190
MED3366AFC760274E138261AAD901FA3F67

Såld!

Sandarna, GÖTEBORG

Orustgatan 13B


Såld!
Slutpris: SEK 2,700,000

Ansvarig mäklare

ACCEPTERAT PRIS. Välkommen till denna trea som totalrenoverades med smakfulla materialval 2017. Balkongen har ett härligt västerläge med utsikt över trätopparna och Älvsborgsbron. Här bor du med närhet till Slottsskogen och goda kommunikationer till centrum samtidigt som du har gångavstånd till havet!

Om området

Cirka 4 kilometer sydväst om Göteborgs centrum, i Majornas västra utpost, är gemytliga Sandarna beläget. Stadsdelen är belägen på en ås som stiger upp från Klippan och Kungsladugård. Kännetecken för området är de ljusa fyravåningshusen med putsfasader, byggda i funktionalistisk stil. Den större delen av bebyggelsen uppfördes under 1930- och 1940-talet, som en fortsättning på området Kungsladugård.
De som bor i Sandarna omges av lummig natur och ett härligt lugn. Tack vare att området ligger på en kulle skådas en fin utsikt över hamninloppet, Älvsborgsbron och trädtopparna. Slottsskogen och Klippan ligger bara en kort promenad bort. En promenad över Älvsborgsbron till trevliga Färjenäs är heller inte att underskatta.
Samtidigt är Sandarna en levande samt växande stadsdel. I de mysiga kvarteren kommer nya handlare och butiker upp med jämna mellanrum. Vidare mot Kungsladugård finns också ett gott service-utbud och kärnan av Majorna erbjuder många trevliga restauranger. Vill du ta dig in till city finns smidiga förbindelser med spårvagn eller buss.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,030 inkl värme, VA och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea56 kvm
Våning4
Lägenhetsnummer33
Byggår1946
Driftskostnad317 kr/månad

Bilder

Från vardagsrummet når ni lägenhetens härliga balkong

Socialt rum med plats för alla era vänner

Västerläge med fin utsikt

Såhär högt upp bor ni utan insyn

Fönster i två vädersträck lyser upp hela lägenheten

Välutrustat kök med integrerad kyl, frys och diskmaskin

Köket renoverades, precis som resten av lägenheten, under 2017

Snyggt och tåligt golv i både hall och kök

Stort och ljust sovrum

Såklart med bra förvaring, både genom garderob och klädkammare

Det ligger ett snyggt golv i vardagsrummet och båda sovrummen

Detta rum passar som arbetsrum likväl som barnrum

Det finns gott om förvaring även i det andra rummet

Det är även förberett för tvättmaskin

Orustgatan 13

Trevliga promenadstråk vid Röda Sten

Gemytliga Mariaplan nås på några minuter

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
56 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Högst upp i huset välkomnas ni in i hallen till denna helt nyrenoverade lägenhet. Under fötterna ligger grått klinker och väggarna är ljusa. De 56 kvadratmetrarna har utnyttjats till max i lägenheten och genomgående medvetna färg- och materialval har gjorts. Golvvärme finns i hall, kök och badrum.
Vardagsrum
Till vänster från hallen finner ni det stora vardagsrummet. Detta är ett socialt rum med plats för stort matsalsbord samt soffgrupp med tillhörande TV-möbler. Under fötterna ligger ett ljust snyggt golv som även upprepar sig i de båda sovrummen. Från vardagsrummet når ni lägenhetens härliga balkong där ni kan njuta av årets fina dagar i bästa västerläge.
Kök
Köket renoverades precis som resterande lägenhet under 2017, detta med snygga materialval. Bakom smakfulla luckor gömmer sig mycket förvaring. Hel kyl och frys finns integrerat bakom luckorna, diskmaskinen är även den integrerad. I övrigt är köket utrustat med spishäll, diskho, fläkt, samt ugn och microvågsugn i ståhöjd.
Sovrum
Detta sovrum är stort och det finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möbler. Det finns här mycket förvaringsmöjligheter som gömmer sig barom snygga skjutdörrar. Det finns även en klädkammare i anslutning till sovrummet. Under fötterna ligger enhetligt ett likadant golv som i vardagsrummet och väggarna är målade i en grå kulör.
Sovrum
Det andra sovrummet har även det mycket förvaring genom en stor garderob med skjutdörrar. Detta rum passar perfekt till både barnrum alternativt arbetsrum.
Badrum
Det snyggt helkalkade badrummet är väldisponerat och utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, dusch med glasdörrar samt handdukstork. Här är det förberett för tvättmaskin och golvvärme finns.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 4
Avgift
SEK 3,030 inkl värme, VA och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 3,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 2,000
Andel i föreningen
2.789 %
Andel av årsavgiften
3.15 %
Tillträde
enl överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 12/2/2008
Energiprestanda
138 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Förråd
Ett källarförråd och ett vindsförråd hör till lägenheten (säljarens information).

TV-/Internetanslutning
Kabel-TV via Comhem ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via Comhem.

Tvättstuga
Tvättstuga finns i uppgång 13B. Denna är utrustad med 2 st tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett torkrum.

Övriga gemensamma utrymmen:
Föreningen har en liten gemensam utegård med gräsmatta.

Parkering:
Det finns 6 p-platser, vid husets gavel. Adressen Orustgatan 13B är berättigad till boendeparkering inom område "V", läs mer och ansök på www.goteborg.se.
Förening
Namn
BRF Orustgatan 13
Om föreningen
BRF Orustgatan 13 bildades 2007 och förvärvade fastigheten SANDARNA 15:8 med adress Orustgatan 13 A-D 2016-05-31. Fastigheten bebyggdes med ett flerbostadshus om 4 våningar år 1946. Byggnaden innefattar 4 trappuppgångar med totalt 38 lägenheter, varav 6 st är hyresrätter. Totalytan är 2098 kvm varav 2049 kvm utgör bostadsyta.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
22 st 1 rum och kök
10 st 2 rum och kök
5 st 3 rum och kök
1 st 4 rum och kök

Utförda renoveringar:
Under början av 2017 har relining (infordring av avloppsrören) utförts. Byte av kall- och varmvattenledningar, byte av termostater samt injustering av värmen har också utförts.

Kommande renoveringar:
Föreningen har påbörjat mätning av nya och möjligen större balkonger, dörrar till balkonger och fönster kommer även bytas. BRF Orustgatan 13 kommer även att förbättra ventilationen till mekanisk frånluft.

Ekonomi:
Föreningen har en god och stabil ekonomi. Fastigheten ombildades i juni 2016.

Parkering:
Det finns 6 st p-platser vid husets gavel. Utanför på gatan finns 4 timmars gratisparkering. Adressen Orustgatan 13B är dessutom berättigad till boendeparkering inom område "V", läs mer och ansök på www.goteborg.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
38
Varav hyreslägenheter
6
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Kabel-tv via Comhem ingår i avgiften
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Sandarna GÖTEBORG

Orustgatan 13B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg