-13 - Genomgång av ventilationen
2015 - Renovering av elstammar
2016 - Utbyte av hissar och nya pumpar samt reglercentral för värme/ventilation
2017 - Byte av entrédörrar i det högre huset i föreningen


Kommande renoveringar:
Nytt passersystem, entrédörrar samt källardörrar. Nytt tätskikt till garage. Eventuellt ny ventilation.

Föreningens ekonomi:
Föreningen har en stabil och välskött ekonomi. Ingen avgiftsändring är planerad i dagsläget (kontrollerat 2018-05-02)
Organisationsform
Bostadsratt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Johanneberg Göteborg

Gibraltargatan 96

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg