190
MEDBDF3360432BE4218BB7669407FA0DF02

Härlig genomgångstvåa på attraktiv adress!

Såld!

Johanneberg, Göteborg

Gyllenkrooksgatan 1


Såld!
Slutpris: SEK 3,320,000

Ansvarig mäklare

Högt upp i huset finner du denna härliga genomgångstvåa med 30-talscharm. Balkong med utsikt över mysiga Carlanderska Parken, fiskbensparkett, generös takhöjd, samt tillgång till gemensam takterrass i söderläge är bara några attribut som gör det lätt att förälska sig i denna bostad. Här bor du i en lågt belånad brf och med en kort promenad från Korsvägen, Evenemangsstråket och Avenyn. Varmt välkommen på visning!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,235 inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea61 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer22
Byggår1937
Driftskostnad558 kr/månad

Bilder

Fina pardörrar ut till balkongen

En titt in i hallen från tamburen

Hallen ger plats åt arbetshörna

Vardagsrum med plats för matbord

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Mitt emot den gröna Carlanderska Parken ligger Gyllenkrooksgatan 1 och denna härliga genomgångstvåa med balkong mot grönskan. Ta trapporna eller hissen (som renoverades 2015) upp till fjärde våning. Bakom dörren väntar en tambur och därefter en rymlig hall som du faktiskt kan utnyttja som kontor. Från denna hall nås samtliga rum som alla nyligen blivit ommålade i stilrena och sobra färgtoner. De 61 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Tambur och hall
Du kliver först in i en lång tambur som erbjuder plats för avhängning samt nättare möblemang för att sedan gå vidare mot hallen. Hallen ger plats åt såväl ytterligare avhängning av kläder samt kontorshörna. Här slås man direkt av genomgångsläget och den tidstypiska 30-talschramen som präglar lägenheten. Under fötterna ligger fiskbensparkett som löper vidare in i vardagsrummet. Från hallen nås samtliga av bostadens rum.

Vardagsrum
En av bostadens höjdpunkter är helt klart vardagsrummet. Här kliver du in på fiskbensparkett och tack vare två fönster samt pardörrar ut till balkongen anar du en härlig vy som bjuder på mycket grönska. Vardagsrummet är målat i en stilren grå ton och är lättmöblerat med plats för större soffgrupp, TV-möblemang och matplats. Detta är ett rum man stolt bjuder in gästerna till. De fina pardörrarna tar dig ut på lägenhetens balkong där du blickar ut över trädens kronor, Carlanderska Parken, Gothia Towers och Liseberg. Här dyker solen upp om kvällskvisten.

Kök
Bostadens kök är stilrent med vitt kakel och ljusgrå väggar. Mörk klinker och golvvärme under fötterna. Här finns integrerad ugn och mikrovågsugn, kyl och frys, gasspis och fläkt samt diskmaskin. Utrymme ges för ett matbord med plats för fyra.

Sovrum
Sovrummet ligger i ett tyst och behagligt gårdsläge. Plats finns för dubbelsäng och garderobsmöbel om så önskas. Väggarna är målade i en sober dunkelgrå ton.

Badrum
Badrum med helkaklade väggar i vitt och klinkers i grått. Utrustningen består av WC, handfat, dusch med glasvägg, badrumsskåp samt handdukstork. Det är även förberett för att sätta in en tvättmaskin.
Antal rum
2 rum
Boarea
61 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,235 inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Driftskostnad
SEK 6,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,700
Försäkring
SEK 1,600
Övrigt
SEK 1,400
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
2.8584 %
Tillträde
enl överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 6/29/2010
Energiprestanda
173 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Parkering
I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se. Föreningen innehar 3 st garage som just nu är uthyrda. Någon kö finns ej utan föreningen meddelar då ett garage är ledigt. Är det flera som är intresserade har den som bott längst i föreningen förtur.

TV/Bredband
I avgiften ingår Kabel-TV och bredband (100 Mbit) via Bredbandsbolaget samt bostadsrättstillägg för din försäkring. Även fast telefoni via bredbandet ingår i abonnemanget. För att du skall kunna ta del av gruppanslutningen, behöver du själv beställa önskade tjänster. Se föreningens hemsida för mer information.

Förråd
Till lägenheten hör ett normalstort vindsförråd samt ett mindre källarförråd.

Gemensamhetsanläggningar
Tvättstugan ligger i entréplan på Eklandagatan 38 och består av ett mangelrum, ett torkrum samt själva tvättrummet där det finns två tvättmaskiner och en torktumlare.

I källaren - nedgång Gyllenkrooksgatan 1 - finns ett särskilt förråd för barnvagnar som kan nyttjas av de boende. Det är inte tillåtet att ställa barnvagnar i trapphusen eller i källargångarna.

Högst upp i trappuppgången Gyllenkrooksgatan 1 finns en gemensam terrass i söderläge. Lista för bokning sitter i trappuppgången.
Förening
Namn
Brf Gylleneken
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Gylleneken

Brf Gylleneken bildades år 1986 och är ägare till fastigheten Krokslätt 85:16. Huset, som byggdes 1937, ligger på hörnet av Gyllenkrooksgatan 1 och Eklandagatan 38. Föreningen upplåter 44 lägenheter varav 2 st med hyresrätt. Där utöver finns 2 lokaler och 3 garage. Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av Opalen Fastighetsförvaltning AB.

Lägenhetsfördelning:
23 st 1 rum och kök
11 st 2 rum och kök
5 st 3 rum och kök
5 st 4 rum och kök

Gemensamhetsanläggningar:
I föreningen har medlemmarna tillgång till terrass samt cykel- och barnvagnsrum.

Underhåll och renoveringar:
Stambyte gjordes år 2000. Urval av underhåll som skett de senaste åren;
2014 - Fastighetsbesiktning med upprättande av underhållsplan, hissrenovering Eklandagatan 38.
2015 - Spolning av avloppsstammar, hissrenovering Gyllenkrooksgatan 1, OVK besiktning.
2016 - Infodring av dag- och spillvattenledningar i bottenplattan.
2017 - Renovering av trapphus på Eklandagatan 38, uppfräschning av trapphus på Gyllenkrooksgatan 1, byte till säkerhetsdörrar, ny belysning på takterrasser.
2018- Dränering och markarbete mot fasad på innergården.

Just nu pågår fönsterrenovering i föreningen. För mer information se föreningens informativa hemsida www.gylleneken.se.

Ekonomi:
Brf Gylleneken är en stabil och välskött förening med god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsjusteringar (kontrollerat 2018-06-13)
Antal lägenheter
44
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
3
Parkering
Adressen Eklandagatan 38 är berättigad till boendeparkering inom område "S"
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Johanneberg Göteborg

Gyllenkrooksgatan 1

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg