190
MED081F803831594661B7B3E28381BC2DA0

Taklägenhet med jacuzzi och egen terrass

Såld!

Korsvägen/Lorensberg, Göteborg

Södra Vägen 68A


Såld!
Slutpris: SEK 4,425,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en sannerligen unik taklägenhet, nybyggd 2005 med utomhusjacuzzi och cirka 50 kvm egen terrass i tre väderstreck. En härligt ljus lägenhet med stora sällskapsytor, inbyggda högtalare och öppen planlösning. Fastigheten på Södra vägen 68 har de senaste åren genomgått stora renoveringar och är idag ett mycket trevligt hus att bo i. Hjärtligt välkommen på visning.

Om området

Korsvägen ligger i anslutning till Lorensberg som en gång i tiden varit betesmark. Lorensberg är idag en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Den kännetecknas av vackra stenhus med högt kulturvärde som ligger i hjärtat av Göteborg. Här finner du Götaplatsen i sydost i anslutning till den populära paradgatan Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg. Österut finner du nordens största Nöjespark, Liseberg, eller varför inte gå på bio i den populära biografen Bergakungen som ligger insprängd i berget. Norrut finner du vallgraven som en gång i tiden grävdes för att skydda stadens invånare, och som idag karaktäriserar denna underbara stad.

Kommunikation

Med någon minuts gångväg till Korsvägen finns här gott om kommunikation. Ett flertal spårvagnslinjer och busslinjer avgår härifrån. Dessutom ger läget för bilisten en snabb påfart till motorvägen i både söder- och norrgående riktning (se karta).

Närservice

Oavsett om du söker prisvärd eller lyxuös mat från något av jordens menyer finner du det på gångavstånd från Södra vägen. På Avenyn finner du flertalet pubar och nattkrogar såväl som cafeér och restauranger. Blir du hungrig har du heller inte långt till ICA Focus. Korsvägen/Lorensberg är det självklara valet för den som söker boende med närhet till både nattliv, shopping, träning och andra spännande aktivititer som att besöka Universeum eller gå på Liseberg.

Inom gångavstånd finns också Näckrosdammen och Burgårdsparken. Även systembolag samt post/banktjänster finns i närheten.

Parkering

Boendeparkering finns i området, ansökan sker hos Göteborgs Stad. Mer information finner du på www.goteborg.se. I föreningen finns 12 garageplatser (1100kr/mån) och 11 p-platser (550kr/mån), separat kö. Det finns också ett garage intill huset (Södra vägen 70) fr. 980kr/mån. För besöksparkering finns även Världsmuseets parkering intill huset.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,983 Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3.5 rok
Boarea96 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer3001
Byggår1939
Driftskostnad1,225 kr/månad

Bilder

Accepterat pris

Välkommen

Ljust och luftigt

Öppen planlösning

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Skåla med dina vänner framför grillen och avsluta en trevlig kväll med ett dopp i den egna jacuzzin. Välkommen till ett sannerligen unikt boende. Denna lägenhet på våning 5/5 (hiss finns) ligger dessutom bara någon minuts gångväg från Korsvägen. Lägenheten är på 96 kvm boyta med ett sovloft om cirka 10 kvm (ej uppmätt) som med fördel kan användas som gästrum. Takhöjden är generös och varierar upp till cirka 3,2 meter och på golvet i samtliga rum ligger ekparkett. I tak sitter infällda spotlights. Fönstren i lägenheten är extra ljudisolerade 3-glasfönster från Velfac. Lägenheten stod klar 2005 och håller genomgående mycket hög standard. I lägenheten finns utöver en centraldammsugare också ett inbyggt högtalarsystem som ger möjlighet till musik i de flesta rum samt även terrass. Totalt dryga 102 kvm (sovloft ej uppmätt) disponeras enligt följande:

En öppen, ljus och luftig hall med två garderober. Här finns gott om plats för avhängning.

Modernt kök från Kvänum i högblankt vitt och valnöt. Vitvaror i rostfritt från Bosch och bänkskiva i granit. Här finns även inbyggt barskåp, vinförvaring, fullhöjds kyl och frys samt en kökshalvö för extra arbetsyta.

Terrass om cirka 50 kvm (ej uppmätt) med eftermiddags- och kvällssol. Här finns gott om plats för både matbord med åtta stolar, lounge grupp och grillplats. Jacuzzin är från Catalina Spa och har plats för fyra personer. På terrassen finns dessutom infravärme, markiser och utomhushögtalare. Golvet är i granit.

Vardagsrummet är ljust och väl skyddat från insyn. Golv till tak-fönster släpper in rikligt med ljus. Persienner är från Nordic Light.

Helkaklat badrum med inredning i brunt från Svedbergs. Här finns golvvärme, infällda spotlights, handduksvärmare och tvättpelare (Whirlpool) för att underlätta i vardagen. Ett stort fönster ger grön utsikt mot husets baksida.

Även sovrummet lyses upp av infällda spotlights. Här finns Elfa-garderober för förvaring, stora fönsterpatier för ljusinsläpp och mörkläggningspersienner. Rummet är väl skyddat från insyn.

Barnrummet kan med fördel också användas som kontor eller gästrum. Även i detta rum finns mörkläggningspersienner.

Sovloftet har plats för dubbelsäng och används idag som gästrum. Här ligger ett ljust klinkergolv.
Antal rum
3.5 rum
Boarea
96 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 5,983 Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)
Driftskostnad
SEK 14,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 12,600
Försäkring
SEK 2,100
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
4.14 %
Andel av årsavgiften
4.26891 %
Tillträde
enligt ö.k.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd. 9/7/2009
Energiprestanda
50 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns två tvättstugor
Förening
Namn
Brf Södra vägen 68
Om föreningen
Brf Södra vägen 68 består av ett flerbostadshus innehållande 36 lägenheter. Den totala bostadsytan är 2429 kvm. Förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen äger sin mark varför man inte betalar någon tomträttsavgäld. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade sin fastighet 2004.

Föreningen har genomgått stora renoveringar de senaste åren. Man har bland annat bytt fönster och installerat bergvärme för att över tid ha låga driftskostnader. Då takvåningarna byggdes 2005 utförde man också stamrenovering samt fasad- och trapphusrenovering. Man har också byggt om balkonger och 2011 renoverades bland annat föreningens entréer och ventiler gjordes ordning i fastigheten. Fasadgavlarna samt terrasserna högst upp gjordes i ordning under vinter/vår 2018. Föreningen höjde månadsavgiften vid årsskiftet med 2 % men dessförinnan har månadsavgiften legat stabilt i många år och för tillfället finns det inga beslut om förändring av avgiften. (2019-02-01).

Bakom huset finns två uteplatser tillhörande föreningen där man sommartid kan sitta och fika eller grilla en god hamburgare.

Kabel-TV levereras från ComHem och internetuppkoppling (upp till 500mbit från ComHem) finns från flertalet leverantörer.

Föreningen har både 12 garageplatser samt 11 p-platser runt om huset med separat kö. Uppskattningsvis 1-2års kö på garageplatserna beroende på omsättning, p-plats bör gå att ordna på ganska kort sikt. Utöver detta finns också garageplatser i grannhuset på Södra vägen 70 (P-bolagets regi). Där finns i skrivande stund (2019-02-01) 25 lediga platser.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Korsvägen/Lorensberg Göteborg

Södra Vägen 68A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg